Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    717
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.280
Поени од реакции
7.001
овие дена откриени и уништени доста нато платеници(амери,французи и британци),уништени се нивните бази и престојувалишта со ракетни удари пошто нив метак не ги фаќа ,дејствуваат вон украинска команда кога сакаат напаѓаат и се повлекуваат додека украинскиот регрут мора да скапи во ровот каде е поставен

на нато веќе му е јасен распадот и испраќа Се повеќе професионални војници под должност да напаѓаат русија,макар и да издејствуваат што повеќе масакри на цивилно население во донецк,белгород и околијата со цел да испровоцираат руската армија да го направи истото и никако не им успева

очај политика и дејствување,ако се ова западни вредности не вреди муабет да се збори повеќе

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Без разлика дали за вчера бројката е 1.2К или 0.12К треба навистина да си хомер за било што да пререкуваш на тема загинати украински војници... Не кога гледаш дека киднапираат луѓе по улици и погреби, и кога просечната старосна граница на војниците им иде накај 50 (затоа што помладите се веќе загинати). Не кога гледаш жени по рововите и инвалиди со пушки во раце. Не кога противничките војници отворено изјавуваат дека би сакале мина да им ја разнесе ногите за конечно некако да си отидат дома кај блиските. Не кога најблиските не можат ни да си ги погребаат синовите и сопрузите затоа што корумпираните командири не ги пријавуваат за мртви за да им ги собираат платите секој месец (а загинатите со багери ги закопуваат во неозначени гробови на самиот фронт).
Основна медиумска писменост е да оставиш извор од каде се пишуваат бројките. Исто ко тенеке кога тука трескаше бројки од ракав за ракетите. Така и ова, 1.2к и ништо. Ми пратил линк од јутуб канал, океј сигурно ќе седнам ќе ги изгледам последните 10 видеа од по 20+ минути.

Линк се побара, немора проза да пишуваш.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.540
Поени од реакции
42.035
Основна медиумска писменост е да оставиш извор од каде се пишуваат бројките. Исто ко тенеке кога тука трескаше бројки од ракав за ракетите. Така и ова, 1.2к и ништо. Ми пратил линк од јутуб канал, океј сигурно ќе седнам ќе ги изгледам последните 10 видеа од по 20+ минути.

Линк се побара, немора проза да пишуваш.
вие дудлачиве човек ништо не може да ве убеди. Ништо не се десило, све е у главите на путинофилите. А тоа со 1.2к е едноставно сумаризација на дневните настани што се дешавало според извештаи од разни канали.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
вие дудлачиве човек ништо не може да ве убеди. Ништо не се десило, све е у главите на путинофилите. А тоа со 1.2к е едноставно сумаризација на дневните настани што се дешавало според извештаи од разни канали.
Немора со потење и глумење паметен, еве стави линкови од тие вести да видиме. Јас само ги ги пратам: https://twitter.com/RWApodcast и The Right People Z на телеграм. Не сретнав никаде или испуштив.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.540
Поени од реакции
42.035
Немора со потење и глумење паметен, еве стави линкови од тие вести да видиме. Јас само ги ги пратам: https://twitter.com/RWApodcast и The Right People Z на телеграм. Не сретнав никаде или испуштив.
следи ги јутуб каналите, тие имаат збир на информации кои ги собрале у денот. Сеа може да се biased, но у глобала тоа што споделуваат е точно, поготово сега кога Русија напредува.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.361
Поени од реакции
24.504
i sto ti smeni tebe u zivot ako ti stavi ili ne ti stavi link... eve ti stavas, jas gi preskoknuvam posto na net veke svasta ima a ne veruvam deka ete ti trosis saati da gi proveris informaciite na temava... ti preci 20min video da izgledas ne pa nesto poveke taka da stavil ili ne isto e...

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
i sto ti smeni tebe u zivot ako ti stavi ili ne ti stavi link... eve ti stavas, jas gi preskoknuvam posto na net veke svasta ima a ne veruvam deka ete ti trosis saati da gi proveris informaciite na temava... ti preci 20min video da izgledas ne pa nesto poveke taka da stavil ili ne isto e...
Пишав зашто се лупат бројки за се и сешто. 1 200 војници за еден ден е преголема бројка па баш ме интересира од каде ги ископаа зашто ни на проруски канали нема. Ми пречи 20 минути видео зашто е превише време, доволно е текст што се чита за 3-4 минути. Саати сигурно не трошам, на тенеке бројките за 2-3 минути се проверуваа дека се глупост. Ова потрошив 2-3 минути гугл каде нема ништо и еве освен линк од неко јутубј канал што постираа овде нема ништо.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.821
Поени од реакции
12.881
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.524
Поени од реакции
2.621
Тебе па што ти менува толку па ако тој побарал линк или не?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.361
Поени од реакции
24.504
Тебе па што ти менува толку па ако тој побарал линк или не?
mi stiga notifikacija za dzabe :anco:
Автоматски споено мислење:

Пишав зашто се лупат бројки за се и сешто. 1 200 војници за еден ден е преголема бројка па баш ме интересира од каде ги ископаа зашто ни на проруски канали нема. Ми пречи 20 минути видео зашто е превише време, доволно е текст што се чита за 3-4 минути. Саати сигурно не трошам, на тенеке бројките за 2-3 минути се проверуваа дека се глупост. Ова потрошив 2-3 минути гугл каде нема ништо и еве освен линк од неко јутубј канал што постираа овде нема ништо.
te sfakam ama nema nacin da se proveri toa tocno. dzabe se palite na brojki i koj koja niva ja osvoil/izgubil, ke vidime na kraj kako ke bide i toa e...

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.378
Поени од реакции
4.086
Kolku e verodostojno deka vecerva Rusite probile gore kaj Sumi? Sakale bafer zona za Belgorod..

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.280
Поени од реакции
7.001
Kolku e verodostojno deka vecerva Rusite probile gore kaj Sumi? Sakale bafer zona za Belgorod..
тешко веројатно насила да се пробие насила и да се навлезе,Се е минирано и демнат џавелини на сите страни,без добра артилериска и воздушна подготовка пешадијата ќе биде сомелена за неколку сати исто што им се случи на украинците во контраофанзивата......на украина им снемува обучени професионални војници и прашање на време кога ќе имаат слом,овие што ги влечкаат по улици да ги регрутираат попрво ќе си пукаат в нога или ќе се предадат за да спасат жива глава

Kajgana Shop

На врв Bottom