Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    717

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Последново е тероризам Бугар.
Наскоро ќе ја загубат Авдивка и гледаат да ги потрошат резервите артилериска муниција да испоубијат уште некој цивил додека можат... Со тоа им остана да се фалат (и да се ситат). Инаку они во Доњетск гранатираат и убиваат цивили уште од 2014-та, што впрочем е и една од поголемите причини за сегашната војна.
Автоматски споено мислење:

Свршува @roden на ова, па ајде и стрикото Цитро да се приклучи. А западните медиуми повторно се неми и глуви на ова. Ова е заради тоа што губат укротерористите во Авдеевка, па од фрустрација удираат каде што има најмногу цивили. Сега Авдеевка ќе падне за брзо и ќе се растерети тоа, но пак овие со химарс оддалеку ќе го гаѓаат Донецк, така што спас нема од овие освен сè пепел да се направи.
Пари кошта тоа, и химарс ракети кои ги немаат (барем не доволно).
Досега од Авдиивка со минофрлачи и помал калибар артилерија „економски“ си убиваа цивили.

Последно уредено:
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.524
Поени од реакции
2.621
Ова е причината заради која секој кој и мисли добро на Македонија, треба да е за Русија:
„АКО НИЕ ЗАМИНЕМЕ ОД УКРАИНА, ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ СО БАЛКАНОТ?“ Бајден предупреди на последиците од запирањето на финансиската помош за Киев

Тоа е воедно причината ради која Албанците се против Русија. Бугарите се предваници и ќе го пијат кога ќе дојде време. На многумина од нив ова им е јасно.
Секако дека Бугарите ќе го пијат, само што ќе го пијат е прашањето, порано пиеле вотка, сега го пијат виски подоцна можно е пак вотка, само надевајте се вие дека кога ќе дојде вотката нив ќе ги прескокне дека некогаш пиеле виски, а нас ќе ни дадат премиум. Пуста надеж последна умира.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.949
Поени од реакции
83.244
Секако дека Бугарите ќе го пијат, само што ќе го пијат е прашањето, порано пиеле вотка, сега го пијат виски подоцна можно е пак вотка, само надевајте се вие дека кога ќе дојде вотката нив ќе ги прескокне дека некогаш пиеле виски, а нас ќе ни дадат премиум. Пуста надеж последна умира.
Не знам како ќе биде.
Сега знам како е, овие 30 години, во кои Западот ја управува земјава. Што може полошо да биде од народ без знаме, име, држава, кој е слуга на Албанците, кој помилува воени злосторства једини у свет, кој стави знаме на туѓа држава једини у свет, кој им плаќа даноци, струја, вода на Албанците за кои не важи никаков закон, правило, ковид-мерки...?
Не знам Русија кога би дошла што полошо од ова би направила.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.524
Поени од реакции
2.621
Не знам како ќе биде.
Сега знам како е, овие 30 години, во кои Западот ја управува земјава. Што може полошо да биде од народ без знаме, име, држава, кој е слуга на Албанците, кој помилува воени злосторства једини у свет, кој стави знаме на туѓа држава једини у свет, кој им плаќа даноци, струја, вода на Албанците за кои не важи никаков закон, правило, ковид-мерки...
Па и ја не знам како ќе биде, ти си пишал дека ќе го јаделе Бугарите, па ме интересира по кој критериум и како би биле ние во подобра ситуација од бугарите ако Русија стане мајка балкана? Просветли ме, може сум песимист, не знам.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.901
Поени од реакции
7.541
Не знам како ќе биде.
Сега знам како е, овие 30 години, во кои Западот ја управува земјава. Што може полошо да биде од народ без знаме, име, држава, кој е слуга на Албанците, кој помилува воени злосторства једини у свет, кој стави знаме на туѓа држава једини у свет, кој им плаќа даноци, струја, вода на Албанците за кои не важи никаков закон, правило, ковид-мерки...?
Kako be ne znaesh,
Pa prvo shto ce napraj ce gi sredi ljockite.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.949
Поени од реакции
83.244
Па и ја не знам како ќе биде, ти си пишал дека ќе го јаделе Бугарите, па ме интересира по кој критериум и како би биле ние во подобра ситуација од бугарите ако Русија стане мајка балкана? Просветли ме, може сум песимист, не знам.
може и нема да го јадат
може сум грешка, а може и ме боли кур дали ќе го јадат Бугарите, претпоставувам дека ќе го јадат

миљарда пати понебитно од одругата работа - не сум сигурен дека било кој на светов, па и АлКаида и ИСИС да дојдат на власт овде, полошо би напраиле за нас од ова западно водство што го имаме 30 години
тоа нас што ни го праат на никој у свет не му го праат, небулозно е да си на страна на Западот. Сосема нерационално.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.425
Поени од реакции
5.137
Еве поглед од демократско-атлантистички алЦИАда аналитичар, ...во главно говори се што е веќе познато а што нашиве атлантистички демократи одбиваат да го прифатат...
-интересно е што дава сликја за тоа како дојде до 24 февруари, РФ беше ставена пред свршен чин, а Украина и инсталациите искористени за напад врз РФ.

Putin's Strategy in Ukraine and Taiwan | Ray McGovern

Член од
28 август 2013
Мислења
4.343
Поени од реакции
13.218
Со тенковиве поклон од Рајхот од ВСВ ? :icon_mrgr:
Овие модернизирани биле, имаат кафези против дронови, дополнителни резервоари со гориво (види ги бурињата), за веднаш да продолжат на Москва. Плус и кутии со екстра муниција :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Не знам како ќе биде.
Објаснето е веќе. Стокхолмов синдром.

Он те прашува за бугарското практикување на фелацио, ти мумлајќи му враќаш „може сум песимист, не знам... што би се сменило (ако УЧК нема кој да ги чува за сатрапи во Македонија)“. :unsure:

Kako be ne znaesh,
Pa prvo shto ce napraj ce gi sredi ljockite.
Неее... Викаш дека прво што ќе напават Русите, ќе биде да ја уништат вазалската структура преку која го владеат западен, централен, и југозападен Балкан?
Премногу логично размисливање. Не се спремни бачињава за реалноста, подобро дај нешто од копиумот „Руси=Орки, Амери=слобода“.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
bugar idi kopaj rovovi na baltikot i prati ja sestra ti na front da gi raspolozi ukraincite ti sekako nemas muda za nisto...
Ти иди малце поткрени му го на коњот мртов старата џукела Путлер пошто ти е идол..Погали го за старачките јајца.. Доста офци пасеш цел живот..Успут и жена ти прати ја да им го ,,дига'' моралот на фашистите што гинат за ,,Новорусија" :vozbud:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

Уништена фабрика за оружје и нафтни складишта на фашистичката држава во Петерсбург :vozbud:

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138

Уништена фабрика за оружје и нафтни складишта на фашистичката држава во Петерсбург :vozbud:
Видеава стрико како што те викаат, ти делуваат како природна вијагра. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom