Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Живееш во лага и заблуда ако падна на финтата дека дпне се некакви патриоти, тие не се ништо повеќе од бизнис партнери на учк кои не ги интересира никакви национални интереси

Па од 33 години независност дпне е на власт барем 20 така што тие се највеќе криви за шиптаpизацијата, сиромаштијата и апатијата на Македонецот. Тука би го додал и дедото Стефан со неговите потчинети кои одамна се во длабок сон. Македонецот е оставен сам на себе

И како што памтам то живееше во Австралија. Изгледа не си дојден во Скопје да видиш колку џамии никнаа во време на дпне
фрли се во Вардар комуњару
а фактички ДПМНЕ и кога формално беа на власт, не беа... 2001 имаше широка коалиција, а од 2012, по валкањето на пратениците од СДС на патос за да се спречи изгласување на БУЏЕТ, почна амбасадорско мешање, за од 2015 да имаме дивље нљсеље и портокалова соросоидна револуција...
а и 2008 по наредба од брдото мораше ДУИ да биде коалиционен партнер наместио Тачи...

Не сакам да ставам во уста комуњари ебани, ама Фидел Кастро со 3000 души ја освои Куба...само затоа што беше истраен човек со кичма и сопствени верувања.
За нас што да се каже...барем 1% од нас Македонците да беа стабилни особи, 1% од милион се 10 000...знаете ли што се прави со 10 000 души?

Бруки.
Барем прочитај нешто пред да сереш за еден од најдобрите македонски писатели.
Добро де,Диво месо. Лапсус и двете со по два збора со по четири букви. :pos: :pos:

Бруки.
Барем прочитај нешто пред да сереш за еден од најдобрите македонски писатели.
Сигурно мислеше на Диво Месо, иако има поента со муабетот за Мило и за Влатко.
Автоматски споено мислење:

Не сакам да ставам во уста комуњари ебани, ама Фидел Кастро со 3000 души ја освои Куба...само затоа што беше истраен човек со кичма и сопствени верувања.
За нас што да се каже...барем 1% од нас Македонците да беа стабилни особи, 1% од милион се 10 000...знаете ли што се прави со 10 000 души?
Брат, доста го поистоветувате Димче со Кастро или Че Гевара. Муабет за деца од по 13 години.

Ne se ovie, drugite 49 stavigi. Tie si gi glasavte togas, ama nekako ne vi se stava sliki od niv :cautious: .
Komunjarite togas barem mashki otvoreno si rekoa: Da, ke vi go smenime imeto, ke ve prodademe sose partali i ke ve dademe na siptаritе.
Od druga strana vmrofcheto cel zivot vreska od bolka dodeka ni go zabiva nozot vo grb. E toa ste vie.

Komunjarite togas barem mashki otvoreno si rekoa: Da, ke vi go smenime imeto, ke ve prodademe sose partali i ke ve dademe na siptаritе.
Od druga strana vmrofcheto cel zivot vreska od bolka dodeka ni go zabiva nozot vo grb. E toa ste vie.

Не го рекоа тоа. Во тоа време активно кажуваа дека се е тоа во главите на вмровците заедно со Апасиев.

Истото ќе го кажат и за ова. Иако секој нормален знае што планираат.

Нова стратегија на власта: СДСМ и сите албански партии ќе се обединат против ВМРО-ДПМНЕ

Последно уредено:
Ete i taka da bilo i ti pak zede ko popce se nacrta prv da gi glasas. Tie 49 ne im padnaa od kartite, ti i sharenite , denes kao levicari si gi glasavte, taka da pred da jadis lajna za tie 8, red e da kazis i za tvoite 49. Prosta matematika e. 49 e mnogu povekje od 8 :toe:

Не го рекоа тоа. Во тоа време активно кажуваа дека се е тоа во главите на вмровците заедно со Апасиев.

Нова стратегија на власта: СДСМ и сите албански партии ќе се обединат против ВМРО-ДПМНЕ
Прва и најголема грешка е да се потцени квислингот/непријателот!
Колку шо гледам ти го правиш токму тоа “секој нормален знае што планираат“????

Изгледа има и ... па не знаат, еве ти прилика појасни што планираат???

П.С.
Инаку пред години пишував дека сценарио на стратешките партнери (тоа се Германија, САД, Британија и Франција) е македонска држава со име Македонија да не постои, дека сето тоа го работат по фази (смена на генерации и меморија на златна рипка).... според ... сега следува федерализација пред конечно да ја избришат од картата на светот, но сите тнр десни а и леви се за членство во ОТАН и ЕУ, па имаме ситуација “луд јебе збуњеног“.

Kolku sho pamtam se kolnea do 7 koleno I kakvi ne znam zicki deka nemalo imeto da go smenat - imas I video dokazi, se kolnea deka I so dui niso nemalo kao ke gi zatvarale, pari ke vrakale , ustav ne cepkale I sho use ne, sakam da ti kazam deka komujnara I poimot "otvoreno mashki" se dva razlicni poimi ednostavno od nikogas ne odele edno so drugo

весела математика на ссесовците и балистите :pos::pos:

Според математиките на власта, оваа комбинација би обезбедила над 70 пратенички мандати, односно во најлош случај коалицијата би броела 72, а во најдобар 78 пратеници и сигурна победа на консензуалниот кандидат за шеф на државата.

Kolku sho pamtam se kolnea do 7 koleno I kakvi ne znam zicki deka nemalo imeto da go smenat - imas I video dokazi, se kolnea deka I so dui niso nemalo kao ke gi zatvarale, pari ke vrakale , ustav ne cepkale I sho use ne, sakam da ti kazam deka komujnara I poimot "otvoreno mashki" se dva razlicni poimi ednostavno od nikogas ne odele edno so drugo

Хахаха 70 пратеника минимум, какви очајни наркомани и интелектуално попречени лица. Секакво заострување на реторика или распламтување на страсти, секогаш придонесува за подобар резултат на опозицијата. Власта секогаш цели на што по мирна реторика и ситуација пред избори зошто таква ситуација придонесува за подобар нивен резултат. Поголемо распламтување на страсти од Ние против Вас за победа или смрт не можат да направат освен религиозна војна ако не започнат.

СДС се веќе политички мртви, според последните анкети имаат рејтинг ист колку ДУИ и се помеѓу 15-20 пратеника. Ако направат официјална коалиција со ДУИ и 20 пратеника ќе сонуваа а заедно со ДУИ , ДПА и Алијанса дали 35-40 максимум ќе имаат. Ако пробат да направат некаков "се-албански" фронт, нема 50 пратеника да имаат заедно

Последно уредено:
фрли се во Вардар комуњару
а фактички ДПМНЕ и кога формално беа на власт, не беа... 2001 имаше широка коалиција, а од 2012, по валкањето на пратениците од СДС на патос за да се спречи изгласување на БУЏЕТ, почна амбасадорско мешање, за од 2015 да имаме дивље нљсеље и портокалова соросоидна револуција...
а и 2008 по наредба од брдото мораше ДУИ да биде коалиционен партнер наместио Тачи...

Е од кај тресна сега комуњар жити сè, па единствени што повеќе ги мразам од "патриорите" дпне се муртинците од сдс

А за другото сам себе се побиваш, викаш имало ама немало но имало. Значи факт е дека дпне е највеќе на власт од независноста и ја имаат најголемата одговорност за тоа каде сме сега

А каде сме види сам, во друштво со џамахиријата Албанија и протекторатот "Косово" буквално на дното по сите параметри во цела Европа. Босна нè помина одамна, а уште малку и Молдавија ќе нè помине. За Украина немам никаков сомнеж дека и таа ќе нè помине после завршувањето на војната

Така што Македонија ќе остане анусот на Европа ако не се смени нешто заедно со двете гореспоменати вукојебини, секако благодарение на дпне и неговите партнери сдс и учк

Овојпат тешко ќе поминат бидејки скопското крило на СДСШ е под контрола на Бранко и со апстиненција ги бутнаа над 90% градоначалници од нивната партија на последните локални избори за да може ДПНЕ да победи а за возврат заедно со ДПНЕ ја изгласаа нивната Бранковица башка и Максим во Куманово е доказ дека нема да им успее истата финта двапати.Сега цело гласачко тело на Бранко ќе ја подржи Бранковица со новата партија и ќе направи повторно коалиција со Мицко за формирање на нова влада а СДСШ ако сака сите албански нека ги собере нема да има повеќе од 59 пратеници.

Од понеделник ЈСП ќе штрајкува поради неисплатена декемвриска плата а ненормалната Бранковица најавуваше купување на нови автобуси и бесплатен јавен превоз:

Македонија со новите избори оди во нов пораз, без разлика кој направи влада, ако има некој што ова не го разбира, во стилот на Делчев да кажам, се лаже себеси и ги лаже и другите.

Овојпат тешко ќе поминат бидејки скопското крило на СДСШ е под контрола на Бранко и со апстиненција ги бутнаа над 90% градоначалници од нивната партија на последните локални избори за да може ДПНЕ да победи а за возврат заедно со ДПНЕ ја изгласаа нивната Бранковица башка и Максим во Куманово е доказ дека нема да им успее истата финта двапати.Сега цело гласачко тело на Бранко ќе ја подржи Бранковица со новата партија и ќе направи повторно коалиција со Мицко за формирање на нова влада а СДСШ ако сака сите албански нека ги собере нема да има повеќе од 59 пратеници.

Не е ништо од ова битно. Ако немаат вмро/левица албански партнер, нема да има влада. Државата ќе зацапа во криза, нешто налик на Бугарија и тогаш вмро ќе види како се прави тоа што они не сакаа и немаа муда да го направат минативе години. Ако мислеа дека некој им должи кооперативност и мирно море ради тоа што они беа кооперативни сиве овие години, од мај ќе си видат колку е саат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom