FikoX
Impossible is nothing
- Член од
- 13 август 2007
- Мислења
- 2.850
- Поени од реакции
- 128
Ама удар доби судијата Сакани вчера од Коларов K.O.:nesvest:
Фаул за црвен е ова
Ама удар доби судијата Сакани вчера од Коларов K.O.:nesvest:
од другото коло овој судија ке гледа подобро и ке суди подобро дури и од компјутер!:helou:Уф мераци, така им треба на судиите од Италија
Инаку Џенова - Фиорентина е 3-1, два гола дадоа со играч помалку, Јуве губи а и Аталанта - Рома 2-0, интересно коло сеа за сеа..
Бод против Јувентус на гостински терен е како 10 бода против друга екипа на домаше за екипите како сампдорија!Ne veruvam deka ima navivaci na Sampdoria na forumov i ne bi trebalo nikoj da se navredi. Ovaa takanarecena ekipa treba pod itno da se izgubi od italijanskiot fudbal. Kako moze nekoj sebesi da se narece fudbaler ako dojde na natprevar so pomislata sto poveke da go izlaze sudijata deka bil fauliran, sto poveke da se previtkuva na terenot itn. Se prasuvam dali trenerot na treninzi gi uci kolku vreme e potrebno da se zadrzi vo eden mec za da se dojde do pozitiven rezultat. Ako edna godina se izigrale efektivni 40 minuti i timot sepak zagubil tokas za narednata godina se podgotvuvaat na trening kako da go svedat natprevarot na efektivni 30 minuti so nadez deka mozebi ke izvadat nereseno. Pa do koga so takvi liguski ekipi ke se rasprava Serie A. Abe site tie bi gi ispratil 10 ranga podole pa tamu neka zadrzuvaat vreme kolku sakaat.
means and ways .... нивна цел беше бод и ја остварија таа цел. а тоа што јуве не искористи околу десетина шанси за победа кој им е крив ... вината барај си ја во тренерот , фацата кој извиси на офсајд стапица и најпреценетиот фудбалер во моментот во калчото амаури.Ne veruvam deka ima navivaci na Sampdoria na forumov i ne bi trebalo nikoj da se navredi. Ovaa takanarecena ekipa treba pod itno da se izgubi od italijanskiot fudbal. Kako moze nekoj sebesi da se narece fudbaler ako dojde na natprevar so pomislata sto poveke da go izlaze sudijata deka bil fauliran, sto poveke da se previtkuva na terenot itn. Se prasuvam dali trenerot na treninzi gi uci kolku vreme e potrebno da se zadrzi vo eden mec za da se dojde do pozitiven rezultat. Ako edna godina se izigrale efektivni 40 minuti i timot sepak zagubil tokas za narednata godina se podgotvuvaat na trening kako da go svedat natprevarot na efektivni 30 minuti so nadez deka mozebi ke izvadat nereseno. Pa do koga so takvi liguski ekipi ke se rasprava Serie A. Abe site tie bi gi ispratil 10 ranga podole pa tamu neka zadrzuvaat vreme kolku sakaat.
Нивна цел беше веројатно да плачат на терен, да се тркалаат како мали деца, и на најмал допир..Кој го гледаше натпреварот, ќе увидеше дека судија од трета општинска лига во Македонија ќе судеше подобро него ли овој Даниеле Орсато, кој на неколку пати го оштети Јувентус..Ама ситуацијата таква е во Калчото, што судењето е на многу ниско ниво...means and ways .... нивна цел беше бод и ја остварија таа цел. а тоа што јуве не искористи околу десетина шанси за победа кој им е крив ... вината барај си ја во тренерот , фацата кој извиси на офсајд стапица и најпреценетиот фудбалер во моментот во калчото амаури.
и не не треба да се изгуби самп од калчото другпат во лутина не пишувај постови ... би ти кажал нешто сега ама ајт разбирам дека си нервозен и нејќам да долевам масло на оганот.
Еве го лекот за судиите!:helou:Ама удар доби судијата Сакани вчера од Коларов K.O.:nesvest:
Jas bev nervozen i po porazot od Cagliari ama sepak sportski go priznav zatoa sto na toj mec Juve bea totalno nadigrani da ne recam deklasirani ( ne rezultatski kolku sto igracki). Znaci Cagliari si gi zasluzi trite boda so napagjacka igra, maski, gradi vo gradi a ne so placene i previtkuvanje po terenot 70 minuti. Sampdoria me iznervira so svojot pristap kon igrata. Povedoa, pa uvidoa deka tesko ke mozat da ostanat neporazeni i pocnaa da se ligusat po terenot. Kazi mi ti koga igras fudbal dali od obicna duel igra se vitkas 2-3 minuti na teren. E Sampdoria bukvalno toa go pravea cel mec. Go ubija fudbalot denes. Jas ne baram sekogas vina kaj protivnikot ili sudijata za neuspehot na Juve. Nekogas si se i samite vinovni ama na denesniot natprevar toa ne bese slucaj. A Cagliari e tipicen primer deka za da se pobedi Juve ne mora da se sluzi so zadrzuvanje, golovi od offside, nepostoecki penali itn. Ne se Juventus semokni i mozad da bidat pobedeni i so maska igra.means and ways .... нивна цел беше бод и ја остварија таа цел. а тоа што јуве не искористи околу десетина шанси за победа кој им е крив ... вината барај си ја во тренерот , фацата кој извиси на офсајд стапица и најпреценетиот фудбалер во моментот во калчото амаури.
и не не треба да се изгуби самп од калчото другпат во лутина не пишувај постови ... би ти кажал нешто сега ама ајт разбирам дека си нервозен и нејќам да долевам масло на оганот.
Најинтересен беше деталот, каде Амаури беше буквално соборен на линијата за 16 метри, судијата се наоѓа на 2 метри од тука, и бараат слободен, и овој одмавнува со рацете демек нема..Jas bev nervozen i po porazot od Cagliari ama sepak sportski go priznav zatoa sto na toj mec Juve bea totalno nadigrani da ne recam deklasirani ( ne rezultatski kolku sto igracki). Znaci Cagliari si gi zasluzi trite boda so napagjacka igra, maski, gradi vo gradi a ne so placene i previtkuvanje po terenot 70 minuti. Sampdoria me iznervira so svojot pristap kon igrata. Povedoa, pa uvidoa deka tesko ke mozat da ostanat neporazeni i pocnaa da se ligusat po terenot. Kazi mi ti koga igras fudbal dali od obicna duel igra se vitkas 2-3 minuti na teren. E Sampdoria bukvalno toa go pravea cel mec. Go ubija fudbalot denes. Jas ne baram sekogas vina kaj protivnikot ili sudijata za neuspehot na Juve. Nekogas si se i samite vinovni ama na denesniot natprevar toa ne bese slucaj. A Cagliari e tipicen primer deka za da se pobedi Juve ne mora da se sluzi so zadrzuvanje, golovi od offside, nepostoecki penali itn. Ne se Juventus semokni i mozad da bidat pobedeni i so maska igra.
Imase poveke takvi situacii koga igracite na Juve bea soboruvani vo zonata za sut i sudijata plasejki se od udarot na MAJSTOROT, odmavnuvase so racete. A od druga strana site simuliranja na igracite na Sampdoria gi sankcionirase. Navistina zalno no vistinito. Toa e Calcioto sto da se praviНајинтересен беше деталот, каде Амаури беше буквално соборен на линијата за 16 метри, судијата се наоѓа на 2 метри од тука, и бараат слободен, и овој одмавнува со рацете демек нема..
да преценет ..... прво премногу пари фрлија за него а можеа многу подобар да земат за тие пари 2 никој не може да ме убеди дека е подобар од јакинта или трезеге. плус веќе неколку натптревари ги игра потпросечно што за играч од светска класа е недозволиво.Нивна цел беше веројатно да плачат на терен, да се тркалаат како мали деца, и на најмал допир..Кој го гледаше натпреварот, ќе увидеше дека судија од трета општинска лига во Македонија ќе судеше подобро него ли овој Даниеле Орсато, кој на неколку пати го оштети Јувентус..Ама ситуацијата таква е во Калчото, што судењето е на многу ниско ниво...
Инаку за болдот, Амаури преценет?!?!?
Реал Мадрид пред еден месец понуди 40 милиони евра за неговите услуги..
За разлика од многу играчи, кои самите себеси се издигнуваат во небото, Амаури никогаш за себе нема речено дека е најдобар... Ниту пак со своите постапки на терен потценува некои играчи, и ниту се прави дека е нешто повеќе од нив..
Секоја чест за Паоло Малдини...Сериа А ќе го памети како одличен фудбалер.. Сите мислеа дека во Милан влегува поради татко му, Чезаре, но на крај ги демантира сите, со неговата игра и пожртвуваност..Алал нека му е, стварно е една од најголемите ЛЕГЕНДИ кои заиграле во Калчото воопшто...да преценет ..... прво премногу пари фрлија за него а можеа многу подобар да земат за тие пари 2 никој не може да ме убеди дека е подобар од јакинта или трезеге. плус веќе неколку натптревари ги игра потпросечно што за играч од светска класа е недозволиво.
иначе док ние се караме за глуспости никој не обрна внимание на ова ... ова легенда секоја чест
Се согласувам, и Бербатов не постигнуваше голови на почеток но никој не броеше колку асистенции имаше и колку допринесуваше на играта на тимот.Секоја чест за Паоло Малдини...Сериа А ќе го памети како одличен фудбалер.. Сите мислеа дека во Милан влегува поради татко му, Чезаре, но на крај ги демантира сите, со неговата игра и пожртвуваност..Алал нека му е, стварно е една од најголемите ЛЕГЕНДИ кои заиграле во Калчото воопшто...
Амаури немаше постигнато гол на 5 натпревари, случај што му се случил и на Кристијано Роналдо, и на Меси итн, ако го земаме само постигнувањето голови како добра игра..
А ако не постигнал гол тоа не значи дека играл подпросечно..На мечот со Катанија додели многу топки, создаваше многу шанси..Единствено, против Удинезе изигра испод можностите, а на другите натпревари иако не даде гол, сепак играше битна улога..Конкретно, мечот со Катанија иако не постигна гол, факт е дека тој беше двигател на играта на Јуве, и тој ги мотивираше играчите да не се откажуваат од победата до последен миг, што и се случи со голот на Поулсен..Амаури заедно со Сисоко се најдобрите потписи на моменталната Управа на Јувентус..Според мене Амаури е еден од најдобрите напаѓачи во Сериа А, и добро си ја врши неговата работа..
хахах колку интересно делува сега овој пост а?:smir:Еве го лекот за судиите!:helou: