Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
28 ноември 2022
Мислења
382
Поени од реакции
659
Член од
24 април 2008
Мислења
10.977
Поени од реакции
12.404

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
Imate staveno remsa,tomex i slicni plocki a diskovi freeMax,i potoa kvicat epa ....ke kvicat sto sakas majstorot( vo slucajov monter) da ti napravi/osvem ako odnopaku stavil plocki ...nema dr
Мајсторот ги купуваше, монтираше и наплати ко да се brembo.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
Не е точно! Сменив нови дискови и плочки и почнаа да квичат кочниците. Има мајстори и мајстори...
Звукот се ствара од другата страна на плочката,каде налегнува и притиска клипот. На тоа место треба да се стави бакарна товатна маст и нема да квичат.

Звукот се ствара на самата допирна површина помеѓу клипот и плочката, бидејќи плочката малку(некоја стота) се движи во однос на плочката како последица на триењето на дискот

Член од
19 февруари 2016
Мислења
419
Поени од реакции
85
No.1 vo Skopje
Ти благодарам
Автоматски споено мислење:

Потпис !!!

Мирко дефинитивно е број 1 (ЕДЕН) за кочници во Скопјево.
Ти благодарам

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
Ми се случи нешто што можи да се најди само во рубриката ,,верувале или не,,....

Горното лево рамено на Алфата кое го сменив пред 5-6 месеци почна да тропка, па решив да го сменам. Си викам таква ми била среќата да купам со слаб квалитет, па сега порачав малку ,,поскапо,, рамено. Попладнето ја зедов колата од сервис и приметив дека возењето беше лошо-влечи во лево, воланот се трза, на кривини како да те фрла....
Во саботата најдов механичар муслиман(поради Бадник македонците не работеа) и проверивме дека тоа тркало е околу 2-3 см исфрлено нанадвор во горниот дел(позитивен чамбер наместо негативен). Ја оставив колата заедно со старото рамено да се допровери, и денес ми се јавува и ми праќа слика од двете рамена-УЖАС. фабрички раменото бега со неколку см.....како да е произведено за друг вид на кола...:tapp:

Горе старо-долу ново рамено

1704994713129.png

Kutivce

Find Pretty Womans in your town for night
Член од
7 септември 2016
Мислења
42
Поени од реакции
13
Мала помош, чим е ладна колата супер работи, но по 10 мин....кога колата е загреана паѓаат обртаите, дури и под 300 обртаи и загаснува, сметнува ламбичето за масло и акумулаторот (иако механички ја затегнав на мах туражата), чим додадам туража таман е се додека повторно не работи под мала туража и повторно паѓа и знае и да изгасни.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.706
Поени од реакции
42.293
Мала помош, чим е ладна колата супер работи, но по 10 мин....кога колата е загреана паѓаат обртаите, дури и под 300 обртаи и загаснува, сметнува ламбичето за масло и акумулаторот (иако механички ја затегнав на мах туражата), чим додадам туража таман е се додека повторно не работи под мала туража и повторно паѓа и знае и да изгасни.
Што кола е?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
прогуглај на интернет и пронајди го сензорот за температура што стои на блокот на моторот. има една шпулна метална на него, извадија нагоре и истргај го џекот од сензорот. тогаш моторот треба цело време да работи како под саух и нема да се намалува гасот со загревањето на моторот. ако остани туражата висока подолго време, сензорот е расипан

но доколку после загревањето почни да се намалува...тогаш кварот е на друго место

Член од
29 август 2008
Мислења
5.683
Поени од реакции
4.059
Trotil ili idle step zatnati ...na ladna trotilo e na 10/15° otvoren,kako zagreva se zatvora....ako e so trotil,ako e so steper isto

Член од
20 јануари 2023
Мислења
380
Поени од реакции
512
Чаре за тој тротил?
Sum cistel trotle body (toa e sklop staven vednas po filterot na usisnata grana) bez negovo vadenje so Wurth trotle cleaner, go ima po benzinskive. Ne se vadi celoto, tuku samo filterot za vozduh i se prska 2-3 turi vo otvorot, Vrsese rabota, nekolku meseci do pola godina rabotese bez gasenje, dokolku e kaj tebe od taa pricina.
Ми се случи нешто што можи да се најди само во рубриката ,,верувале или не,,....

Горното лево рамено на Алфата кое го сменив пред 5-6 месеци почна да тропка, па решив да го сменам. Си викам таква ми била среќата да купам со слаб квалитет, па сега порачав малку ,,поскапо,, рамено. Попладнето ја зедов колата од сервис и приметив дека возењето беше лошо-влечи во лево, воланот се трза, на кривини како да те фрла....
Во саботата најдов механичар муслиман(поради Бадник македонците не работеа) и проверивме дека тоа тркало е околу 2-3 см исфрлено нанадвор во горниот дел(позитивен чамбер наместо негативен). Ја оставив колата заедно со старото рамено да се допровери, и денес ми се јавува и ми праќа слика од двете рамена-УЖАС. фабрички раменото бега со неколку см.....како да е произведено за друг вид на кола...:tapp:

Горе старо-долу ново рамено

Прегледај го приврзокот 403444
Na vremeto na 156-ta i smeniv gorni ramenja Birth (italijanski), a potoa i dolni turski Teknorot (gi prodavaa kako germanski :) Birthot me teraa 50-60.000 km, a dolnite i poveke. Od turskive ne veruvam deka gi ima uste, ama Birth gi ima, so sredna cena se.

Kajgana Shop

На врв Bottom