Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Ti blagodaram. Dva pati mesecno patuvam za Solun i Atina //pokraj sto sum vraboten vo Skopje, dopolnitelno izvrsuvam hirurski intervencii honorarno vo dve privatni bolnici tamu// kade pritoa izminuvam dovolen broj km mesecno na otvoren pat.
Na 3000rpm koga vozam vo 4ta na potpolno ramna povrsina sum malku nad 130km/h : ) : ) kolku sto i e dozvoleno //tolerancija na kamera radar e 5km/h// na magistrala prema Atina. Sepak konjazata e odlicna, potpolno dovolni se 120hp za bez da se opteretuva motorot i na usponi, ednostavno vlece ,,kako magare,,. Inaku vo 5ta so istata brzina sum tocno na 2100rpm, t.e. 6ta mi e nekako bezpotrebna. Potrosuvacka na nafta konstantno na ovaa brzina //130km/h na cruise control// prosek od restart na board kompjuter imam od 5.1 l/100 sto e spored mene odlicno. Kombinirano niz grad i otvoreno trosi 5.6 l/100. Dosta ekonomicen motor i pokraj toa sto znam da ,,nagazam,, ponekogas. Cestopati igram i sportska voznja kade odam do povisoki obrtai pa smiruvam //moj stil na vozenje//. Vlece, ne saka da znae. Masloto ke go menuvam na 7000-8000km kako sto mi kaza. Ednostavno samo mozam da recam preporaka za Pezo maximalna.
Kako ti i tvoeto semejstvo, taka i site clenovi na ovoj druzeljubiv forum imajte ubava badnikova vecer. Za mnogu godini
Благодарам, исто.
Автоматски споено мислење:

Ovie pezo 607 2.7hdi biturbo vredat ili da se bara drugo.

Поарно барај со 2.2 hdi...2.7 се трајни ама помалку отпорни на македонско одржување. Едноставно подлабок џеб треба за да се одржува, V6 мотор, итн. Ретко кој во МК тоа го правел тоа по пропис.

Последно уредено:

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Здраво на сите на форумов.
Замолница за препорака на добар автолакер.
Некој зол ми изгребал лак/боја на кола со клуч. Гребаници има на врати и хауба.
Пробав да се распрашам и налетав на повеќе незадоволни клиенти.

Однапред благодарам

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.608
Поени од реакции
2.229
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.705
Поени од реакции
42.293
Не љуштат нашиве со царини. Место на нови коли да има минимално царина да купува народот понови возила. Они тоа како луксуз го гледаат. Затоа ќе се гушиме у гомна.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.411
Поени од реакции
16.675
Коај земав кола, глеав и Дачија Дастер. Даваа 5 год гаранција и не ми текнуе колкава точно разлика у цена од тоа што глеав другото.
Ама милион коментари, шо ќе ти тоа канта, крцкаа пластике бла бла бла.
И ден денеска ме копка како ќе се покажеше ако земев :D

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Коај земав кола, глеав и Дачија Дастер. Даваа 5 год гаранција и не ми текнуе колкава точно разлика у цена од тоа што глеав другото.
Јас возев службена неколку месеци, Stepway, и во неколку наврати Дастер, не крцкаа и беа ок, додуша беа стари само 2-3 години кога ги возев, а и потрошувачката им беше ок.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.548
Поени од реакции
3.733
Порано беа 13-14к евра, сега почетна на дастерот е 23-24к. И јас како тебе се мислев тогаш и земав 'докажана' марка на старо наместо дастеров, а тие што беа малку похрабри и ризикуваа не се жалат од колава напротив за парите викаат дека вреди

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.411
Поени од реакции
16.675
Порано беа 13-14к евра, сега почетна на дастерот е 23-24к. И јас како тебе се мислев тогаш и земав 'докажана' марка на старо наместо дастеров, а тие што беа малку похрабри и ризикуваа не се жалат од колава напротив за парите викаат дека вреди
Абе пак ја купив ново, aма сум платил околу 10к плус.
Здравје, памет за друг пат :D

Член од
19 февруари 2016
Мислења
419
Поени од реакции
85
Ќе Ве замолам за мислење за добар мајстор за кочници во Скопје?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
Секој механичар, оди кај оној што ти е најблизу. Нема специфични мајстори за кочници.
Не е точно! Сменив нови дискови и плочки и почнаа да квичат кочниците. Има мајстори и мајстори...

Член од
29 август 2008
Мислења
5.683
Поени од реакции
4.059
Не е точно! Сменив нови дискови и плочки и почнаа да квичат кочниците. Има мајстори и мајстори...
Imate staveno remsa,tomex i slicni plocki a diskovi freeMax,i potoa kvicat epa ....ke kvicat sto sakas majstorot( vo slucajov monter) da ti napravi/osvem ako odnopaku stavil plocki ...nema dr

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.705
Поени од реакции
42.293
има еден маст што се става на плочките од другата страна кога се монтираат и затоа изгледа му цвичеле пошто мајсторот не турил.

Kajgana Shop

На врв Bottom