- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 10.274
- Поени од реакции
- 15.396
Најбитна е состојбата на колата...а за моторот знам дека го ставаати во ЈагуарOvie pezo 607 2.7hdi biturbo vredat ili da se bara drugo.
Најбитна е состојбата на колата...а за моторот знам дека го ставаати во ЈагуарOvie pezo 607 2.7hdi biturbo vredat ili da se bara drugo.
Благодарам, исто.Ti blagodaram. Dva pati mesecno patuvam za Solun i Atina //pokraj sto sum vraboten vo Skopje, dopolnitelno izvrsuvam hirurski intervencii honorarno vo dve privatni bolnici tamu// kade pritoa izminuvam dovolen broj km mesecno na otvoren pat.
Na 3000rpm koga vozam vo 4ta na potpolno ramna povrsina sum malku nad 130km/h : ) : ) kolku sto i e dozvoleno //tolerancija na kamera radar e 5km/h// na magistrala prema Atina. Sepak konjazata e odlicna, potpolno dovolni se 120hp za bez da se opteretuva motorot i na usponi, ednostavno vlece ,,kako magare,,. Inaku vo 5ta so istata brzina sum tocno na 2100rpm, t.e. 6ta mi e nekako bezpotrebna. Potrosuvacka na nafta konstantno na ovaa brzina //130km/h na cruise control// prosek od restart na board kompjuter imam od 5.1 l/100 sto e spored mene odlicno. Kombinirano niz grad i otvoreno trosi 5.6 l/100. Dosta ekonomicen motor i pokraj toa sto znam da ,,nagazam,, ponekogas. Cestopati igram i sportska voznja kade odam do povisoki obrtai pa smiruvam //moj stil na vozenje//. Vlece, ne saka da znae. Masloto ke go menuvam na 7000-8000km kako sto mi kaza. Ednostavno samo mozam da recam preporaka za Pezo maximalna.
Kako ti i tvoeto semejstvo, taka i site clenovi na ovoj druzeljubiv forum imajte ubava badnikova vecer. Za mnogu godini
Ovie pezo 607 2.7hdi biturbo vredat ili da se bara drugo.
Баш сега видов, кај нас е 28к основната верзија, што му иде дуплоо :O
Коај земав кола, глеав и Дачија Дастер. Даваа 5 год гаранција и не ми текнуе колкава точно разлика у цена од тоа што глеав другото.
Јас возев службена неколку месеци, Stepway, и во неколку наврати Дастер, не крцкаа и беа ок, додуша беа стари само 2-3 години кога ги возев, а и потрошувачката им беше ок.Коај земав кола, глеав и Дачија Дастер. Даваа 5 год гаранција и не ми текнуе колкава точно разлика у цена од тоа што глеав другото.
Ама милион коментари, шо ќе ти тоа канта, крцкаа пластике бла бла бла.
И ден денеска ме копка како ќе се покажеше ако земев
Порано беа 13-14к евра, сега почетна на дастерот е 23-24к. И јас како тебе се мислев тогаш и земав 'докажана' марка на старо наместо дастеров, а тие што беа малку похрабри и ризикуваа не се жалат од колава напротив за парите викаат дека вредиКоај земав кола, глеав и Дачија Дастер. Даваа 5 год гаранција и не ми текнуе колкава точно разлика у цена од тоа што глеав другото.
Ама милион коментари, шо ќе ти тоа канта, крцкаа пластике бла бла бла.
И ден денеска ме копка како ќе се покажеше ако земев
Абе пак ја купив ново, aма сум платил околу 10к плус.Порано беа 13-14к евра, сега почетна на дастерот е 23-24к. И јас како тебе се мислев тогаш и земав 'докажана' марка на старо наместо дастеров, а тие што беа малку похрабри и ризикуваа не се жалат од колава напротив за парите викаат дека вреди
Секој механичар, оди кај оној што ти е најблизу. Нема специфични мајстори за кочници.Ќе Ве замолам за мислење за добар мајстор за кочници во Скопје?
Не е точно! Сменив нови дискови и плочки и почнаа да квичат кочниците. Има мајстори и мајстори...Секој механичар, оди кај оној што ти е најблизу. Нема специфични мајстори за кочници.
Imate staveno remsa,tomex i slicni plocki a diskovi freeMax,i potoa kvicat epa ....ke kvicat sto sakas majstorot( vo slucajov monter) da ti napravi/osvem ako odnopaku stavil plocki ...nema drНе е точно! Сменив нови дискови и плочки и почнаа да квичат кочниците. Има мајстори и мајстори...