Исчезнати лица

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.201
Поени од реакции
7.892
Еве и да е така... Кои се доказите? Чии се двата пиштоли пронајдени? Според прострелната рана сигурно може да се утврди далечината на истрелот а и моделот на пиштолот ако е пронајдена чаурата или зрното. Која е логиката да направиш убиство и да не се зададеш во бегство? До сега повеќето убиства што се случиле во МКД осомничените се пребегнати и со години не може да се најдат ниту со судска потерница. Како може само Палчо да избега а останатите мирно се предале? Има премногу нелогичности некако не сум убеден со сигурност.
Dobro be coek, eve po tret pat ti pishuvam A ne sakam da navreduvam.
Daj opameti se.
So Balisticka analiza se utvrduva tocno so koe oruzhje e ispukan kurshumot a ne samo Modelot!!
Zatoa shto sekoja cevka ima vnatre spiralni kanali koi sluzhat za da zrnoto dobie na brzina. i tie kanali se isto kako i odpecatoci na prst.

Spored prostrelnata rana se utvrduva dalecinata od kade shto e pukano. Mislam metak v celo, 2-3m ili 50 m.

Najednostavnata logika za da napravish vakvo ubistvo e da skrijash dokazi veruvajci ( Samo glupi taka razmisluvaat) deka so toa si se reshil od site problemi ili ako imash nekoj pogolem od tebe Chef shto taka ti naredil/ubedil velejci ti " Ne se sekiraj jas sum Policijata/vlasta"

I site tie neresheni ubistva se takvi zatoa shto taka e i sakano a Palco naebal zatoa shto tie drugite dibeci progovorile. Situacijata im izbegala od kontrola!!!

Drugo nelogicno za tebe???

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Не верувам дека доколку се работи за огромна сума како што се збори тие ќе се задоволат со ова, пари им требаат...
И веројатно на настанот би претходеле закани за таткото, негово киднапирање, тепање...
на порталите пишеше дека биле имотни и мајката и таткота а каде се имотите ,и кога е препишан станот на таткото и зошто ако бил на мајката и на дедото ванчо кој наводно бил многу богат како даравелски а имот никаде нема никој покажано.и од кај ќе му најдадт платат пари на палчо во кеш која банка ќе барат не е ова лепа брена да изброј 3 милиони марки ко го киднапираја син му 2000,на киднапирање киднаперите дават неколку дена да мозат да ги присоберат парите дали ,мајкатаи таткото имат и други браќа или сестри и дали располагат само тие со имото

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ај вака да ви кажам како велешанец…
Да го земеш Панче Жежев (госпожо каква фриЖура шакате!?) и да го ставиш во било кој план/организација за крадење на смоки у супермаркет… нема смисла! Логика нула!
Човекот си беше таков каков што беше(со должна почит), ама последен човек со кој би сакале да организирате криминал!
За киднапирања и убиства тоа е веќе Марвел левел фантастика!

И далеку е од тоа што Код или некој други медиуми(посебно српски), го направија Индијана Џонс!
…човекот едноставно(како и секој фризер) беше полн со приказни…
Скромен, плашлив, поштен!
Да го знаевте, немаше на прошетка до Водно да се нафатите со него, не па злато да барате..

Затоа мене ми немаат логика теориите дека бил дел од нивната група, или дел од планот.
Исто не ми се верува дека било кога злато барал со Палчо!
Евентуално на некоја таква комитска вечера ако седеле и “името не го давале”…

Ама ај, ќе испадне на виделина што и како било…
Баш таков ти треба ако сакаш да избегнеш класично грабнување и товарање во кола.
Некој таков може со муабет, со фино и со убаво, да го наговори детето да тргне по него, со тоа може да се изведе целата акција во не толку фрекфентно место и без камери.
Пример ти доаѓа некој и те прашува за правец за нешто што е во споредните улички, дали побрзо ќе испешачиш да му покажеш на некој како Панче, или на некој сурат како овој од Штип?
Или отворање на врата, доколку е истата со картица (а не сака Палчо да ја удри својата, да нема логови), некој ваков за 2 мин ќе те кандиса да му отвориш влезна врата од зграда. На тие другите аљабаци секој нормален би им викнал полиција, а не пак да им даде пристап.
Не ги потценувај луѓето кога станува збор за криминал, уште побетер од Панче, низ светот се фаќани како сериски убијци.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.201
Поени од реакции
7.892
Баш таков ти треба ако сакаш да избегнеш класично грабнување и товарање во кола.
Некој таков може со муабет, со фино и со убаво, да го наговори детето да тргне по него, со тоа може да се изведе целата акција во не толку фрекфентно место и без камери.
Пример ти доаѓа некој и те прашува за правец за нешто што е во споредните улички, дали побрзо ќе испешачиш да му покажеш на некој како Панче, или на некој сурат како овој од Штип?
Или отворање на врата, доколку е истата со картица (а не сака Палчо да ја удри својата, да нема логови), некој ваков за 2 мин ќе те кандиса да му отвориш влезна врата од зграда. На тие другите аљабаци секој нормален би им викнал полиција, а не пак да им даде пристап.
Не ги потценувај луѓето кога станува збор за криминал, уште побетер од Панче, низ светот се фаќани како сериски убијци.
A zamisli pa da imash kluc od Vleznata vrata???
Kako Palco!

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
A zamisli pa da imash kluc od Vleznata vrata???
Kako Palco!
Не сум бил во зградата и не знам како се отвора, но сум живеел во зграда во Аеродром каде освен дигитално на глава да се исправиш не се влегуваше поинаку (домафон и имавме картици).
Кога немаше струја можеше да биде отворена само и само од внатре, или со хебла, не ни имаше на бравата влез за обичен клуч.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.805
Поени од реакции
19.115
Еве и да е така... Кои се доказите? Чии се двата пиштоли пронајдени? Според прострелната рана сигурно може да се утврди далечината на истрелот а и моделот на пиштолот ако е пронајдена чаурата или зрното. Која е логиката да направиш убиство и да не се зададеш во бегство? До сега повеќето убиства што се случиле во МКД осомничените се пребегнати и со години не може да се најдат ниту со судска потерница. Како може само Палчо да избега а останатите мирно се предале? Има премногу нелогичности некако не сум убеден со сигурност.
Каква логика бараш кај оние ликови.
Плус во јавноста многу малку информации се пласирани зато и ни нема ништо логика.
Кога ќе дојди ден ќе дознаеме.
Тие шо се пребегнати предвреме испланирано им било све, и со многу кеш.
Лик како Кешишев можи да пребега единствено во некоја пештера и да цркни од глад дури не ги најди полицијата

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.157
Поени од реакции
9.844
И веројатно на настанот би претходеле закани за таткото, негово киднапирање, тепање...
Дали велиш убиство на ќерката пред очите на таткото? Веруваш дека Палчо ја убил пред татко и? Знаејќи дека ништо не добива со тоа и дека му следи доживотен затвор на тие години?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.956
Поени од реакции
11.210
Е ова не ми поминало низ глава да ти кажам право… (n)
Има логика!

Само за последното не си во право. Точно дека имало психопати и помеки наизглед од Панче. Ама никој од нив не почнал да убива на 74 години! Тоа требало да им биде ред флаг.
Стварно за греота човекот…
Многу ми е криво што тука цело време се вергла за Вања, а се запоставува Панче како он душа да не носи…
За Вања ете имаш миљон верзии и мотиви.. небитно што е точно што не.
Ама за Панче, ова сега е прв кохерентен аргумент што сум го слушнал.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.157
Поени од реакции
9.844
Плус во јавноста многу малку информации се пласирани зато и ни нема ништо логика.
Кога ќе дојди ден ќе дознаеме.
Па токму на тоа мислам. Мене ми се чини дека истрагата е одамна завршена и се крие вистинската намера за убиствата. Чисто се сомневам дека ќе ги дознаеме сите детали и мотивот за убиствата.

Член од
7 декември 2023
Мислења
32
Поени од реакции
48
Па токму на тоа мислам. Мене ми се чини дека истрагата е одамна завршена и се крие вистинската намера за убиствата. Чисто се сомневам дека ќе ги дознаеме сите детали и мотивот за убиствата.
присуствувај на судењето каде ќе се презентираат сите докази и ќе дознаеш

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.201
Поени од реакции
7.892
Не сум бил во зградата и не знам како се отвора, но сум живеел во зграда во Аеродром каде освен дигитално на глава да се исправиш не се влегуваше поинаку (домафон и имавме картици).
Кога немаше струја можеше да биде отворена само и само од внатре, или со хебла, не ни имаше на бравата влез за обичен клуч.
Abe bez razlika dali si bil tamu i bez razlika kako se otvara, dali digitalno dali so kluc ili so Kalauz.
Palco ima imot vo taa zgrada! I zatoa i ima klucevi od site zaednicki vrati vo zgradata,

Logicno ili ??

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Има логика!

Само за последното не си во право. Точно дека имало психопати и помеки наизглед од Панче. Ама никој од нив не почнал да убива на 74 години! Тоа требало да им биде ред флаг.
Многу ми е криво што тука цело време се вергла за Вања, а се запоставува Панче како он душа да не носи…
Види ова е работа на институциите, дали бил толку мирен и чесен ќе треба да си проверат тие, ама кога би бил на нивно место не би го исклучил од комбинацијата и него, небитно како изгледа и дали сите го знаат како мирен и чесен човек.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.201
Поени од реакции
7.892
Има логика!

Abe druzhe, ete pogore obrazlozhiv i za nego i ne e zanemaren!
Bil cel na grabezh, a Vanja koleteralna shteta.

Kratko i jasno

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Abe bez razlika dali si bil tamu i bez razlika kako se otvara, dali digitalno dali so kluc ili so Kalauz.
Palco ima imot vo taa zgrada! I zatoa i ima klucevi od site zaednicki vrati vo zgradata,

Logicno ili ??
Имаш де, ама има и логови, секој влез со твојата картица значи лог и утре ако некој проверува во тој период ти си осомничен.
Ако нема логови, нема очевидци, и на крај нема тело, нема ни дело.
Треба да е луд да отвори со негова картица кога прави вакво дело. Уште поголеми будали се и што носеле мобилни телефони.
Вакво дело ти се прави со радио врска (од по Кина има екстендери до 20км за по 800 евра), капи, наочари и се што можеш да прикриеш фаца, крадено возило со крадени табли од друго возило, ракавици, добро проверена траса за да се избегнат булевари со камери, 0 застанувања по маркети/бензиски, и ни најдобрите џандари не го решаваат во таков случај.

Kajgana Shop

На врв Bottom