- Член од
- 23 мај 2013
- Мислења
- 2.483
- Поени од реакции
- 6.165
Јас мислам дечкото малку повеќе пажња да ти имаше дадено…он ќе беше тука совети да бара 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не прочитав ништо, ама јас мислам дека тоа е тоа. 18 години имале, заљубени, за раче се шетале среќни задоволни, ама на 22 дечкото видел дека има живот околу и неа ја става на страна за да си ужива раат во тоа што пропуштил, а човек што сака ваљда ќе ги помине тие работи со личноста што ја сака и затоа мислам дека и престанал да ја сака и си ја чува само за кога ќе има нагони за секс. И девојчето не треба веќе да биде достапно за него и тоа е.Vo prevot istoto go napishav pred Saat dva!
Знаев дека ќе испадне вакво нешто кога ги читав претходните страни на форумов ама ајде маката ќе те натера на се.kakov nonsens, ti naglasil uste od samiot pocetok deka prioritet mu e finansiski da se obezbedi sebesi i deka ovie godini kje gi zrtvuva se so cel zaedno da uzivate pokasno i pretpostavuvam so istoto se imas soglaseno za denes da ima kukanje koga toa e taka.
golema pocit do tipot sto fokusot pred se si go stava sam na sebe sfakjajki kolku denesnite zeni se prolazni i kolku se nebitni vo zivotot na eden pomlad maz.
problem bilo sto te viknal doma i sto ste pominuvale najmnogu vreme tamu (nesto sto inace treba da ti bide najgolema cest ama ajde) i necini za toa sto nema da si odi protiv sebe i da pravi raboti koi ne go ispolnuvaat kako sto e izleguvanjeto po zurki i drugi kurtonski mesta.
ako jas se prasuvam, raskini mu na tipot i dozvoli mu da si najde partnerka koja sto povekje ke go ceni negoviot trud i negovata zelba za nekoe podobro utre, a ti mozes da si najdes nekoj gilipter sto kje ti posvetuva vnimanie 24/7 i na kraj da ti stane dosaden.
pozzic
Ах бе, јас мислев сте по 27-8 па го бараш советот.Prvata godina bese super, znaese i da spodeli i da bide i vnimatelen i ne primetiv bukvalno nisto od pogore navedenoto.
Mojata teorija e deka sepak bevme po 18 godini i najverojatno porasnal vo druga licnost ili pak pravel lice sto nejkam da veruvam deka e tocno. Po prvata godina iskocija na videlina tie raboti- kako da ne e dovolno emocionalno inteligenten. Cesto pati mu kazuvam deka mora za odreden problem da se zbori ne e ubavo pod cergice da si gi turkame stvarite ama koga ke pocnam da zboram on si kjuti kojznae i dali me slusa. I pak po isto normalno istite problemi poso ne e najdeno nikakvo resenie
devojce ja tvojata situacija sum ja prosol i toa epten skoro i znam dobro sto se slucuva uzivaj.Знаев дека ќе испадне вакво нешто кога ги читав претходните страни на форумов ама ајде маката ќе те натера на се.
Јас да не сум ја почитувала неговата одлука за да се обезбеди он финансиски и да сакав да ме носи цуци по скапи вечери немаше да бидам со него 4 години.
Чест да ми биде што највеќе време сум поминувала кај него дома, а он неќе да дојде да се запознае со моите родители кои го канат 1 година на еден ручек да го запознаат што дечко е пошо нели 4 години?
Да ми биде на чест што патувам со автобус и по 40мин само во еден правец и тоа само кога ОН може иако и јас како што кажав студирам и работам и јас само доаѓам накај него пошо нели да се обезбеди финансиски?
Сум се согласила да ја почитувам негиовата одлука тоа е точно, ама компромис малце од типот на чекај девојкава патува за да ме види кога јас можам за да се видиме саат време зошто еднаш не отидам јас или слично.
На журка во овие 4 години сме биле два пати, а тоа што ми е здосадено секој пат да седам САМО кај него саат време и пак 40мин до дома не значи дека сакам да ме носи по “куртонски места” него шетање во парк сосема би било доволно да се разбие монотонија.
Исто така, сосема е во ред кога ќе имаш смртен случај на близок од семејството да ти каже “слушај јас си имам обврски, не можам сега со тебе да искачам без разлика што ти е таква ситуацијата мора да тераш сама” абе дечко да посакаш еј
Како и да е, иако ме нападна без да сфатиш што точно беше работава не би ти посакала да се најдеш во мојата ситуација.
Pozzic
Uzivaj be cuci mi gi procita mislite. Ne e tipot los lik uopste samo nema oset i sebicnosta sto mene mi ja dodeluvas ja ima on.devojce ja tvojata situacija sum ja prosol i toa epten skoro i znam dobro sto se slucuva uzivaj.
gleas kako primaren problem od "se gledame dva pati nedelno" stana toa sto ste izlegle na zurka dva pati vo cetiri godini neli? malku te kopka toa sto drugarkite tvoi izleguvaat postiraat storinja od zurki dur ti sedis doma, i sea ke mi kazes kako toa ne e taka tuku si barala paznja od nego taka sto ke si otidela na nekoe mesto so nego kade sto ke dobivas paznja od skroz drugi lugje.
jas ne te napadnav voopsto ali ako ti vo 4 godini vrska ne si znaela kakov e togas problemot e kaj tebe, mozam da se kladam deka covek sto ti kazal deka prioritet mu se finansii i sam da se sredi ti ima predvremeno dadeno do znaenje dali direktno dali indirektno za toa kakva licnost e i sto go ispolnuva i sto da ocekuvas od nego.
inace prava zena koja e vo cetirigodisna vrska so tip dobro znae na koj nacin na tipot da vlijae indirektno za da go dobie toa sto saka, makar istoto bilo i proshetka vo park, ocigledno spored postovite ti nitu znaes sto nego go interesira (zatoa sto ne te interesira, sebicnost) i mu zboruvas moabeti koi nego voopsto ne go interesiraat nitu pak ke pottiknat bilo kakva interesna konverzacija vo vrskata.
od druga strana ednostavno raskini mu, jas mozam da se kladam deka tipecot voopsto i ne e nekoja losa licnost kako ti sto konstantno probuvas tuka da go pokazes, celta ti e nie da ti gi validirame tvoite misli bez voopsto da ja imame celosnata slika za toa kakov e vistinski tipot, kakvo mu e mentalnoto zdravje, so koi problemi on se soochuva kako i toa kakvi mu se zivotnite celi na tipot.
ednostavno kazano, dojdena si tuka se so cel da ti gi validirame mislite za da ne se cuvstvuvas voznemirano i nikakvo koga ke raskines so nego.
pozzic
kolku denesnite zeni se prolazni i kolku se nebitni vo zivotot na eden pomlad maz.
Има неколку ужасни моменти, ги запамтив фактот што не дошол кај твоите и она што го кажал кога си имала смртен случај во фамилијата. Доволно за крај.
Види, искрено, тргни се од него и терај си го животот како што треба, не губи од драгоценото време затоа што тоа неможе да се надомести. Никогаш нема да ги имаш годините кои сега ги имаш.Знаев дека ќе испадне вакво нешто кога ги читав претходните страни на форумов ама ајде маката ќе те натера на се.
Јас да не сум ја почитувала неговата одлука за да се обезбеди он финансиски и да сакав да ме носи цуци по скапи вечери немаше да бидам со него 4 години.
Чест да ми биде што највеќе време сум поминувала кај него дома, а он неќе да дојде да се запознае со моите родители кои го канат 1 година на еден ручек да го запознаат што дечко е пошо нели 4 години?
Да ми биде на чест што патувам со автобус и по 40мин само во еден правец и тоа само кога ОН може иако и јас како што кажав студирам и работам и јас само доаѓам накај него пошо нели да се обезбеди финансиски?
Сум се согласила да ја почитувам негиовата одлука тоа е точно, ама компромис малце од типот на чекај девојкава патува за да ме види кога јас можам за да се видиме саат време зошто еднаш не отидам јас или слично.
На журка во овие 4 години сме биле два пати, а тоа што ми е здосадено секој пат да седам САМО кај него саат време и пак 40мин до дома не значи дека сакам да ме носи по “куртонски места” него шетање во парк сосема би било доволно да се разбие монотонија.
Исто така, сосема е во ред кога ќе имаш смртен случај на близок од семејството да ти каже “слушај јас си имам обврски, не можам сега со тебе да искачам без разлика што ти е таква ситуацијата мора да тераш сама” абе дечко да посакаш еј
Како и да е, иако ме нападна без да сфатиш што точно беше работава не би ти посакала да се најдеш во мојата ситуација.
Pozzic
nazalost mnozinstvo mladi zeni voopsto i nemaat sto da doprinesat vo zivotot na mlad decko koj sto si ima ambicii, osven se razbira seksualni odnosi.Еве четиво за кога ќе ви текне да одговорите одма на порака на којашто не треба или од некој бивш на пример којшто не заслужува ни да го плукнете. Браво!
Респект за искреноста. Без шминка и претерување, ова е крајниот резултат од преизложеност на жени коишто дечкото го ставаат како центар на своето постоење. Ние зарем немаме идеали, хобија, активности коишто се полезни за нас? Цело слободно време за дечкото ли е да го мислиме? А, голем дел од нас, во процесот на созревање сме ја направиле таа грешка оти голем дел од нас имаат некоја инстинктивна потреба да припаѓаат некаде кадешто знаат дека се безбедни и сакани и ценети.
Од тинтрање, трчање, принесување сѐ на послужавник, брзање на некои работи во врската, ете не мал дел од мажите што мислат за нас додека некоја којашто се цени себе си не ги предомисли. Нема веќе паѓање на ситни гестови и „те сакам“ со 19 „м“. Што ќе направи за тебе е важно.
Мажи и жени, ова за сите важи. Не давајте шанси на личност којашто ѝ е сеедно дали ќе ве изгуби и не ѝ е гајле дали ќе ве повреди со постапките. Тој механизам на почеток се штелува. После, тешко. Има што им доаѓа памет во глава, ама тоа обично е многу доцна кога другата страна е скроз оладена и огорчена од нив.
Ма не сменил тој ништо по една година. Колку што читав таа првата година им била во корона па не се гледале ради короната... а после кога веке короната заврши и можеле да се гледаат, типот вели дека ќе се посвети на работа и неможе да се гледаат... за да и после три години од неговата ,,посветеност,, на работата, девојчето се вози во автобус и оди кај него на по еден саат... очигледно типот има проблем со потенцијата или е скриено педерче..nazalost mnozinstvo mladi zeni voopsto i nemaat sto da doprinesat vo zivotot na mlad decko koj sto si ima ambicii, osven se razbira seksualni odnosi.
nitu intelektualno ke te zadovoli, niti imaat nekoj humor vo niv, niti nudat nekoja stabilnost vo vrska pa glumat nekoi bad bitches zatoa sto socijalnite mrezi im go nalagaat toa sto rezultira vo distanciranje od strana na maskoto zatoa sto nitu eden maz ne saka zena vo vrska ili vo brak koja sto namesto da go smiri i da go leci taa samo mu dodava na planina problemi koja sto sekoj maz ja nosi.
ke vidis, za prv pat vo ponova istorija mazite dobrovolno ke izbiraat da bidat bez partneri i bez brak od istata taa pricina.
interesno e kako nikoj od vas ne se fati za toa sto posle godina dena go napravilo toa tipot da go trgne vnimanieto od nea i da go posveti sopstvenoto vreme striktno na sebe, sigurno deka ne e toa radi reda i deka eden den se razbudil i resil deka toa taka ke bide, ima tuka i druga strana na moabetot koja evidentno celo vreme se izbegnuva, ama nejse.
bidi mi pozdravena.