Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Пишав на форумот од проста причина да извадам што ме мачи, бидејќи сметам разгворов не треба да биде направен со домашни/другарки од причина што не сакам да гаат некакви негативни чувства кон него. Нема потреба од вакви коментари, фала ви на сите за издвоеното време да ме советувате на начинот на кој што сакав да бидам сфатена :)
Beshe prashanje so posebna cel.
A toa e , koga ce te pobara za sex napravi mu go i ti istoto pa i toj neka vidi kako e malce na cedilo da bidish.
A za da raskinish ne treba mnogu, za da ja sredish vrskata treba mnogu. Pred se da imash razbiranje a potoa so otvoreni karti i jasno i glasno da Porazgovarash so nego za toa shto te maci.

Ako i toa ne vrodi plod ti ostanuva da ja spushtish zavesata i kraj na predstavata.

Ако не тролаш, мене ми изгледа дека типчето е интроверт, тоа што се влечка да ги види твоите ми е уште еден показател за ова.
Прашањето е дали тој шета некаде без тебе, и колку?

Треба да знаеш дека на одредени луѓе, гледање и зборување со други особи им ја зема енергијата и им е малтретирање, за разлика од екстроверите кои така се полнат со енергија и мотивираат. Не секој може да живее со ваков човек, и таквите не можат да се со некој тотално различен од нив, и ако е таков поарно да си расчистиш во главата со време, тој нема да се промени додека е жив.

Гејмање знае да биде поинтересно од се друго и уште повеќе ако е интроверт, имај во предвид дека има луѓе што заборават и да јадат со денови ако се внесат во игра, а не пак да бараат женска.

Друга работа е колку имате заедничко, и што зборувате кога ќе се видите. По се ми изгледа дека сте заедно поради што сте влезени во некоја комфорт зона, а не поради сличности и заеднички теми од интерес.

На крајот од денот не го барај некое време и види дали ќе те побара, чисто се сомневам дека е толку зафатен да нема време ни за еден повик од 10мин дневно, или 2-3 саати неделно. Најбитно е со време да расчистите на каде се движи врската, ако не бива поарно да се прекине сега, отколку да се влечкате уште неколку години.
Па сега колку и да си интроверт и да не сакаш да комуницираш со други луѓе, ред е после четири години врска да пројавиш интерес барем да го запознаеш семејството на личноста со која си во врска.

Ако не тролаш, мене ми изгледа дека типчето е интроверт, тоа што се влечка да ги види твоите ми е уште еден показател за ова.
Прашањето е дали тој шета некаде без тебе, и колку?

Треба да знаеш дека на одредени луѓе, гледање и зборување со други особи им ја зема енергијата и им е малтретирање, за разлика од екстроверите кои така се полнат со енергија и мотивираат. Не секој може да живее со ваков човек, и таквите не можат да се со некој тотално различен од нив, и ако е таков поарно да си расчистиш во главата со време, тој нема да се промени додека е жив.

Гејмање знае да биде поинтересно од се друго и уште повеќе ако е интроверт, имај во предвид дека има луѓе што заборават и да јадат со денови ако се внесат во игра, а не пак да бараат женска.

Друга работа е колку имате заедничко, и што зборувате кога ќе се видите. По се ми изгледа дека сте заедно поради што сте влезени во некоја комфорт зона, а не поради сличности и заеднички теми од интерес.

На крајот од денот не го барај некое време и види дали ќе те побара, чисто се сомневам дека е толку зафатен да нема време ни за еден повик од 10мин дневно, или 2-3 саати неделно. Најбитно е со време да расчистите на каде се движи врската, ако не бива поарно да се прекине сега, отколку да се влечкате уште неколку години.
Не би рекла дека дека е интроверт, искача со другарите поретко кога он ќе има време односно тие одат докај него, го собираат го враќаат и тоа во време кога он ќе си ги заврши обврските после 10-11 часот навечер. Од друга страна јас сум дефинитивно многу голем екстроверт. Разговарам за било која тема секогаш, што е океј знам да го пофалам и да му кажам дека ми значи што се потрудил, за што не е океј - убаво и јасно му е кажано што ме повредува и што би можел да направи за да се осеќам поубаво, сакам луѓе, сакам искачања, сакам дружење. Иницирам 90 посто од времето deep теми за разговор бидејќи сакам многу психолохија и читам многу од истата, ама него го замараат такви теми, ја тера на шала секоја реченица, не знае како да комуницира, затворен тип е (во смисла на нема што да разговарам со чувства за тебе, треба да зборувам со некој што е маж и постар за да ме сфати- ова се баш негови зборови). Секој пат пробувам да го опуштам со трпение му кажувам што е поентата на целава врска ако не си споделуваме како ќе бидеме емоционално блиски и слично ама џабе. Или ќути или си продолжува по свое. Сакам да му помогнам некако да не биде таков тип на човек бидејќи ќе си го отежнува секој однос понатака и со сам себе и со другите околу него. И јас го сожалувам и премногу го разбирам и толерирам ама изгледа треба да почнам да се жалам самата себе повеќе :)

Не би рекла дека дека е интроверт, искача со другарите поретко кога он ќе има време односно тие одат докај него, го собираат го враќаат и тоа во време кога он ќе си ги заврши обврските после 10-11 часот навечер. Од друга страна јас сум дефинитивно многу голем екстроверт. Разговарам за било која тема секогаш, што е океј знам да го пофалам и да му кажам дека ми значи што се потрудил, за што не е океј - убаво и јасно му е кажано што ме повредува и што би можел да направи за да се осеќам поубаво, сакам луѓе, сакам искачања, сакам дружење. Иницирам 90 посто од времето deep теми за разговор бидејќи сакам многу психолохија и читам многу од истата, ама него го замараат такви теми, ја тера на шала секоја реченица, не знае како да комуницира, затворен тип е (во смисла на нема што да разговарам со чувства за тебе, треба да зборувам со некој што е маж и постар за да ме сфати- ова се баш негови зборови). Секој пат пробувам да го опуштам со трпение му кажувам што е поентата на целава врска ако не си споделуваме како ќе бидеме емоционално блиски и слично ама џабе. Или ќути или си продолжува по свое. Сакам да му помогнам некако да не биде таков тип на човек бидејќи ќе си го отежнува секој однос понатака и со сам себе и со другите околу него. И јас го сожалувам и премногу го разбирам и толерирам ама изгледа треба да почнам да се жалам самата себе повеќе :)
Dva sveta razlicita!
Nema nishto od vas da bidi.
I toa ti kazhuvam kako vozrasen mazh kako shto ti rekol .

Иницирам 90 посто од времето deep теми за разговор бидејќи сакам многу психолохија и читам многу од истата, ама него го замараат такви теми, ја тера на шала секоја реченица, не знае како да комуницира, затворен тип е (во смисла на нема што да разговарам со чувства за тебе, треба да зборувам со некој што е маж и постар за да ме сфати- ова се баш негови зборови)
Тоа што не го интересираат разговори за длабока психологија ништо не мора да значи, многу екстровертни луѓе не би ги интересирала таа тема. Така оди, ако видиш дека некого не го интересира некоја тема, не треба да настојуваш на истата, и да најдеш друга заедничка тема, ако е можно. Има и други социјални контексти, на пример со другарките може да си ги правиш тие разговори, сигурно ќе ти е многу позабавно. Не може да има целосно поклопување со партнерот, сигурно има теми и во кој тој ужива па не може да ги зборува со тебе.

Па сега колку и да си интроверт и да не сакаш да комуницираш со други луѓе, ред е после четири години врска да пројавиш интерес барем да го запознаеш семејството на личноста со која си во врска.
Ама тоа од твоја гледна точка, за него и тоа е премногу, познавам многумина вакви и не се менуваат па ако сакаш исправи се на глава.

Не си го губи времето, барај си друг, очигледно тој живее во друг свет. И не се обидувај да го промениш, се учи дете, а не толкав маж, само ќе си го губиш времето.
Со среќа!

Па тоа што искача не значи дека не е интроверт. Може искача ама не меша во секој муабет, ако не го интересира муабетот не ни пробува да се замеша. Јас сум таков.

И по ово мислење што си го напишала јас разбирам дека ти пробуваш да го смениш да го направиш нешто што не е. Пробуваш да го натераш да збори само deep talk муабети човек кого не го интересираат таква работи. Никогаш нема да го смениш, не е он чипчан па ти како сакаш да размислува така да размислува.
И нема што да го сожалуваш, во светот успеваат и луѓе кој не комуницираат многу. Не е ова само ваш свет.

Како што кажаа, сосема два света сте. Чудно како и 4год сте издржале. Требало и он да пререче, гледај ме изморуаш, не иде. Ама ми делува дека дечкото немал многу девојки па мисли дека и вака е правилно, ти да дрндач, а он да ќути.

Ама тоа од твоја гледна точка, за него и тоа е премногу, познавам многумина вакви и не се менуваат па ако сакаш исправи се на глава.
Не би рекла дека причината е интровертноста. Очигледно и самиот он не дава таков одговор на прашањето зошто не сака да го запознае нејзиното семејство, туку си бара глупави excuses од типот па ти не ми даде покана, не ми кажа кога да дојдам, како што. Не станува збор тука за секојдневно дружење со фамилијата, туку едноставно запознавање колку што сфатив, да види семејството со кој нивната ќерка поминува најголем дел од своето време.

би ве замолила како неутрална страна (да не е другарка или фамилија) за искрен совет на една реална ситуација.
Со дечкото сум 4 години заедно каде првата година беше најокеј, се додека он не реши дека сака да се посвети максимално на работата до тој степен што иако му е прилагодлива работата (не е ограничен со време и е онлајн),он целото свое време го посветува работејки ( и вежбајќи) со изговор ќе работам сега, а ќе уживаме покасно во животот. Тука почна и запоставувањето на нашата врска - јас и он се гледаме 2 пати макс во неделата и тоа кога он ќе може најчесто после 10 навечер кога ќе завршел со обврските (иако јас станувам рано за на факс) и јас сум таа што оди или кај него или кај него во маало иако далеку живеам ,и преретко правиме нешто ново освен седење кај него дома, треба да ја напнам ситуацијата па да се појави негде, а да не зборам за тоа он некогаш да испланира нешто. На почетокот викав океј ќе го сфатам сака подобра иднина, ама всушност сфатив дека јас се сомневам дека сум му некаков приоритет во денот (и животот воопшто). Поминував низ претежок и депресивен период дома, се однесуваше многу себично (од типот на: што да правам морам да ги завршувам моите работи, и се гледавме така 1-2 пати во неделата). И сеуште ми е тешко, неделава слабо се слушавме се немаме ни видено од нова година па наваму, ментално не сум сјајно и отворено и искрено му ја објаснив ситуацијата односно дека не сум баш океј и дека ми е потребно повеќе внимание и љубов да осетам, дека се чувствувам како да ме запоставил цела недела бидејки слабо се слушавме и скоро ништо не сме си кажале еден на друг, дека го разбирам и него ама барам и он да разбере дека неговото однесување ме повредува, дека го сакам и дека сакам дс ми пружи поддршка бидејки моментално највеќе ми треба …и на сето тоа добив порака: “Лабаво, ќе се видиме”.
Оставив сеен на пораката бидејки не знаев дали јас премногу очекувам или неговото е нечовечки , гледам дека ѕвони викам супер сега ќе збориме океј ке е, ама дечкото ѕвонел да каже дека ќе гејмал со другарите и дека немал што друго да ми каже, едноставно не знаел што да ми каже.
Размислувам- дали едноставно е таков карактер да не знае што да ми каже и како да се однесува или едноставно не му е гајле.
Инаку зборувано му е безброј пати што и како сакам да биде, дека сакам повеќе труд, дека се чувствувам осамено итн со надеж дека ќе се смени нешто..
А добро пред ова да се случи, тие претходни години како се понашал?

А добро пред ова да се случи, тие претходни години како се понашал?
Prvata godina bese super, znaese i da spodeli i da bide i vnimatelen i ne primetiv bukvalno nisto od pogore navedenoto.
Mojata teorija e deka sepak bevme po 18 godini i najverojatno porasnal vo druga licnost ili pak pravel lice sto nejkam da veruvam deka e tocno. Po prvata godina iskocija na videlina tie raboti- kako da ne e dovolno emocionalno inteligenten. Cesto pati mu kazuvam deka mora za odreden problem da se zbori ne e ubavo pod cergice da si gi turkame stvarite ama koga ke pocnam da zboram on si kjuti kojznae i dali me slusa. I pak po isto normalno istite problemi poso ne e najdeno nikakvo resenie

Последно уредено:
Prvata godina bese super, znaese i da spodeli i da bide i vnimatelen i ne primetiv bukvalno nisto od pogore navedenoto.
Mojata teorija e deka sepak bevme po 18 godini i najverojatno porasnal vo druga licnost ili pak pravel lice sto nejkam da veruvam deka e tocno
Ваљда ако сакаш некој, ти одговара и сакаш да бидеш со него ќе бидеш и не можеш лице да правиш. Зошто би правел лице? Ти го издржуваш, од тебе е зависен? Не. Извини ама јас мислам дека со годините не созреал него престанал да те сака. Не го терај на ништо, не го барај, не му објаснувај ништо најди си нешто да се занимаваш да не мислиш и ако те побара, ама не за после 10 вечер, него ајде онака само да те праша како си, тогаш посвети се на врската и разговарајте. Ако го нема и се јави само за си знаеш што, тогаш клоците и риби има колку што сакаш во морето.

Ваљда ако сакаш некој, ти одговара и сакаш да бидеш со него ќе бидеш и не можеш лице да правиш. Зошто би правел лице? Ти го издржуваш, од тебе е зависен? Не. Извини ама јас мислам дека со годините не созреал него престанал да те сака. Не го терај на ништо, не го барај, не му објаснувај ништо најди си нешто да се занимаваш да не мислиш и ако те побара, ама не за после 10 вечер, него ајде онака само да те праша како си, тогаш посвети се на врската и разговарајте. Ако го нема и се јави само за си знаеш што, тогаш клоците и риби има колку што сакаш во морето.
Denes inicirase on da se vidime,vcera mu spiskav malku pa valjda radi toa, mu kazav deka ne mozam vecerta vika ako kje se vidime preku den. Se vidovme se super ne napinjav, pak zborev 90 posto od vremeto jas ama ne go napnuvav za takvi temi nego opshto. Samo ne izdrzav na kraj bas koga se isprakjavme da go prasam dali ja gleda rabotava seriozno, i dali se interesira voopsto ili labavo si tera - vika zosto bi si gi gubel zivcite i vremeto da ne te gledav seriozno, ne e taka kako sto si mislis takov sum te slusam se. Odluciv da se povlecam nekoj period, najverojatno sum premnogu dostapna i ne mozam da drzam dolgo vreme lutina brzo se nerviram sakam odma se iskreno da se kaze, i ic ama ic ne mozam da glumatam ama ocigledno samo toa mu e majkata :))

Последно уредено:
Vo prevot istoto go napishav pred Saat dva!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom