Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Точно на таванот е плоча ама од по страните е стиропор 8ц и пвц прозори.Pa nemas izolacija nema sto da se misli
A da probas tavanot da go postelis so staklena volna ( dokolku pokrivot ti e nov), nesto sto jas imam na um da go pravam ovaa godina. Ako nekoj ima iskuatvo neka spodeli.Точно на таванот е плоча ама од по страните е стиропор 8ц и пвц прозори.
Моžebi ne ti e poznato tavanot učestvuva so 40% vo vkupnite gubitoci vo prostorijata. Inače Tundrata e vo se podobra klima od VIVAX-ot osven što ne odi pod 400W, zatoa olku visoka potrošuvačka ti se pojavuva.Точно на таванот е плоча ама од по страните е стиропор 8ц и пвц прозори.
Нов е покривот,сум слушнал дека постилаат стаклена волна но колку е ефикасна незнам нека сподели некој ако има,најпаметно стиропор лепење.A da probas tavanot da go postelis so staklena volna ( dokolku pokrivot ti e nov), nesto sto jas imam na um da go pravam ovaa godina. Ako nekoj ima iskuatvo neka spodeli.
Точно ми делува така за овие 3-4 дена но ќе споредувам,јас лично сум задоволен од vivax Aeri 3.5 i 5.5Моžebi ne ti e poznato tavanot učestvuva so 40% vo vkupnite gubitoci vo prostorijata. Inače Tundrata e vo se podobra klima od VIVAX-ot osven što ne odi pod 400W, zatoa olku visoka potrošuvačka ti se pojavuva.
I ne se samo kvadratite bitni, bitnoa e orientacija, visina na plafon ..... i ste raboti iljada pati spomnati tuka.
Минералната ( нема веќе стаклена) волна е подобра од стиропорот баш ѕа овие внатрешни изолации. Ако ставиш дупли слој уште подобро, само треба таванот да е сув без протекувања и кондензации. Мократа минерална нема никакви изолациски способности.Нов е покривот,сум слушнал дека постилаат стаклена волна но колку е ефикасна незнам нека сподели некој ако има,најпаметно стиропор лепење.
Автоматски споено мислење:
Точно ми делува така за овие 3-4 дена но ќе споредувам,јас лично сум задоволен од vivax Aeri 3.5 i 5.5
вака џабе ти е и стиропор и пвц кога горе си нулаТехнички, стиропор не се става ни на ѕид, токму од истите причини!стиропор не се става на кров пошто треба да диши нагоре. а пошто топлиот воздух оди нагоре, кај тебе на ладна плоча сигурно губи поише од третина топлина таму. ја имам постелено волна ама пошто не мерам поима неам у потрошувачка како се одрази. по правило треба многу волна да ставаш, ама колку и да стаиш ќар сивака џабе ти е и стиропор и пвц кога горе си нула

) кај нас културата за изолација е уште многу далеку. ја коа ја праев куќата пред 3 год речиси невозможно беше да се најде изолација со камена волна, а ако имаше, беше ненормално скапа. макс што најдов со нормална цена на нашиов пазар е 10ка графитен стиропор... се друго беше по нарачка и со чекањеТочно и ова. На герметички затворени објекти мора да постои вентилација (и.е. хит ексчејнџери).се става, ама се става и вентилација и heatexchangeri, ние се вадиме со поише луфтирање и тоа е тоа) кај нас културата за изолација е уште многу далеку. ја коа ја праев куќата пред 3 год речиси невозможно беше да се најде изолација со камена волна, а ако имаше, беше ненормално скапа. макс што најдов со нормална цена на нашиов пазар е 10ка графитен стиропор... се друго беше по нарачка и со чекање
Тогаш јас може слободно да постелам стаклена волна зошто освен ќерамиди и греди нема никаква изолација и секако има луфтирање во подкровјето?Точно и ова. На герметички затворени објекти мора да постои вентилација (и.е. хит ексчејнџери).
Ама во станбен објект кај што се живее, сепак е подобро да дишат ѕидовите!
Природно глината и малтерот впиваат и испуштаат влага според релативната влажност, а и малце што не дихтува столаријата влегува кислород, а излегува СО2. Луфтирањето ти е екстра само..
Постели си камена волна… т.е. не се постила, крута е пресована. Иде во табли, се сече и се мести меѓу гредите.Тогаш јас може слободно да постелам стаклена волна зошто освен ќерамиди и греди нема никаква изолација и секако има луфтирање во подкровјето?