Се среќа да ја возиш. Добри џипови има Хавал, и низ Скопје се вртат.
Фала момци, да ви се враќа подобраСо здравје да се вози.
33к е нормална цена за овој модел плус доплата од 500че за бојата, прво ги фатив со попуст пред Божиќ тука (пробуваа да продадат се што има на залиха од 2023 и имаше 2500 попуст), плус и турнав уште малку со пазарење, а останатото ќе го враќам назад преку фирма на данокот во наредни 4 години.Евтино нек си јебе матер, да ти се погоди ај.
И 33к не е многу за ново возило со 7 год гаранција.Фала момци, да ви се враќа подобра
33к е нормална цена за овој модел плус доплата од 500че за бојата, прво ги фатив со попуст пред Божиќ тука (пробуваа да продадат се што има на залиха од 2023 и имаше 2500 попуст), плус и турнав уште малку со пазарење, а останатото ќе го враќам назад преку фирма на данокот во наредни 4 години.
Во моментов им искеширав 30че, но се за неа ќе оди на фирма и ќе намалувам од данокот (тука е 30%). Пример ако потрошам оперативни трошоци од 5к за фирма (осигурување, гориво, сервиси), тоа се 5к помалку за даночење на тоа што ќе го тргнам на мое име, плус write off (depreciation) на самото возило.
Види, овие ти се во позиција како што беа Киа и Хјундаи, дури и самата ми го рече истото бидејќи ја отрув за да ми спушти. Нека ги поднаучат уште малку и ти гарантирам дека за 2 години ќе бидат во ист ценовен ранг со корејците.И 33к не е многу за ново возило со 7 год гаранција.
Со здравје да се вози! Стварно добар дил му извлече, да му е добра среќата и да те служи.Купено, на крај завршив со нова од салон, Haval Jolion Luxury 110kW, 30бона со попуст, плус ќе вратам нешто даноци преку фирма и очекувам да ја донесам до кај 24к. 7 години гаранција на цела и неограничени километри + 3 години гаранција ако продолжам да сервисирам кај нив, 5 години capped service, 5 години road assistance, плус затемнување на прозори. Гаранцијата е на се можно, во листата што е покриено видов дури и водна пумпа
На тест возење се заљубив во возилото, имаат едно чудо сензори, многу комотни седишта, многу простор на задни седишта, доволно снага за претекнување плус има спортски мод и dual clutch ако сакам да возам и со рачен менувач (како на формулите на воланот има кумплуг).
Ova se ceni vo AUD, taka ? AUD e 37 denari !Купено, на крај завршив со нова од салон, Haval Jolion Luxury 110kW, 30бона со попуст, плус ќе вратам нешто даноци преку фирма и очекувам да ја донесам до кај 24к. 7 години гаранција на цела и неограничени километри + 3 години гаранција ако продолжам да сервисирам кај нив, 5 години capped service, 5 години road assistance, плус затемнување на прозори. Гаранцијата е на се можно, во листата што е покриено видов дури и водна пумпа
На тест возење се заљубив во возилото, имаат едно чудо сензори, многу комотни седишта, многу простор на задни седишта, доволно снага за претекнување плус има спортски мод и dual clutch ако сакам да возам и со рачен менувач (како на формулите на воланот има кумплуг).
Да, појма немам колку е во моментов, пред некој месец го зедов 40.5 во банкаOva se ceni vo AUD, taka ? AUD e 37 denari !
A da kazheshe shto te maci!Некој да пропарача одличен сервисер/специјалист за Фиат возила?
Не е важно од кој град е но да има одлични познавања за Фиат и да сервисира со делови кои јас ке му ги однесам.
H13 da ne ti treba?Дали има разалика во осветленоста пред све на ЕУ со тие кинеските Ксенон комплети? Сум користел многу кинески, но незнам дали има разлика и дали се исплати да се купува тие со Е13(Луксембург) како ознака
Барај го Драги или Бошко (доктори за Фиат, Алфа и Ланча) лично да видат за што се работи на колата. Инаку сите вработени им се океј, цени на раб. рака исто пристојни.Некој да пропарача одличен сервисер/специјалист за Фиат возила? Не е важно од кој град е но да има одлични познавања за Фиат и да сервисира со делови кои јас ке му ги однесам.
Е13 е ознаката за земја од ЕУ.....поената ми е дали се тие производи поквалитетни него кинеските од аспект на осветленост...околу издрживоста ионака не ме интересираH13 da ne ti treba?
Nema oznaka E13, za koe vozilo?
E13 e Zertifikat i znaci deka se dozvoleni za upotreba vo EU . Znaci pasuva i jacinata, i nijansata i shirinata na osvetluvanje. I nema nikakva vrska so zemja na poteklo.Дали има разалика во осветленоста пред све на ЕУ со тие кинеските Ксенон комплети? Сум користел многу кинески, но незнам дали има разлика и дали се исплати да се купува тие со Е13(Луксембург) како ознака