- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.155
- Поени од реакции
- 10.154
Имав ист проблем како тебе, шилци, воспаление на петата, воспалена тетива, ужасни болки, а спортував активно, но се си мислам дека болеста си ја добив од планинарењето.....не е битно, сакам да ти кажам дека се сум пробала, од масажи, кремови, физикална терапија, ултра звук, шоквеј, ама ништо, само губење време и фрлање пари.Да не имал некој проблем со шилци (наслојки од калциум меѓу зглобовите) и да ги средил на некој начин (да исчезнат болките)? Вака само од одмор не поминуваат, пробав креми мачкања, топло-ладно млазови вода, местачи исто ги оправавме, ама болката сеуште ја имам. Кажано ми е дека е наследно и дека од кичмата почнува, јас моментално на стапалата само ги чувствувам болките, на двете стапала но на левото повеќе. Читав дека не може да исчезнат, само можат да се стават во мирување, па дали некој успеал на некој начин да ги стави?
Еве каде се најголеми болките кај мене на допир:
Прегледај го приврзокот 401171
А еве и каде во кои 5 точки на местач се оправаа (сите 5 точки се доста болни, левата горна е всушност од другата страна на стапалото попристапна):
Прегледај го приврзокот 401170
Лекот беше во ставање на блокада, инекција директно во пета и еве до ден денес јас немам никакви болки.