Македонска берза

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
На подолг рок овие цени на јакиве компании сега се багатела .. ај оваа година 2020 ке биде послаба тоа е факт и веројатно акциите ке останат горе доле исти ..

Но подолг рок и тоа како се убави овие цени за влез , прашање е дали може уште подулу за да се купи уште поефтино ..

Алкалоид , Гранит , КМБ и НЛБ да се влезе било каде денес пример на овие цени за година две секаде си ќар само треба трпение.

На овие цени стан би продал за да влезам на берза :D , паметот ми вика дека за 2-3 години веројатно би ќарил уште еден стан :cool:
Или ке остане да си влезам само со продадениот кеш од КМБ што ги дадов на 6.100 .
Денес Алкалоид 18500, Комерцијална 14500...

Член од
20 декември 2021
Мислења
202
Поени од реакции
231
Uni banka ke ja otkupi prvata emisija na obvrznicata od 5 mil eur,se nadevam ke ostane nesto i za akcionerite. Ako tie pari se nasocat vo berzava ke ocekuvame mnogu interesen januari iako ke bide interesen so dobivkite za Q4, ova ke bide plus dopolnitelen bonus za tie sto imaat akcii pa da se nadevame na uste pogolemi dobivki i zatoa ne prodavajte evtino da ne ima placenje posle:)

Член од
23 февруари 2019
Мислења
304
Поени од реакции
305
Uni banka ke ja otkupi prvata emisija na obvrznicata od 5 mil eur,se nadevam ke ostane nesto i za akcionerite. Ako tie pari se nasocat vo berzava ke ocekuvame mnogu interesen januari iako ke bide interesen so dobivkite za Q4, ova ke bide plus dopolnitelen bonus za tie sto imaat akcii pa da se nadevame na uste pogolemi dobivki i zatoa ne prodavajte evtino da ne ima placenje posle:)
Исплаќаа редовно камата за оваа обврзница?

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.310
Поени од реакции
2.373
Анализа за УНИБанка:

Член од
19 декември 2023
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo, dali moze nekoj da mi odgovori, jas nemam vrska od berza, akciii...kako moze i dali postoi aplikacija ili sto i da ima, da bi dobila informacija, notifikacija vo realno vreme koga se prodavaat akcii od firmata? Mnogu pati otposle gledam na berza deka se veke prodadeni. Vi blagodaram mnogu.

Член од
23 февруари 2019
Мислења
304
Поени од реакции
305
Zdravo, dali moze nekoj da mi odgovori, jas nemam vrska od berza, akciii...kako moze i dali postoi aplikacija ili sto i da ima, da bi dobila informacija, notifikacija vo realno vreme koga se prodavaat akcii od firmata? Mnogu pati otposle gledam na berza deka se veke prodadeni. Vi blagodaram mnogu.
Na eTrader mozhesh da namestish povekje razlicni vidovi na alarmi odnosno notifikacii no mora da ste postojano najaveni na aplikacijata.

Член од
26 јули 2023
Мислења
41
Поени од реакции
24
Каков наслов!?! И новинариве не се нормални.

Оилко е Макпетрол, односно Макпетрол е Оилко. Единствена причина за ваков потег може да биде ако имаат најдено купувач за Макпетрол, па на овој начин можат да му спремат поголем пакет акции без потенцијални непријатни изненадувања.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056

Оилко е Макпетрол, односно Макпетрол е Оилко. Единствена причина за ваков потег може да биде ако имаат најдено купувач за Макпетрол, па на овој начин можат да му спремат поголем пакет акции без потенцијални непријатни изненадувања.
Новинари се идиоти затоа не читам вести.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389

Нема и ништо лошо кажано, Оилко има само 22,8% ама контролира над 50%, Андрејчо на времето бил паметен и со само 3% од акциите си добил контрола на 22,8% од акциите (2007г мислам дека беше 18-19%), во нормална ситуација Оилко ќе беше 100% сопственост на Макпетрол или составен дел, така да во изминатиов период веројатно собрал пари да лапне уште барем 27,200000001% и засекогаш да се осигура дека нема некој да го смени, иако е во години и ако има унуци (не ме интересира приватниот живот многу, имам прочитано дека има 2 ќерки), сигурно ќе се испоколат кој да биде главниот, зетовите не верувам да стасаат да дојдат на власт од него.

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
342
Поени од реакции
333
Нема и ништо лошо кажано, Оилко има само 22,8% ама контролира над 50%, Андрејчо на времето бил паметен и со само 3% од акциите си добил контрола на 22,8% од акциите (2007г мислам дека беше 18-19%), во нормална ситуација Оилко ќе беше 100% сопственост на Макпетрол или составен дел, така да во изминатиов период веројатно собрал пари да лапне уште барем 27,200000001% и засекогаш да се осигура дека нема некој да го смени, иако е во години и ако има унуци (не ме интересира приватниот живот многу, имам прочитано дека има 2 ќерки), сигурно ќе се испоколат кој да биде главниот, зетовите не верувам да стасаат да дојдат на власт од него.
Значи да очекуваме од овие јунки, тоест унучки да пуштат рака и да платат за да им продадеме акција плус, а не тука да баат како ќе преземале за 67000 ден. Јуници низаедни, за 67 бона ќе молзеле, срам ги било.

Kajgana Shop

На врв Bottom