Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Настрана бугарите што се дојдени тука со одредена цел не сфаќаме дека само ова ќе ни остане да им спомињаме 2 црвени и како влечеа торби да продадат нешто во Македонија за да преживеат. Времиња се менуваат, одат напред сега со која брзина одат и како е друго ама ние одиме назад и ни се случува буквално распад на секоја инстутиција.

Назад на темава вчера се виде дека ако сакаат со некоја земја да почнат преговорите ќе се најде начин. После разговор меѓу Шолц и Орбан , Орбан излегол и овие гласале без него. Барем така пишува политико. Потоа да не се чудат разно разни анкети зашто народ веќе кур ги боли за ЕУ и да вадат некакви проценти, а и секако руското влијание да го спомнуваат.
И да е ова вистина дека нешто многу јако иде напред Бугарија не го менува фактот дека сеуште си ја имаат мувата на капата за тоа кој ги има создадено на Санстефанскиот и Берлинскиот конгрес.

А паре от каде...?
Од на жена ти пичката, не го поти да ти ебам семката мрсна, ич за нас да не ти е гајле, гледај си за татарија да ти ебам пичката фашистичка мрш копиљ се женско шо имаш род да ти наденам на кур

Значи за паре и гзот под кирија.

Познати се под давање газ за пари одамна имаат долга историја во тоа, затоа и полесно е ЕУ да ги притисне ако сака.
Ама очигледно не сака т.е гајле им за нас

Имаме големи притисоци за Шенген, не е толку розово:mad:

Кинеската клетва (со живеење во „интересни“ времиња).
Пред хх години ја спомнав само не сум сигурен колкумина ја ..., сепак поминаа години се надевам ќе има резултати ;)
Инаку клетвата одеше во пакет со,
Автоматски споено мислење:

Значи за паре и гзот под кирија.
Да, ама има бесплатни лубриканти.

ЕвроТалибани на апарати!

Последно уредено:
Добар стар скеч, го имав заборавено.

Веста за отпочнување на преговори на Украина (што и да им значи тоа) и Молдавија во ЕУропска некако поминува без адекватен третман.
Мислам дека оваа вест во многу што покажува во која насока ќе се движат работите.
Во некои медиумски пресститутки имаше осврт ама само од македонски агол на гледање, без да се перципира поголемата слика.

@Vanlok Гледам дека ги пратиш настаните и ме интересира кое е твоето мислење за овој настан.
Зошто тебе те прашувам, па од тракијци, фудбалери и сл. знам каков одговор и гледање можам да очекувам.

Вака на прво ми личи на ТЕСТ, каква реакција од страна на РФ, а тестот би послужил во одлука дали на ист начин остатокот на Украина да го внесат во ОТАН...

Во секој случај ова може да се толкува како почеток на крајот на ЕУропска!

Два моменти.
- правење лице пред светот, дека активно прават се што можат против Русија за Украина
- чекмеџето се прази (дури и покрај принтерот за пари), па хендлерите на ЕУ сакаат да ги заглават ЕУ со повеќе обврски и давачки кон нивниот протекторат Украина

Мислам дека ова е дел од damage control шемата на Америте. Покрај тоа што целта на војната е што повеќе да се ослаби РФ а по можност до создавање услови за обоена револуција (државен удар), споредна цел е ЕУ да ослаби што повеќе за - прво, ЕУ да биде под поголема контрола и второ, за ако (кога) ЕУ ќе падне под руска/кинеска сфера на влијане, да им остават колку е можно послаби држави.
Во прилог на ова одат и децениските имиграциони политики, и социјалниот инжинеринг за намалување наталитет и раслојување на опшествата во европските држави.

@Таксист

А паре от каде...?
Еве досега Македонија не е влезена во ЕУ и не можам да се пожалам од финансиска гледна точка, ме гледаш тука сум, постојам.
Човек што работи не чека да му падне од Господ, не му треба ЕУ, леви глобалистички приказни да му раскажува.
Вредност се создава со работење, само лековерна раја се лаже со приказни за милиони што паѓаат од небо.
Додатно, нема што да барам да се пикам во друштво каде што не сум добредојден, макар и таму чоколадо и пички да јадат секој ден.

Еве досега Македонија не е влезена во ЕУ и не можам да се пожалам од финансиска гледна точка, ме гледаш тука сум, постојам.
Човек што работи не чека да му падне од Господ, не му треба ЕУ, леви глобалистички приказни да му раскажува.
Вредност се создава со работење, само лековерна раја се лаже со приказни за милиони што паѓаат од небо.
Додатно, нема што да барам да се пикам во друштво каде што не сум добредојден, макар и таму чоколадо и пички да јадат секој ден.
Bugarkata bugarija posledno ja videla kojznaj koga. Najverojatno na pogreb ko bila, i toa od sto morala, inaku da ja vrzis ne sedi tamu. Ali bugarka ko bugarka, ako ne i e polna ustata so nesto mesnato odma pocnuva so lajna jadenje.
Bugarska rabota :toe:

Bugarkata bugarija posledno ja videla kojznaj koga. Najverojatno na pogreb ko bila, i toa od sto morala, inaku da ja vrzis ne sedi tamu. Ali bugarka ko bugarka, ako ne i e polna ustata so nesto mesnato odma pocnuva so lajna jadenje.
Bugarska rabota :toe:
Не јаж лајна ке ти заемат обратно БГ паспорта

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom