Wizz Air летови од/до Македонија

Член од
23 август 2015
Мислења
246
Поени од реакции
438
Имам прашање. Дали доколку сум претходно чекиран преку апликацијата на Wizz Air, ќе треба да одам на шалтер на Скопски Аеродром, или веднаш да се качам по скалите? Прашувам бидејќи прв пат ја искористив оваа опција, па да не ме вратат или нешто. Фала ви на одговор :)
Зависи каде леташ. Ако имаш карта на телефонот нема потреба да одиш на шалтер. Знам дека за Италија кога се чекираш картата ти стига на телефонот и се качуваш право по скалите. За Германија требаше да идеш на шалтер за да ти ги проверат податоците и таму ти даваат карта.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.877
Поени од реакции
23.447
Имам прашање. Дали доколку сум претходно чекиран преку апликацијата на Wizz Air, ќе треба да одам на шалтер на Скопски Аеродром, или веднаш да се качам по скалите? Прашувам бидејќи прв пат ја искористив оваа опција, па да не ме вратат или нешто. Фала ви на одговор :)
Чекиран куфер имаш или кабински багаж?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.819
Поени од реакции
30.704
Јас секогаш се чекирам онлајн, обично не носам куфер само рачен багаж, ама пак мора на чек да идам за проверка на документи, кај мене пишува not a valid boarding pass...иди на чек, бла бла.
Ако не ти пишува така би требало да идеш директно по скали како на секој друг аеродром ако си само со рачен багаж.

Член од
20 април 2019
Мислења
20
Поени од реакции
2
Здраво дечки, немам летано оддамна со WizzAir, поточно последен пат летав во 2015та затоа имам неколку прашања. Ќе летам само со ранец, без друг багаж, и гледам на страната дека се сменети димензиите за ранци, ранецот со кој што сакам да летам е 47x33x16 cm.
1. Дали ќе ми прават проблем за ова или да барам друг ранец? Доколку мислете дека ќе ми прават проблем ако можете да препорачате од каде да земам (по можност онлајн да имат страна), не ми треба нешто посебно, за алишта само да ставам за неколку дена.
2. Летам за Италија на 29ти за нова година, дали уште сега да чекирам или пак да почекам понатаму да направам чек ин на апликацијата?
3. Дали ќе треба да застанувам на аеродромот на шалтерите на виз, или пак право да се качам по скалите?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.658
Поени од реакции
5.368
Здраво дечки, немам летано оддамна со WizzAir, поточно последен пат летав во 2015та затоа имам неколку прашања. Ќе летам само со ранец, без друг багаж, и гледам на страната дека се сменети димензиите за ранци, ранецот со кој што сакам да летам е 47x33x16 cm.
1. Дали ќе ми прават проблем за ова или да барам друг ранец? Доколку мислете дека ќе ми прават проблем ако можете да препорачате од каде да земам (по можност онлајн да имат страна), не ми треба нешто посебно, за алишта само да ставам за неколку дена.
2. Летам за Италија на 29ти за нова година, дали уште сега да чекирам или пак да почекам понатаму да направам чек ин на апликацијата?
3. Дали ќе треба да застанувам на аеродромот на шалтерите на виз, или пак право да се качам по скалите?
2. za da se cekiras uste sega treba da platis za sediste vo sprotivno nema da mozes, ako veke si platil za sediste pa i ne ti menuva mnogu monogu dali sega ke se cekiras ili ke cekas posleden den
3. kolku sto znam za Italija ne moras da zastanes na salter, ama ke si vidis posle cekiranjeto ako ti dade boarding karta mozes da ides direktno gore, ako ne (ke ti pisuva deka si cekiran ama deka toa ne e boarding pass) ke moras da zastanes vo redot na salter

Член од
5 март 2018
Мислења
16.683
Поени од реакции
18.952
Кога и да летам во последно секогаш правеле контрола на багаж за димензиите. За неколку дена не ти препорачувам да носиш поголем багаж од еден ранец, освен ако сакаш можиш приорити да си земиш ама ако начекаш за ефтина цена инаку не ти се исплати за неколку дена.

Член од
20 април 2019
Мислења
20
Поени од реакции
2
Кога и да летам во последно секогаш правеле контрола на багаж за димензиите. За неколку дена не ти препорачувам да носиш поголем багаж од еден ранец, освен ако сакаш можиш приорити да си земиш ама ако начекаш за ефтина цена инаку не ти се исплати за неколку дена.
Па да, со ранец планирав, ама е малку поголем од тие што ги барат на страната. Каде да најдам некој поевтин што ги има тие мерки знаете?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Па да, со ранец планирав, ама е малку поголем од тие што ги барат на страната. Каде да најдам некој поевтин што ги има тие мерки знаете?
Зависи колку е тоа малку, ако не го наполниш фул, ако ти го стават на проверка ќе можеш да го напикаш во тоа металното за проверка, или да облечеш џемпер две на себе :D
Само да не е во форма на куфер, односно со тврда надворешност, тогаш заборави го ова од погоре.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.819
Поени од реакции
30.704
Ако е ранец за грб обично не прават проблем, проблем прават на оние со тврда надворешност обично што личат на мали куфери, сум видел луѓе со ранци на грб 2 пати поголеми од димензиите.
Инаку имаш опција да не купиш седиште, можеш у последните 24 часа да ја чекираш картата и тогаш ти дава опција да одбереш седиште за пари или да ти даде рандом седиште без пари.
Јас секогаш така ги чекирам.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.877
Поени од реакции
23.447
За сите овие одложувања, имам добиено неколку анкети да пополнам за искуството со Виз и 4€ ваучер, односно 2 води за летот кој ми го одложија 2 часа и 45 минути. Легенди.

Прегледај го приврзокот 391836
Прегледај го приврзокот 391835

Прегледај го приврзокот 391838

Прегледај го приврзокот 391839

Прегледај го приврзокот 391840

Тргна во 22.40, закажан за 20.50

Прегледај го приврзокот 391841
Да ја заокружиме годинава со ниту еден лет на време.
5/5 или 6/6 не ми текнува треба да проверам.

Screenshot_20231223_192815_Messages.jpg

Член од
11 април 2012
Мислења
4.658
Поени од реакции
5.368
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.413
Поени од реакции
4.455
Дали треба да се пријави Лаптоп?
Каде да се пријави лаптоп? Во што ќе го носиш? Не треба да се пријавува како што знам, само на безбедносна контрола ќе бараат да го извадиш лаптопот од ранец/куфер.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.658
Поени од реакции
5.368
Дали треба да се пријави Лаптоп?
Definiraj go ova dali treba da se prijavi laptop zasto ima mnogu scenarija :)
1. Go kupuvas vo stranstvo (normalno kako sekoj normalen mu frlas kutijata), zimas tax free (kako sekoj makedonec) i si vleguvas vo mkd so znacitelno poeftin laptop odkolku da si go kupel tamu.
Dali trebalo da go prijavis, da trebalo. Ama ni si prv ni posleden sto ne go napravil toa kuti i svirkaj.
2. Imas veke tvoj laptop so koj izleguvas od mkd i posle se vrakas so istiot. Nitu na vlez nitu na izlez treba da go prijavuvas. Nit pa treba da gi interesira ili da te carinat za istiot. Moze ako nekoj se zainati da zeme da te carini i da ti pise duri i kazna, ama ako ja imas smetkata od istiot doma mozes posle i da gi tuzis :D
3. Pojma nemam dali ima drug slucaj vo koj mislese da prijavis laptop :D

Normalno na security check vo najgolem del od slucaite ke moras da go izvadis laptopot od ranec/torbica, no toa ne e zasto niv gi interesira od pricina za izbegnuvanje na danok (kako sto bea prethodnite nabrojani slucai) tuku na skenerot elektronika i tecnosti im pominuvaat posebno

Kajgana Shop

На врв Bottom