ПСИХИЧКО НАСИЛСТВО НЕ ПОСТОИ !

• Креатор на темата Креатор на темата VIKICA33
  • Време на започнување Време на започнување
Абе се сложувам, најлесно е да си чуваш куче ил маче, ќе ти покака тепих и изгребе мебел но ништо страшно, а вака дете да чуваш е голема доживотна и жртва и одкажување од многу животни задоволства,а и бара огромна посветеност, затоа во ЕУ си чуваат кучиња ;) си ги шетаат во парк, не мораш да го школуваш, не мораш да го воспитуваш, песот. Паметни си се тие, не се замараат, си уживкаат. Знаеш и сам дека во Германија после 9 саат не смееш да писнеш, одма те пријавува комшијата дека го вознемируваш, таму нема баш некоја атмосфера за одгледување деца, не е како ние што растевме на улица, таму дете на улица нема да видиш. Ред и дисциплина како роботи се.

Кој вели дека мажот му донел среќа лаже,:pos: туку нека ни се здрави и живи мажите(на тие шо си имаат)оти без нив е полошо!
Shto e sega?
Pishman si oti ne si se napraj Livadarka? :pos: :pos:

A i toa so decata ne e sekade isto, komshiskive deca celo leto ludnica po ulica, cela ulica isckrtana so boici, trcanje, urlanje, smeenje do 22-23h AMA i Ljubezni se!
Pogolemite Motorcina popravaat po cel den na ulica. I nikomu od sosedstvoto ne mu smetaat , a samo 2-3% se balkanci ili sl.

...
A kako shto imam i pishano pred edno mesec dena taa finta " Doktore dushata mi ja izvadi i ne mozham da sipjam" e epten poznata po Evropa. Samo shto i ovde nikogo ne go tangira toa. Majkata go dobiva deteto, Taktkoto leta od doma za 14 denovi makar i majkata da izlazhe pred policija i rece mi se zakanuva da me istepa! Spas mu e ako mozhi na Policijata da i dokazhi deka lazhi , primer so video ili snimen razgovor!
...
Хромозомот Х на мажот доаѓа од неговата мајка, а неговиот Y хромозом доаѓа од неговиот татко. Жените имаат два Х-хромозома, еден од мајката и еден од таткото.
...
Помалиот Y хромозом ги носи гените кои го одредуваат машкиот пол, како и некои други гени. Хромозомот Х содржи многу повеќе гени од хромозомот Y, од кои многу имаат функции различни од определувањето на полот и немаат аналог на хромозомот Y. Бидејќи мажите немаат втор Х хромозом, овие дополнителни гени на Х-хромозомот не се спарени и во принцип сите се изразени. Гените на Х-хромозомот се нарекуваат полово поврзани или Х-поврзани.
...
Кај жените, повеќето гени на кој било Х хромозом се неактивни (освен во јајце клетките во јајниците) преку процес наречен X инактивација. Затоа, една клетка може да има ген од мајката на лицето, а друга клетка може да има ген од таткото на личноста. Поради X инактивација, отсуството на Х хромозом обично доведува до релативно мали абнормалности.
...

Или попросто кажано, лежи запишано во генот на жените (цитирам)
„Doktore dushata mi ja izvadi i ne mozham da spijam“.

:love::backa:
Shto e sega?
Pishman si oti ne si se napraj Livadarka? :pos: :pos:

A i toa so decata ne e sekade isto, komshiskive deca celo leto ludnica po ulica, cela ulica isckrtana so boici, trcanje, urlanje, smeenje do 22-23h AMA i Ljubezni se!
Pogolemite Motorcina popravaat po cel den na ulica. I nikomu od sosedstvoto ne mu smetaat , a samo 2-3% se balkanci ili sl.
Не сум пишман, таман работа, мојата најголема среќа е кога го гледам син ми насмеан, ниеден провод во скап ресторан и ниту едно патување на тропска дестинација не можат да ме направат посреќна, одколку кога ги гледам тие очиња среќни и насмеани. Кој почувствувал знае. Не може да се долови, на секому му посакувам да ја почувствува таа среќа.Се друго е лага и фарса.:smirce:

Не е точно, ќе видиш кога ќе станеш родител кого ќе го преферира детето во раната возраст, особено ако е машко.

Викица, пиле, давај отказ, не те бива!
Abe ti ako ne se javese ke propadnese temata.
Muabetot ko so popot, slusaj so vi velam, ne me gledajte so pram.
Pa pickamu mater , barem 0.5 % pravi od toa sto se zalagas ko za promena.
Автоматски споено мислење:

За две години да стекнеш вакво мислење, многу чудно. Насловот на темата е малку заебан, оти психичко насилство постои и те како, меѓу младите, така и во бракот...но ако си ти Моралното момче такозвани женскомрзец...се е можно у твојата глава.
Teta ti vaka kako poiskusna sigurno mozes da ni dolovis nekoj realen primer kako toa psihicko nasilstvo bi izgledalo. I kako si se izborila so toa bez da istrcas kaj prviot advokat da baras razvod posto stara skola si ti.
Znaci poveli daj ni nekolku primeri za psihicko nasilstvo.

Последно уредено:
Abe ti ako ne se javese ke propadnese temata.
Muabetot ko so popot, slusaj so vi velam, ne me gledajte so pram.
Pa pickamu mater , barem 0.5 % pravi od toa sto se zalagas ko za promena.
Автоматски споено мислење:

Teta ti vaka kako poiskusna sigurno mozes da ni dolovis nekoj realen primer kako toa psihicko nasilstvo bi izgledalo. I kako si se izborila so toa bez da istrcas kaj prviot advokat da baras razvod posto stara skola si ti.
Znaci poveli daj ni nekolku primeri za psihicko nasilstvo.
Не разбирам, што е тоа кое не го правам?

се ми се чини дека е дојдено до некое недоразбирање и авторот во првичниот текст најверојатно сакаше да каже не дека воопшто не постои психичко насилство туку дека таа дијагноза се злоупотребува во случај на развод, од страна на жена која сака да се разведе ама и да се изживува врз поранешниот сопруг преку одземање на старателството врз децата, добивање алиментација...
претпоставувам се алудира на спрега адвокат-поранешка партнерка и дебело се наплатува и ќар се првоспоменатите а партнерот е колатерална штета во целата ситуација.

Се знаеме приватно, тетка Трајанка?
Ne Paco, ali dolgo vreme sme tuka i jas i ti.
Nikogas za nikoj ne sum se interesiral za privatniot zivot, edinstven izvor okolu privatnosta na nekoj mi e ako toj nekoj sam ne si spodelil informacii od ajde da recam privaten karakter.
E sega ili ti tuka debelo lazis okolu privatnosta ili si poprilicno licemerna.
Odberi si sto ti odgovara povekje.

Ne Paco, ali dolgo vreme sme tuka i jas i ti.
Nikogas za nikoj ne sum se interesiral za privatniot zivot, edinstven izvor okolu privatnosta na nekoj mi e ako toj nekoj sam ne si spodelil informacii od ajde da recam privaten karakter.
E sega ili ti tuka debelo lazis okolu privatnosta ili si poprilicno licemerna.
Odberi si sto ti odgovara povekje.
Владе, јас тука сѐ можам да пишам. Од кај знаеш, можеби никогаш немам штрапнато подалеку од Бугарија, битно цел форум мисли дека живеам во иностранство.

Тенка е линијата помеѓу психичкото и физичкото насилство, тукуречи толку тенка ѓоа пајажинка, која многу лесно се кине, и ситуацијата може да ескалира....не прашувајте од кај знам...посебно ако два остри камења решиле да не мелат брашно, туку да се тчат еден со друг.:pistoldz::duel:

Тенка е линијата помеѓу психичкото и физичкото насилство, тукуречи толку тенка ѓоа пајажинка, која многу лесно се кине, и ситуацијата може да ескалира....не прашувајте од кај знам...посебно ако два остри камења решиле да не мелат брашно, туку да се тчат еден со друг.:pistoldz::duel:
Da samo edna tupanica gi deli.

Владе, јас тука сѐ можам да пишам. Од кај знаеш, можеби никогаш немам штрапнато подалеку од Бугарија, битно цел форум мисли дека живеам во иностранство.
Taka de, rekovme.
Zatoa i ti dadov dve opcii da si odberis, koja ti odgovara povekje ;).

:pos:
Da samo edna tupanica gi deli.
Еве ти еден пример од комшии кај мене, маж и жена млади пензионери се сега, околу 65 години, а на нивни помлади години, пред околу 20 30 години, сите знаеја дека женава си имаше швалер...една вечер тој швалер дојде со мандолина да и свири под прозор севдалинка на љубовницава, пред куќите на свекор и, мажот и потоа дома забите во раце и ги даде,ја убил од ќотек, инаку дотичниве имаат три деца во бракот, понатаму следеше легендарна изјава од свекорот, дека снаа му била во право, зошто син му да чинел таа немало да си ја бара среќата кај друг, и немало да мрда со опашката. Ај сега де.

Еве ги есенва и ајварчето си го стокмија и кафенце со комшии си пијат хаха ха хи хи хи у двор се слушаат., ечат! Дали тоа биле други генерации? А сега само еднаш ако мажов ја опцуе жена му, или чувај Боже и исчупа влакно од коса одма развод.

Не оправдувам насилство во никој случај, нека не биде мојов пост погрешно сфатен!!

Само раскажав вистинита приказна, има и еден друг пример од блиски пријатели, мажот така си ја удирал жена му, повремено, и таа еден ден и се стемнило зела една даска и по глава мавај удри, потоа и полиција викаа ама не се разведоа. Потоа мажот почина и сега е вдовица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom