Јас па мислев тензиите се поради израелските антируски ставови али можеби грешка сум бил.Нивниот разговор траеше 50 минути, а се случува во време кога има тензии на релација Москва-Тел Авив поради руските антиизраелски ставови, објави Тајмс оф Израел.
Не баш, Израел бајаги пробран беше во антируската хистерија. Додуша и официјална Русија е релативно тивка по прашањето на конфликтов меѓу Палестинците и Израел.Јас па мислев тензиите се поради израелските антируски ставови али можеби грешка сум бил.
Израелците пред неколку години насамарија руски транспортен авион да биде соборен во Сирија, ги вооружуваат Азербејџан и праќаше помош за Украина.Не баш, Израел бајаги пробран беше во антируската хистерија. Додуша и официјална Русија е релативно тивка по прашањето на конфликтов меѓу Палестинците и Израел.
...помеѓу другото.Израелците пред неколку години насамарија руски транспортен авион да биде соборен во Сирија, ги вооружуваат Азербејџан и праќаше помош за Украина.
Го вооружуваат Азербејџан од две причини.Израелците пред неколку години насамарија руски транспортен авион да биде соборен во Сирија, ги вооружуваат Азербејџан и праќаше помош за Украина.
Oва звучи како одлична причина да си ја бараат бељата со некој што може да направи државата да им ја снема. Ама еј... Го знаеш вицот за Еврејот и шекелот?...две причини.
Пари. Многу пари.
Не.Oва звучи како одлична причина да си ја бараат бељата со некој што може да направи државата да им ја снема. Ама еј... Го знаеш вицот за Еврејот и шекелот?
А ти веруваш дека некој оставил судбината на светот да се решава од хирови на некои ЕвреиНе.
Според твојата смисла за хумор, не мора ни да го знам.
А да, Израел е тој што поседува оружја за масовно уништување, не Иран.
И подобро да веруваш дека Иран побрзо ќе го снема отколку што ќе добие нуклеарно оружје.
А зошто мислиш дека судбината на светот зависи од две држави во една голема пустина?А ти веруваш дека некој оставил судбината на светот да се решава од хирови на некои Евреиво Израелво Палестина?
Прво не ни мислев на Иран... Но од кај знаеш што има Иран? И од кај знаеш што има Израел?
И поважно, ако навистина мислиш дека другите велесили ќе ги остават САД преку вазалите да го контролираат светот со нуклеарен терор... Тогаш си поглуп одошто мислев, а не те мислев за глуп (само за голем инает). Но можеби не се докажа што сакаш да кажеш, па сега ќе се поправиш.
Руси, Украинци, Палестинци... сите тие се Гоим. Само божјиот народ од ветената земја е битен.Јас па мислев тензиите се поради израелските антируски ставови али можеби грешка сум бил.
Епа нека не плачат за тоа што Русите за пари го вооружуваат Иран тогаш.Го вооружуваат Азербејџан од две причини.
Пари. Многу пари.
Стратешки непријател - Иран.
Вооружен Азербејџан е закана за Иран.
Азербејџан купуваше и Руско оружје, сеуште купува.
На Украина и немаат пратено ништо знајчајно. Од сите наведувани противтенковски муниции што ги имаат, еден куп дронови, од кои многу специјализирани за постигнување SEAD, што на Украина ќе и беше од непроценливо значење, против-воздушна одбрана, до системи за електронско војување им имаат испратено - нула.
Соборувањето на Рускиот авион го извршија Сиријците. Со Руска опрема.
Mи се чини дека мaлку им се брза на демократите.#Palestine #Israel #US
The United States again vetoed the UN Security Council resolution to establish an immediate ceasefire in Gaza and send humanitarian aid. The representative of this country emphasized that the US government does not currently support the requests for an immediate ceasefire in Gaza!! criminals!!
А во 2001 направија сè за терористите од УЧК, пи*ка им матер дволична...