- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 33.381
- Поени од реакции
- 69.328
Zborot mi e, denes e uapsen i seushte nemalo ( do 18h) pritvor!
Znaci imal dovolno vreme za se da doznae i da se javi vo policija!
Ako bil vcera faten ( ponedelnikot) vejce ce bidel vo pritvor!
Зборот ти беше дека струмичанецот знаел кого вози, за сега понизно да си го смениш зборот кога го сфати текот на настаните со возењето. Друг пат не скокај како коњ пред руда, и не лепи етикети на сите што мислат различно од тебе.
Ако не се јавил некако од Турција штом дознал што прави Палчо, нека видат какви правни механизми има, и нека и тој лежи за криење на бегалец.
Мене ми е нејасно - цело време се збори дека мотивот бил изнуда на пари од наводниот продаден стан.
Еве биле вмешани 5 луѓе.
По колку би зеле? 20, 25, 30 илјади евра? И тоа во случај на еднаква распределба.
Никако не можам да разберам како некој што не е толку очаен за пари (освен таткото, очигледно) - би се нафатил за таа сума да киднапира дете.
Никао не можам да разберам како некој би си ризикувал свој живот, своја комоција, свои семејства за да киднапира дете и изнудува пари за истото.
Ми се гади и врти во стомакот од случајов, но не само од починатите лица, изрушени се многу семејства, ни криви ни должни.
Прееска некако чудно ми дојде, во исто време и жал и гад кога ги носеа во Кривичен, мислам дека и @cholismo го пиша истото. Којзнае како им е на нивните семејства што ги гледаат како ги влечат подгрбавени како партали во рандом облека и стрижени. Луѓе во години, со семејства и деца.
Како епизода на Фарго е ова што се случува/случило.
Ха, делува дека овие смотаниве Палчо лесно би ги смотал, и да им каже дека парите ке идат за Македонската кауза, и сите ке им ги собере.