Исчезнати лица

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.650
Тек сега разбрав што се случило, отварам порталиве и не ми се веруваше што прочитав.Каква нездрава работа ццц...Доживотен затвор на тоа гнасата Палчо не му бега, дај боже да го фатат и да скапе во тоа ќумезарникот Идризово.Тоа е најголема казна што може да ја доживее.Не бесилка бато, од доживотен затвор нема поголема казна.Гнаса мизерна.Какви луѓе се пикаат во политиката, страшна работа.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.325
Поени од реакции
18.547
Може сакале пензионерот да биде главен осомничен за грабнувањето, девојчево грабнато со негова кола а него нигде го нема.
Помислив и на ова, претходно се познавале тој Палчо со починатиот околу некои ископи на злато па можи сакале да му го натоварат делото ама пошто се малоумни психопати а не Коса Ностра испадна тоа шо испадна

Член од
18 јуни 2021
Мислења
284
Поени од реакции
614
Може сакале пензионерот да биде главен осомничен за грабнувањето, девојчево грабнато со негова кола а него нигде го нема.
Ништо не би ме зачудило веќе, но се сомневам. Мислам дека сметале дека полицијата е презафатена со престојниот самит, и ја искористиле шансата да се пресметаат со сите “должници”.

Пензионер од Велешко без никаква поврзаност со девојчето, нема да помине како осомничен кај ниту еден полу-компетентен детектив.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.650
И мене ова ми падна во очи, јас би се обложил дека не им е прв пат да свирнат некој, само овој пат направиле грешка.
Само што се запознав со денешната разврска за случајов, веднаш ми дојде во глава дека овој Палчо има и во минатото извршено убиство.Се гледа какво нездраво нарцисоидно створење е.Скандали за него уште во 90-те имало.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
284
Поени од реакции
614
Ех, уште да беше вистина тоа подвлеченото. Но како од тоа, доаѓаш до киднапирање и убивање деца? Родољубие и национализам, па дури и радикален национализам, тоа не е еднакво на криминал. Или тебе тоа ти е тезата?

Мене конкретно ми смета тоа што симболот го поистоветуваш со криминалците кои го употребиле. На пример ако сите оние носеа џемпери со волна од алапака, дали сите што носиме волнени џемпери сме убијци и имбецили? Претпоставувам не си реанкарнација на Зигмунд Фројд и не можеш да направиш психолошки профил врз база на фотографија (фотографии) од фејсбук... Или си? Пошто јас не само што мислам дека не си - туку сметам дека протнуваш евтино политичко поентирање во време и на место каде тоа би требало да ти виде последно нешто на умот.
Предлабоко навлезе во погрешна насока, погрешно си ме сватил и во никој случај не сакав да маркирам секој македонец кој се гордее со своите историски симболи како потенцијален радикал, далелу од тоа.

Што ме фрустрира и фасцинира во исто време е именно од каде им храброста, и од каде им дрскоста да убијат девојче во зората на животот, па се обидувам да најдам некоја рационализација.

Тоа што знам е како во минатото нашите организации биле приморани да ги финансираат своите операции, и како психопати во модерни време можат да го искористат тоа како романтизирано оправдување за да извршат монструмски дејствија. Слично како радикални исламисти би користиле извртоперени толкувања на исламот да извршат монструмски дејствија во наше време.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
И сега кога веќе не сме во неизвесност за кутрото девојче - сметам дека на @jamajka некои овде му должите признание за раната проценка на ситуацијата. :unsure:
Не бев во дискусијата со него, а што точно процени?
Ако добро памтам, ништо не процени добро, освен дека мајката врз основа на претчувство пријавила во полиција а не требала да го прави тоа.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.118
Поени од реакции
16.257
Прегледај го приврзокот 400001

Од комплекс за популизам, се повикуваат на јавен линч и бесилка. Во стилот, ајде сега на бесилка. Па кој си ти да им судиш? Има закон, има и Господ. И дизајнеров, од комерцијален профил за дизајни го објавил "логово", као демек видете ме колку сум креативен. Еј браво. Пусто помодарство, кога остана да жалиме преку социјалните мрежи.
Ima i drugi budalashtini... istite tie shto ripaa koga sherifite na LjuBcho mu go srushija potkrovjeto na Palcho, sega naogaat deka ushte togash toj bil psihopat i digal galama koga mu go rushele... Te zoshto ne bil zatvoren za Odavanjeto sluzbena tajna, glupost na Ojo koja zavrshi vo fioka... A greshka e shto tolerirale nosenje oruzje bez dozvola, . no evidentno e deka bil napadnat na ulica a ne se otkrile napagachite... Se toa nema vrska so ovoj sluchaj, no nishto chudno da se pojavat so takvi tezi, ke izleze i pichkovski i drugi platenichki komentatori koj pod psihopati i opasni ke gi oznacat site shto se za makedonskiot identitet i protiv promena na Ustavot

Член од
16 август 2018
Мислења
70
Поени од реакции
104
" целта на бандата не е од финансиски карактер. Многу на кратко ќе ви објаснам; палчо идеолог на политичко движење. Заради приватни негови причини ( може и за тоа да се развие тема ако сакате) цели кон идеологија за предизвикување на меѓуетнички конфликти. Сите приведени се членови на негово политичко движење, дури и таткото на вања,александар. Сите беа скоро неразделни, и во секојдневна комуникација подолги години. Палчо развива идеја за да се киднапираат луѓе ( нивни познаници) за да се монтира случајот ( во согласност со таткото александар) . Кога работата станува сериозна , таткото е предупреден да не пријавува во полиција, и од кога тој пријавува ( сфаќајќи дека идеологија излегува од контрола) , детето е убиено. Па овој палчо, додека бега кон Србија, при влез во косово пишува од таму од лажен профил со албански називи дека тој го убил детето , за кога ќе го лоцираат профилот да изгледа дека е од косово убиецот. Александар е изгубен и знае дека ја заебал работата и не е во состојба да размислува нормално. Ова е точно се.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.497
Поени од реакции
3.625
Помислив и на ова, претходно се познавале тој Палчо со починатиот околу некои ископи на злато па можи сакале да му го натоварат делото ама пошто се малоумни психопати а не Коса Ностра испадна тоа шо испадна
Не само Палчо туку тој Велибор Манев му бил комшија на убиениот пензионер така рекоа на Телевизија 24 во прилог, значи му ги знаел навиките што како се движи и работи, дека бил сам па изгледал како идеална жртва да обезбедат возило. Плус и пензионерот бил активен политички порано и сега, лесно може да го намамат на состанок и убијат

Ништо не би ме зачудило веќе, но се сомневам. Мислам дека сметале дека полицијата е презафатена со престојниот самит, и ја искористиле шансата да се пресметаат со сите “должници”.

Пензионер од Велешко без никаква поврзаност со девојчето, нема да помине како осомничен кај ниту еден полу-компетентен детектив.
Дај не зафркавајте за 500 евра ќе утепаат човек ? Не се овие цигани наркомани да убијат човек за толку, они очигледно удирале на повеќе стотици илјади евра од фамилијата на девојчето. Идат избори ќе им требаше за кампања па веројатно и така се заведени од Палчо. Не ме чуди и да не им е прв случај после ова да се јават и фамилии што предходно исплатиле вакво киднапирање

Ќе поврзе полицијата кога ќе види на камери дека е грабната со колата на пензионерот, не е случајно што пред цитроенот возеле рено комби (повисоко) залепени за комбето да не им се видат фаците. Така ако се неспособни полицајците и не најдат други траги ќе се фрли сомневање на пензионерот

Член од
22 септември 2020
Мислења
152
Поени од реакции
384
" целта на бандата не е од финансиски карактер. Многу на кратко ќе ви објаснам; палчо идеолог на политичко движење. Заради приватни негови причини ( може и за тоа да се развие тема ако сакате) цели кон идеологија за предизвикување на меѓуетнички конфликти. Сите приведени се членови на негово политичко движење, дури и таткото на вања,александар. Сите беа скоро неразделни, и во секојдневна комуникација подолги години. Палчо развива идеја за да се киднапираат луѓе ( нивни познаници) за да се монтира случајот ( во согласност со таткото александар) . Кога работата станува сериозна , таткото е предупреден да не пријавува во полиција, и од кога тој пријавува ( сфаќајќи дека идеологија излегува од контрола) , детето е убиено. Па овој палчо, додека бега кон Србија, при влез во косово пишува од таму од лажен профил со албански називи дека тој го убил детето , за кога ќе го лоцираат профилот да изгледа дека е од косово убиецот. Александар е изгубен и знае дека ја заебал работата и не е во состојба да размислува нормално. Ова е точно се.
Секта

Член од
5 март 2018
Мислења
16.325
Поени од реакции
18.547
Дека целта им била да изнудат пари и тоа како е реално, дека пробаа да ја префрлат топката дека сторителите се Косовари и тоа е факт. Со еден удар сакаше две муви да отепа овој Палчо на крај сам си пука во колено.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.671
Поени од реакции
5.989
Член од
23 август 2010
Мислења
39.291
Поени од реакции
113.340
Добро еве цел ден пробувам у глава некако да го сварам моментот, што ли мислел таткото со тоа што ќе исценира киднапирање на ќерката? Ова зборувам под претпоставка дека е точно оти тој ги дал информациите кога искача Вања од дома. Еве да претпоставиме дека му успеал првичниот план, ја киднапираат Вања откако тој им дал информации каде е и кога излегува од дома, 2-3 дена се крева фама дека е исчезната, бараат откуп, фамилијата плаќа и он си го чисти долгот. И? Нормално ќе е тоа дете после таква траума? Земено во вреќа како да е леш и како да не е живо суштество, малтретирана и држена неколку дена како заложник? Се ќе разберам, и афект и ситуација во која човек запаѓа во долгови па нема избор, ама детето бе... Детето да го жртвуваш за да си ги наплатиш долговите за своите куропецања, коцкања, дрогирања и се останато......... Не можам да ги разберам ваквите луѓе жими се, отсекогаш сум пробувал да се ставам во кожата на тој што погрешил да видам како би размислил ама брате ова е надреализам, не можам никако да си објаснам како е можно да постои таква будала и таков кретен да си го унакази детето за навек, а во случајов и да му пресуди. Греота детето упм, 14 години, цел живот пред нејзе, цел се ежам додека го пишувам постов.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.789
Поени од реакции
8.486
Каква црна идеологија и монтирање на случаи, како да нема доволно обични случаи па ни требаат и монтирани. Палчо цел живот го интересира само едно нешто а тоа се пари. Изгледа само дека откако прекина да биде лице за изнајмување, туку "свој човек" малку пресамоуверен станал и тргнал по тобоганот на ескалација.

Kajgana Shop

На врв Bottom