Вложена енергија од вода на висина, нели има потенцијална енергија? Ако се губи енергијата тогаш кога тогаш машината ќе запре. Ако не, снимај, закачи на ЈуТуб и земи си нобелова награда.
Вложена енергија од вода на висина, нели има потенцијална енергија? Ако се губи енергијата тогаш кога тогаш машината ќе запре. Ако не, снимај, закачи на ЈуТуб и земи си нобелова награда.
Никако не може да се губи енергијата бидејќи таа вода што ја качуваме горе го врти тркалото или радалицата а како што се врти радалицата во боцата стално друка или набива притисок а од боцата вртиме генератор и од таа струја земаме 20 проценти за да го вртиме тркалото или радалицата.
Никако не може да се губи енергијата бидејќи таа вода што ја качуваме горе го врти тркалото или радалицата а како што се врти радалицата во боцата стално друка или набива притисок а од боцата вртиме генератор и од таа струја земаме 20 проценти за да го вртиме тркалото или радалицата.
Не би рекол дека нее до кракот или лостот.А нормално е дека не можеш да произведеш повеќе енергија од вложената а кај оваа може бидејќи пресметките ќе се прават за еден круг на радалицата а ако ја употребиш целата произведена енергија за качување на водата тогаш во една минута ќе сврти радалицата четири круга или се зголемува производството за три пати или минус еден бидејќи служи за нејзе.Не го земај во предвид триењето од воздухот бидејќи самата машина го анулира тоа бидејќи веќе добила движење.А секоја машина или секое едно нешто подлежи на тој проблем па за тоа не треба да се земе во предвид.
Aко . тоа не ми смета ама ве прочитав колку се разбирате или основни работи во машинството не ги познавате а дипломата е џабе.Или ќе важат за на дребонг машина со дополнителна обука.
Aко . тоа не ми смета ама ве прочитав колку се разбирате или основни работи во машинството не ги познавате а дипломата е џабе.Или ќе важат за на дребонг машина со дополнителна обука.
Оваа година на Макинова што се одржа во Берово Филтерот за прочистување на чадот од печки на цврсто и течно гориво Од Стопанска комора на Македонија е награден со златна плакета преку мојата фирма...
44. МАКИНОВА и 21. ЕКОНОВА во Берово. Изложените иновации сведочат за креативноста, знаењето, вештините, макотрпната и креативна работа на учесниците.Честитки за наградените учесници на двете изложби.
Јас може би немам појма бидејќи ја кажувам и презентирам вистината.
Автоматски споено мислење:
Ај ако може нападнете го и филтерот за прочистување на чадот од печки на цврсто и течно гориво. Сакам да ве чујам бидејќи јас немам појма. Да има некоја надлежна институција во нашата држава да можам да ги тужам надлежните зошто не превземаат никакви мерки за загадувањето на воздухот од согорувањето што го вршат печките на цврсто и течно гориво. Навечер да се плашиш да излезеш надвор од куќата бидејќи смрди на чад да не можеш нормално да дишеш.До сега можеби имаше некакво оправдување но од сега натаму немаат никакво оправдување бидејќи на пазарот постои нов производ на филтер за прочистување на чадот а државата требе да го субвенционира бидејќи народот не е заинтересиран самоволно да го набави и користи. А јас во мојата соба го користам 5 години и имам соберено околу 50кгр прашина наречена ПМ честички. Во спротивно и тие би се нашле во воздухот и некој би ги вдишал. Ако во Скопје се вградат 100 филтри кои би чинеле 65 иљади евра би било еднакво на 1тон помалку прашина во воздухот за една зима.
Погледни ја оваа објава на Facebook
Уште нее дојдено времето но се движи натаму а јас сум спремен за реализација. Нека се дават уште малку во нивната неспособност.
Јас може би немам појма бидејќи ја кажувам и презентирам вистината.
Ај ако може нападнете го и филтерот за прочистување на чадот од печки на цврсто и течно гориво. Сакам да ве чујам бидејќи јас немам појма. Да има некоја надлежна институција во нашата држава да можам да ги тужам надлежните зошто не превземаат никакви мерки за загадувањето на воздухот од согорувањето што го вршат печките на цврсто и течно гориво. Навечер да се плашиш да излезеш надвор од куќата бидејќи смрди на чад да не можеш нормално да дишеш.До сега можеби имаше некакво оправдување но од сега натаму немаат никакво оправдување бидејќи на пазарот постои нов производ на филтер за прочистување на чадот а државата требе да го субвенционира бидејќи народот не е заинтересиран самоволно да го набави и користи. А јас во мојата соба го користам 5 години и имам соберено околу 50кгр прашина наречена ПМ честички. Во спротивно и тие би се нашле во воздухот и некој би ги вдишал. Ако во Скопје се вградат 100 филтри кои би чинеле 65 иљади евра би било еднакво на 1тон помалку прашина во воздухот за една зима.
Погледни ја оваа објава на Facebook
Што да нападнам. Си закачил цртеж на кутија и толку. Кој е принципот на работа, на кој начин се врши филтрацијата, дали користи заменливи делови, ништо од тоа не си навел. Битно си опнал на Фејсбук еден цртеж од кутија и си закачил цена. Јаката работа. Се гледа дека си неписмен трчилаж.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.