Mislis vo konzulat kolku treba da platish ?Kako se presmetuva kolku treba da platis na intervju? znam deka pred intervju 16 evra vo banka. Kolku pari za vrema n intervju da se plati? Od dokument li se plakja ili kako ?
DaMislis vo konzulat kolku treba da platish ?
Јас кога бев на интервју крај на 2020 платив 15€ во уни банка и 50€ на шалтер, во амбасада во Скопје бев. Не се плаќа од документ, барем така беше...Kako se presmetuva kolku treba da platis na intervju? znam deka pred intervju 16 evra vo banka. Kolku pari za vrema n intervju da se plati? Od dokument li se plakja ili kako ?
jas preku sofija aplicirav, ne znam dali moze vo ambasada ili konzulatPredveme odnesovme vo konzulat, im kazavme deka e promenet. Ista molba kako taa pogore vo dokumenti kaj so nabrojuvas pisi samo deka dostavuvas nov pasos. Nie ne napisavme broj na pasos. Zenata napravi kopija od noviot pasos i od livceto so go davaat koga ti kazuvaat deka imas brojce, si plakjas i to e to
Автоматски споено мислење:
Isto vo konzulat imat svoja molba taka da ne ni mora da pravis tvoja samo nivnata popolnisi ja.
Okolu 70 evra negde bese jas bev preku bt konzulat mi dadoja od tamu livce i na nego pisese smetka i kolku treba da uplatam,ojdov vo unibanka uplativ i uplatnicata mu ja dostaviv vo konzulatot i to bese to.Nema vrska od broj na dokumenti i slichno istoto e to za sekoj.pozdrav
од поднесување на документите во амбасада од 4 до 6 недели...Nikoj ne mi otgovori na v'prosa ро brzo li se poluchava viza D otkolkoto grajdanstvoto? Imam sina v B'lgarija kojto e b'lgarski grajdanin ot razhdaneto. Az nemam nishto regulirano tam, pishe che sam mu tatko ama nemam prebivavane i ne zhiveem zaedno. Toj e s majka si.
Брзо одат значи, просек 3000 предмети на месец.Последна промена во финално 99хх/2021 од вчера
Јас сум 10800 и уште сум на задолжителна.Брзо одат значи, просек 3000 предмети на месец.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Се знае ли тоа колку предмети има годишно?Брзо одат значи, просек 3000 предмети на месец.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk