Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.175
Поени од реакции
25.962
Еве ти пример, знаеш колку дена лежела оваа на затвор?
Автоматски споено мислење:

Го најдов твојот пост на англиски во сајтов, од тука се инспирираш.
"presenting "Jews" as the source for a variety of political, social, economic, and ethical problems facing the German people. The Nazis used racist and also older social, economic, and religious imagery to this end"
Вардарски ти одговорил скоро исто како што и јас помислив. Значи прво ги браниш шиптaрите нацисти не биле они тоа па после нас не викаш нацисти. Абе ти реков еднаш ти си таа крпата од Саут Парк што на другите им вика дека се крпа. Останува уште да кажеш дека ние сме шиптaри.

А за другото. Види Африм, не може да ти кажам јас на тебе дека си дебел пошто имаш 150 кила и ти на тоа да ми вратиш дека сум дебелофоб. Мислам можеш, ама тоа не значи дека не си дебел. Ако си шиптaр барем не биди од овие воукериве кои секоја критика кон нешто одма си некаков фоб. Трансфоб, ксенофоб, исламофоб уште малце ќе има и талибанофоб и исисофоб.

Затоа пак ќе те прашам, што од тоа што кажав не е точно?

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
How Albanian gangsters turned safe Ecuador into a killing zone. :pos:

Време е за нови тури “работници” во Украина и Газа, влучително и овој форумскиот. Бонус за досегашните достигнувања, може сами да изберат страна на теренот (Украина или Чеченија, Палестина или Израел во Балканот). :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Вардарски ти одговорил скоро исто како што и јас помислив. Значи прво ги браниш шиптaрите нацисти не биле они тоа па после нас не викаш нацисти. Абе ти реков еднаш ти си таа крпата од Саут Парк што на другите им вика дека се крпа. Останува уште да кажеш дека ние сме шиптaри.

А за другото. Види Африм, не може да ти кажам јас на тебе дека си дебел пошто имаш 150 кила и ти на тоа да ми вратиш дека сум дебелофоб. Мислам можеш, ама тоа не значи дека не си дебел. Ако си шиптaр барем не биди од овие воукериве кои секоја критика кон нешто одма си некаков фоб. Трансфоб, ксенофоб, исламофоб уште малце ќе има и талибанофоб и исисофоб.

Затоа пак ќе те прашам, што од тоа што кажав не е точно?

Со нацистите вие имате сличности по ставови, знам дека ве боли што дојдоа да ве окупираат и не ве сметаа за европејци ама тоа е. Не дека за албанците имаа некое добро мислење.
Албанците немаа исти ставови со нацистите, затоа не ги предаваа евреите.
Балканскиот контекст бил таков што било многу нормално албанците да гледаат алеат кај нацистите, и факинг вонземјанци да го окупираа балканот албанците ќе биднаа на нивна страна во тоа време.
Грците на југ вие словените на север и запад, што требаше да направат албанците, да се дружат со вас и да се борат против окупаторот?

Ти си видел неколку дебели албанци, си читал на интернет некаде дека албанците се дебели и си одлучуваш дека не треба на лифт да се качат затоа што ќе ти го расипат лифтот. Лифтот ниту е твој, ниту сите албанци се дебели.

Абе знам, од мали ноџиња ве програмираат да мразите албанци, се образувате така, учите историја така, продукт на таква машинерија сте.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Абе знам, од мали ноџиња ве програмираат да мразите албанци, се образувате така, учите историја така, продукт на таква машинерија сте.
Ова си грешка, кај вас е многу повеќе ова, ептен повеќе дури чудно. Да се разбереме, околу овие работи вие сте нај назадни друже.
Зошто не сте како тие Албанци во Германија и Швајцарија ? Тоа сакаме да бидеме. Таму пред се луѓето се Германци па после друго.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.686
Поени од реакции
35.574
Они сигурно погрешно разбираат демек за бележување територии тоа го правите и да покажете кој е газда било каде во државава, дури и ноќе да поставите крст затоа што можете.
Значи затоа со катарски вахабистички пари градите ракети во секоја селендра од дузина куќи, и обавезно пазите џамијата да е најблиску што е можно до патот?

Јас па си мислев многу религиозни се луѓево. :unsure:
Посебно ако е автопат, тогаш дупло повисоки ракети.

Сега уште да објасниш зошто вокалните способности на оџата мора да идат преку разглас од миљон децибели... Пошто ни тоа не е заради религиозни или „културни“ причини.
Следно ќе почнете да се молите на улици, не дека немате џамии туку за да ве гледаат.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.753
Поени од реакции
9.356
Значи затоа со катарски вахабистички пари градите ракети во секоја селендра од дузина куќи, и обавезно пазите џамијата да е најблиску што е можно до патот?

Јас па си миселв многу религиозни луѓево. :unsure:
Посебно ако е аутопат, тогаш дупло повисоки ракети.
И задолжително чешми од кои пијат вода, загадени со фекални бактерии, од кои многу се наоѓаат во дворовите на џамиите, а внатре оџата им држи предавања од нутриционизам.:facepalm:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Уште не можам да сфатам зошто пробување да се објасни нешто бе луѓе, крст направен на имот на МПЦ кажал ќе го руши некој и треба да се дискутира, па ќе го браниме од фб, па генералот ќе одел во Тетово пак а генералот силен затоа што станува збор за Беса а не за Груби и дуи. Зошто со сила се правиме толку бедни и не го вадиме тој понижувачки менталитет од главата, ало крст направен на имот на МПЦ ќе го рушеле и као ај ќе дебатираме дали ќе го или немало да го рушат. Истиот муабет со насилствата секојдневни, Македонец тепан ајде коментари вака, така, онака, ете денеска некои 2 од нив рипнале на некој други двајца Македонци и снимал некој и одма 400 македонски коментари кај што се понижуваме самите себе, каде бил министерот, полицијата, минувачите не реагираат, па некој силен да бил он таму леле ауу, ќе му пише некој рандом шпон "sve ti jebem" и овој ќе му врати "sram da ti e". Сфатете бе еднаш каде живеете и со кого аман, толку да се понижувате сами не знам до каде може да оди понижувањето, уште 5 века ли?
Земете пример од полицаецот од Гостивар, од двајцата браќа од Куманово кај брзата помош, оставете ги социјалните мрежи и престанете да се понижувате до безкрај ако толку навистина ве допира оваа тема. Потомците сме бе на луѓе кои пред 80 години ги расплакале балистите, крвта им ја пиеле, не сме потомци на манекени и понижени луѓе како што сме станати денеска.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277

Јас па си мислев многу религиозни се луѓево. :unsure:
Посебно ако е автопат, тогаш дупло повисоки ракети.

Сега уште да објасниш зошто вокалните способности на оџата мора да идат преку разглас од миљон децибели... Пошто ни тоа не е заради религиозни или „културни“ причини.
Следно ќе почнете да се молите на улици, не дека немате џамии туку за да ве гледаат.

Мене и двете појави ми се дебилни, и ракетите и крстовите, ама и вас и на муџите само спротивните ви пречат.

Не е одсега ова, не е ниту првпат вие да потикнете вакви верски поделби, целата каурска стратегија е базирана во тоа да има верска делба, вие христијанство, албанците ислам.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.175
Поени од реакции
25.962
Мене и двете појави ми се дебилни, и ракетите и крстовите, ама и вас и на муџите само спротивните ви пречат.

Не е одсега ова, не е ниту првпат вие да потикнете вакви верски поделби, целата каурска стратегија е базирана во тоа да има верска делба, вие христијанство, албанците ислам.
Епа чим ни е таа стратегијата заебете не, прејдете и вие во христијанство.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.686
Поени од реакции
35.574
целата каурска стратегија е базирана во тоа да има верска делба, вие христијанство, албанците ислам.
Тоа не е македонската стратегија, туку стратегијата на вашите газди. Инаку во право си, тоа е таа divide et impera.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Тоа не е македонската стратегија, туку стратегијата на вашите газди. Инаку во право си, тоа е таа divide et impera.
Викаш мораше да не поделат инаку не ќе можеа да не владеат?

Викаш американците не сакаат паралелки на албански ама ако албанците бараат џамија плус, или цела нова ивз институција одма даваат?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.686
Поени од реакции
35.574
^^ Џамиите не се градат со амерички, туку со вахабистички пари. Само за тоа после некој ќе си побара и нешто за возврат... А и да не побара, доволно е што ќе гледаат да ви ги воведат моментите кои се нивни вредности: шеријат и јавно тепање за слушање музика, па тек ако те види некој дека си мавнал виски во кафич... :unsure:

Викаш мораше да не поделат инаку не ќе можеа да не владеат?
Докажана пракса низ вековите. Не ја практикуваат затоа што е бесмислена туку затоа што функционира.

Kajgana Shop

На врв Bottom