@Klinton
ОК, сега ми е појасно.
За демократскиот државен удар те молам не ми се лути, демократите така го нарекоа не јас, јас само пренесов нивно видување.
Јас напишав воена интервенција ти ја нарекуваш окупација, во ред, секој има право да се прави ..п колку сака само да не злоупотребува.
Ова е форум поставив прашања кои ги наметна самиот со коментарот, пристојно се обиде да појасниш и не мора сега да го расипуваш тоа.
Колку што знам и денес Рф ја признава Украина и Украинците, проблемите не се околу тие прашања...
..ќе се обидам преку паралела да појаснам...
Пред повеќе децении Македонија беше сметана за јужна бановина, потоа Србија ја смени политиката и ги призна и Македонците и македонската држава...
Во 1999 Македонија дозволи на ОТАН да врши напади врз Србија (пред некое време дури имаше шпекулации дека Доста и Боро отварале шампањац кога почнале нападите) и не само тоа туку Македонија го призна и Косово, а од друга страна вели дека е пријател и има пријателски односи со Србија, ситуација јебе луд збуњеног.
...е сега гледај вака Руската Федерација се плашеше токму од тоа таа демократизирана Украина да им послужи на ОТАН за да работат и напаѓаат од територијата на Украина, се разбира претходно преку демонизирање на власта и Путин и дехуманизација на самите Руси.
Русите бидејќи не се тупи и глупи многу добро тоа го знаат и за да се заштитат се одлучија на интервенција.
Тоа што таа интервенција донесе стотици илјади жртви пред се е заслуга на демокративе и ОТАН како нивна ударна тупаница.
РФ ја призна и и гарантираше безбедност на Украина први таа безбедност ја нарушија САД и ОТАН, тоа го направи со државниот удар, после тоа РФ според многумина не беше обврзана да гарантира никаква безбедност на Украина затоа што таа Украина како играчка на ОТАН (ЕУСА) ја загрозуваше безбедноста на Русија. И Меркел и Оланд и не знам кој се потврди дека минските спогодби биле смислени со цел Украина да се претвори во оружје на ЕУСА ама ти и понатаму веруваш дека не е така.