Политички случувања во Израел

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.970
Поени од реакции
5.590
Аиии како направи бе ваква анализа у 1 по полноќ? Каде и што да истражи меѓународна комисија у сред војна? :ROFLMAO: Не ми беше целта да прејудицирам нешто со видеово, него чисто да се види како функционира Хамас и што све имаат направено во Газа. Ти не веруваш дека имаат тунели? Не веруваш дека ова е така ко на видеото, со завесите, со моторот? Да те потсетам, Хамас е терористичка организација, не е Црвен Крст. Еве нека е и монтажа ова, да речеме дека е така, ти не веруваш дека Хамас користат тунели и дека ги користат болниците како свои прибежишта и командни центри?
Џабе се објаснуваш, водиш однапред изгубена битка. На крајот ќе ти пише дека хамас е основан од Далај Лама и Махатма Ганди, а својата идеологија ја влечат од Зен, а членовите на хамас се хипиците на 21-от век. За секоја израелска жртва за да признае дека е вистинита бара ДНК од Руска лабораторија (втор тест во Кина или Белорусија) дека стварно загинатиот е од Израел, после куршумот да е куршум со палестински отпечаток на него, и Палестинци да бидат тие кои ја пронашле жртвата, зошто Израелците ако си ја пронашле сами, сигурно имаат направено некоја дубара. Едно од овие ако не е исполнето, тогаш е фејк америчка зла пропаганда скувана во тајните одаи во Ленгли.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.495
Поени од реакции
33.644
Аиии како направи бе ваква анализа у 1 по полноќ? Каде и што да истражи меѓународна комисија у сред војна? :ROFLMAO: Не ми беше целта да прејудицирам нешто со видеово, него чисто да се види како функционира Хамас и што све имаат направено во Газа. Ти не веруваш дека имаат тунели? Не веруваш дека ова е така ко на видеото, со завесите, со моторот? Да те потсетам, Хамас е терористичка организација, не е Црвен Крст. Еве нека е и монтажа ова, да речеме дека е така, ти не веруваш дека Хамас користат тунели и дека ги користат болниците како свои прибежишта и командни центри?
Полека Стефан, никој не кажа дека нема тунели. Никој не кажа дека Хамас не се терористи... Дури не реков ни дека знам (знаеме) Хамас дека не ги користат болниците за хх намени.

Сега читај ме полека: Кажав дека видеана не се доказ за ништо.
Кажав дека Израел треба да дозволи меѓународна комисија од ОН да направи истрага.

Би кажал и дека се лажливи копилиња ама нема потреба (тоа секако е веќе познато). :)
Автоматски споено мислење:

Џабе се објаснуваш, водиш однапред изгубена битка. На крајот ќе ти пише дека хамас е основан од Далај Лама и Махатма Ганди, а својата идеологија ја влечат од Зен, а членовите на хамас се хипиците на 21-от век.
Ич да не те бoли кypот кој е хипик или ганди манди. Дискутирај на тема и не ме спомињај мене лично кај што не си прозван... Oдјeби или да не ти го викнам @kano :unsure:

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.970
Поени од реакции
5.590
Ич да не те бoли кypот кој е хипик или ганди манди. Дискутирај на тема и не ме спомињај мене лично кај што не си прозван... Oдјeби или да не ти го викнам @kano :unsure:
Осаменоста е гадна работа...Кога црното ни го правиш бело, а сам си уверен дека црното е бело, е тоа е уште погадна...

п.с. Јас те мислам далеку попаметен од тој што ќе го викаш, немој да си фрлаш сам кал на себе...Не си ваљда дотолку очаен....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.495
Поени од реакции
33.644
^^ Не па нема јас тебе лично да те коментирам (иако тоа би била интересна патологија). Нема зошто да се симнувам таму кај тебе во калта, последен пат ти кажувам да престанеш со дискутирање каков сум или не сум. Држи се до темата или одјeби.

@Stefan-kobe види друже овие Хамас колку педантни да ти биле... Пишан распоред со смени за чување на заложниците. Топтан со саатници, и со потписи по звршување смена. Изгледа како и графа за забелешки дека има, ваљда запишувале нешто како „заложникот А беше послушен, заложникот Б беше немирен и му удривме 10 стапа, итн“.

Таква педантност од кољачи Арапи. Ѓомити се Германци, или... Евреи? :unsure:

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.325
Поени од реакции
113.478
Сега читај ме полека: Кажав дека видеана не се доказ за ништо.
Епа ок, тогаш и ти што ги праќаш видеата од ранети цивили не се доказ за ништо додека не утврди меѓународната заедница.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.495
Поени од реакции
33.644
Епа ок, тогаш и ти што ги праќаш видеата од ранети цивили не се доказ за ништо додека не утврди меѓународната заедница.
Несомено, но тие не се ни презентирани како такви. Тие се видеа од цивили свидители. И барем не се правени со cut scenes, за создавање контекст и наратива, туку сирови видеа од човечки страдања. Во контраст овие што ги покажа се официјални изреалски владини видеа, направени од немајкаде пошто и со целата западна медиумска кампања - извесно губат подршка кај јавноста, обичните луѓе. Тоа нема веднаш да влијае, ама се акумулира лека полека.

Погледај го ова: Сигурно не уништуваат улици со умисла, ваљда мислат дека има заложници некаде под асфалтот... :unsure:
Згора на се ова не е во Газа, туку Западен Брег.

Кога ти ќе фатиш некоја страна на некоја тема, одма човек треба да заклучи дека тоа е погрешната страна.
Како Бугарија е, од тој аспект. :cautious:

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.970
Поени од реакции
5.590
Кога ти ќе фатиш некоја страна на некоја тема, одма човек треба да заклучи дека тоа е погрешната страна.
Доообро...Јас еве ја држам Македонската страна. Не сакам робовладетели...Ти?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.540
Поени од реакции
42.040
Доообро...Јас еве ја држам Македонската страна. Не сакам робовладетели...Ти?
Па ти еве сега живееш во робство каде што малцинството не раководи и викаш супер е. Ние сме си самите криви за тоа, друг никој не е крив. Тоа ако не е робовски менталитет не знам што е.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.681
Поени од реакции
48.848
Па ти еве сега живееш во робство каде што малцинството не раководи и викаш супер е. Ние сме си самите криви за тоа, друг никој не е крив. Тоа ако не е робовски менталитет не знам што е.
протестирал за името, кај беше ти?

Kajgana Shop

На врв Bottom