Lycamobile Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Si zaboravil data roaming, bidejki mnogu postari telefoni kaj mrezata stoi R, i za internet mora i data roaming da bide ON
Abe sega zboruvav so majka mi.Ako e tocno shto mi rece;

Mobilni podatoci se vkluceni.
APN se razbira deka e poddeseno zatoa shto telefonot ne e od vcera shto se veli a i ne e cepkano.
Imashe i Mobilen Hotspot vkluceno (sigurno po nekoja greshka) i go iskluci.
Inace mi rece na displayot pishuvalo H+R
Znaci H+ i Roaming kako shto velish @ts01 ama ne prima poraki nitu povici preku WhatsApp ili Viber.

Na Lyka ne mozham da se logiram mi dava pogreshna lozinka. Se prashuvam dali kaj vas funktionira logiranje preku Internet strana?
Zatoa shto i letoska ne odeshe i mi rekoja od Lyka deka bilo defekt za site!

APN и мене ми беше одамна поставен не знам како зошто преку ноќ снемав интернет... Ги избришав сите стари APN направив нов и добив интернет.

APN и мене ми беше одамна поставен не знам како зошто преку ноќ снемав интернет... Ги избришав сите стари APN направив нов и добив интернет.
Abe ako ne odeshe APN nemashe da pokazhuva sranjevo od telefon H+ i ne mozhi samo so smeneta lokacija da izgubi Internet. Cepkano vo telefonot nema nikoj.

Abe sega zboruvav so majka mi.Ako e tocno shto mi rece;

Mobilni podatoci se vkluceni.
APN se razbira deka e poddeseno zatoa shto telefonot ne e od vcera shto se veli a i ne e cepkano.
Imashe i Mobilen Hotspot vkluceno (sigurno po nekoja greshka) i go iskluci.
Inace mi rece na displayot pishuvalo H+R
Znaci H+ i Roaming kako shto velish @ts01 ama ne prima poraki nitu povici preku WhatsApp ili Viber.

Na Lyka ne mozham da se logiram mi dava pogreshna lozinka. Se prashuvam dali kaj vas funktionira logiranje preku Internet strana?
Zatoa shto i letoska ne odeshe i mi rekoja od Lyka deka bilo defekt za site!
Poteosen internet, logiraj se i ti na tvojot tel, preku app, soOtp,kod koj za 60sek, treba da go vnesis mozes na 2tel, da si najaven...
*137# za proverka
Mozes so zaboravena lozinka,ama mora da znaes na kogo e reg,brojceto bidejki preku maticniot imas datum rajgajne,koe treba da vnesis,za otp,

Poteosen internet, logiraj se i ti na tvojot tel, preku app, soOtp,kod koj za 60sek, treba da go vnesis mozes na 2tel, da si najaven...
*137# za proverka
Mozes so zaboravena lozinka,ama mora da znaes na kogo e reg,brojceto bidejki preku maticniot imas datum rajgajne,koe treba da vnesis,za otp,
Abe prijatele,
Internetot e od 1vi do 1vi. i majkami shto za nishto ne koristi internet osven za WhatsApp povici od moja strana ne mozhi da go potroshi i da saka.
Za 1Gb Internet se potrebni 1000 minuti Whatsapp razgovori.

Jas sum 1500 km od doma i probav so Aplikacijata na mojov telefon, i kaj da go baram toj OTP koga go prajca na brojot na majka mi ?
I so zaboravena lozinka ne mozham zatoa shto i togash na telefonot od majka mi prajca nova shifra i pak na istoto, nema koj da mi ja kazhi!

Brojot e na Majka mi registriran i ne mi pomaga toa shto znam koga e rodena. Toa e sranjeto na 1500km.

Abe prijatele,
Internetot e od 1vi do 1vi. i majkami shto za nishto ne koristi internet osven za WhatsApp povici od moja strana ne mozhi da go potroshi i da saka.

Jas sum 1500 km od doma i probav so Aplikacijata na mojov telefon, i kaj da go baram toj OTP koga go prajca na brojot na majka mi ?
I so zaboravena lozinka ne mozham zatoa shto i togash na telefonot od majka mi prajca nova shifra i pak na istoto, nema koj da mi ja kazhi!

Brojot e na Majka mi registriran i ne mi pomaga toa shto znam koga e rodena. Toa e sranjeto na 1500km.
Internetot nee od 01do01, od denot na aktivirajne na 30dena e re aktivirajne a toa e sekogas -1 den od pocetniot ...
toa sto si 1500km,od tuka e drugo, sigurno ima nekoj sto moze/znae da go vidi telefonot, i ako ima internet da ukluci dataON, apn da go aktivira i toa,
a lesno e i da se najavis so Otp od aplikacijata

Abe prijatele,

Пробајте со бришење на АПН и одново да го внеси. Други нека се јави на 1212 и таму требаше уште вчера да се пожали дека нема интернет и да и го решат проблемот. Сега чекај до понеделник до 9 часот и кога почнуваат да работат во контакт центарот.

Internetot nee od 01do01, od denot na aktivirajne na 30dena e re aktivirajne a toa e sekogas -1 den od pocetniot ...
toa sto si 1500km,od tuka e drugo, sigurno ima nekoj sto moze/znae da go vidi telefonot, i ako ima internet da ukluci dataON, apn da go aktivira i toa,
a lesno e i da se najavis so Otp od aplikacijata
i ako e taka, posledno plativ na 8mi avgust pretplata za cela godina-

Пробајте со бришење на АПН и одново да го внеси. Други нека се јави на 1212 и таму требаше уште вчера да се пожали дека нема интернет и да и го решат проблемот. Сега чекај до понеделник до 9 часот и кога почнуваат да работат во контакт центарот.
Moze i denes, 1212
Автоматски споено мислење:

Ok,problemot e 99,99 vo telefonot,ako e sim nema ni povici da ima,ako nema samo data, togas e; apn neaktiven,data roaming nee ON,mobil data nee On.! 4to/posledno nema internet 0mb.

Ok,problemot e 99,99 vo telefonot,ako e sim nema ni povici da ima,ako nema samo data, togas e; apn neaktiven,data roaming nee ON,mobil data nee On.! 4to/posledno nema internet 0mb.
Ispadna deka WhatsApp ne dobiva poraki i povici. Viber raboti kako i Internet.

Sega se prashuvam shto bi mozhelo da bidi so WhatsApp?

Obnoven i 3ti br, od 4 super 200/12m
Preku app,se pominuva za 30 sekundi,stiga potvrda po sms,stiga 2 email za potvrda sto ste kupile...
Ova infoo do site! od Stopanska denes otkriv deka Otp prajkaat i po email ako ne stigne po sms,koga kupuvate ako ne vi stigne Otp prviot pat ne pravite refresh na app, ne vrajkajte nazad tuku klikate isprati povtorno Otp,vtoriot pat go prajka na toj email sto vie ostaven vo bankata,ova vo Stb,kako e (ovaa opcija kaj drugite ne znam)
I pokraj losata mreza na A1, cenata e presudna,kako ke bide ponatamu ne znaeme...
Za beckUp brka rabota za primaren br, 50/50.!

Attachments

• IMG_20231116_001149.png
    IMG_20231116_001149.png
    91,8 KB · Прегледи: 13
  • IMG-b4d262f9fa01bca955b9b0162b985a3b-V.png
    IMG-b4d262f9fa01bca955b9b0162b985a3b-V.png
    88,6 KB · Прегледи: 13
WhatsApp gi isklucil site komunikacii zatoa shto ne bile potvrdeni nivnite novi Pravila i ne bil apdejtuvan.
Vo slucajov moralo apdejt racno za da bidat korisnicite primorani da gi potvrdat nivnite novi pravila (Za shpionazha i ...)

Pozdrav,
Ne znam detali,ne ja koristam whatsApp ...
ali stom nesto im teknalo nee za dzabe update ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom