Lycamobile Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Зашо ми прави ваков проблем при наплата на нов пакет, чаре?

Пробав преку апликација и веб, исто

Screenshot_20231110_094456.jpgScreenshot_20231110_094550.jpg

Прегледај го приврзокот 397394Прегледај го приврзокот 397395
Ако прајш трансакција преку Комерцијална банка, нема шанси да направиш. Јас пробав последно во Мај и не ми помина.
Исто така вертификациски кодови не стасуваат на број од Лајка, ако можиш на мејл да напрајш да ти стасуваат.
Појди до продавница каде има ваучери и надополни.

Прегледај го приврзокот 397394Прегледај го приврзокот 397395
Ako si probal povejke od ednas,veke e blokirana taa karticka kako froud ili somnitelna transakcija, ako kartickata so koja plajkas brojot tie na lyca tesko deka ke ti stigne Otp kod pri naplata,
Br1,opcija javise 1212, vidi dali tie blokirana da ti ja deblokiraat,
Br, 2 plajkaj so karticka koj broj e na telekom/a1, za da ti stigne Otp pri naplata.
Jas vo nekolku dena obnoviv 2 super200,/12m, preku app, naplata so komercijalna debit,ama brojot vo bankata e na A1,i stiga otp za naplata, se od prvo pominuva...
Sega na 16.11 imam uste eden br,za obnova 12m,i posledniot 4ti, januari

@ts01
Telefonot od majka mi od nekni popladne spontan snema internet ama mrezha ima i obicnite povici rabotat.
Mobilnu podatoci se zapaleni i telefonot e restartiran.
Shto bi mozhelo drugo da bidi?
Fala,
Pozdrav

@ts01
Telefonot od majka mi od nekni popladne spontan snema internet ama mrezha ima i obicnite povici rabotat.
Mobilnu podatoci se zapaleni i telefonot e restartiran.
Shto bi mozhelo drugo da bidi?
Fala,
Pozdrav

Исклучи мобилни податоци, појди во:
-Нагодувања => Мобилни мрежи => Имиња на пристапна точка => Додај нов APN:: (менито на телефонот би можело да биде различно прилагодете се според горенаведените чекори) Name: Lycamobile APN: data.lycamobile.mk Username: lmmk Password: plus
Вклучи мобилни податоци ако сеуште нема интернет рестартирај го телефонот.

Attachments

• Screenshot_2023-11-10-14-53-39-096_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2023-11-10-14-53-39-096_com.miui.home.jpg
    169,9 KB · Прегледи: 6
Airplane mod 10sek, i povtorno normal, ama i reset obicen mozi da zavrsi rabota...
Ili ako e 2/3g auto,da se smeni 2/3/4g auto

Na moite 4tel, see ok...
Мене во Прилеп исто на Xiaomi ми работи само на 4G+ интернетот, а на H+ не ми дава никаков интернет. Додека пак во Обршани ми дава на H+ интернет, а додека зборувам морам да имам вклучено wifi ако сакам да користам интернет бидејќи на 3G одат директно разговорите.

Мене во Прилеп исто на Xiaomi ми работи само на 4G+ интернетот, а на H+ не ми дава никаков интернет. Додека пак во Обршани ми дава на H+ интернет, а додека зборувам морам да имам вклучено wifi ако сакам да користам интернет бидејќи на 3G одат директно разговорите.
Ima i 3 i 4g, data Prilep eve i speedtest

Attachments

• IMG-be18776b199d7af8891298b4cc335955-V.png
    IMG-be18776b199d7af8891298b4cc335955-V.png
    101,5 KB · Прегледи: 8
  • IMG-e9bf629bebc8e5fef91373e536318ced-V.png
    IMG-e9bf629bebc8e5fef91373e536318ced-V.png
    84,1 KB · Прегледи: 8
  • IMG-f7dcff7d7a0ee65e946ccb0c2cc484bb-V.png
    IMG-f7dcff7d7a0ee65e946ccb0c2cc484bb-V.png
    99,4 KB · Прегледи: 8
Airplane mod 10sek, i povtorno normal, ama i reset obicen mozi da zavrsi rabota...
Ili ako e 2/3g auto,da se smeni 2/3/4g auto

Na moite 4tel, see ok...
Abe nemam pojma,
Znam samo deka nekni snema samo od sebe. do ca. 13h imasche vo 17h nemashe i od togash ne ni dobi.
Linijata raboti i se dobiva brojot . Mobilni podatoci se ukluceni i Restart e napraven. I nejci.

Drugo ne znam shto bi mozhelo da bidi. A Internetot ne e definitivno potroshen pogotovo ne na pocetokot od mesecot.
Inace majka mi troshi mozhebi 5Gb za cela godina :shook:

Abe nemam pojma,
Znam samo deka nekni snema samo od sebe. do ca. 13h imasche vo 17h nemashe i od togash ne ni dobi.
Linijata raboti i se dobiva brojot . Mobilni podatoci se ukluceni i Restart e napraven. I nejci.

Drugo ne znam shto bi mozhelo da bidi. A Internetot ne e definitivno potroshen pogotovo ne na pocetokot od mesecot.
Inace majka mi troshi mozhebi 5Gb za cela godina :shook:
...
Kako si siguren deka ima data.? Najaven si na app.??

Тоа дали е потрошен или не најубаво види на апликацијата дали имаш, колку имаш и до кога. Го проба тоа што ти пишав погоре? во APNs гледај да ти е избрано data.lycamobile.mk со Username: lmmk Password: plus
Username (лммк на латиница).

Исклучи мобилни податоци, појди во:
-Нагодувања => Мобилни мрежи => Имиња на пристапна точка => Додај нов APN:: (менито на телефонот би можело да биде различно прилагодете се според горенаведените чекори) Name: Lycamobile APN: data.lycamobile.mk Username: lmmk Password: plus
Вклучи мобилни податоци ако сеуште нема интернет рестартирај го телефонот.
Si zaboravil data roaming, bidejki mnogu postari telefoni kaj mrezata stoi R, i za internet mora i data roaming da bide ON

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom