da be gotovo poraca si, vozbuden sam na zborceto "Avstriec" racite mi se tresat od vozbuda odma kje mu dadam 5000 evra samo zatoa sto e avstriec od burgerland...oti e avstriec racite mu se zlatni sigurno, i kafe kje mu svaram dodeka mi go izrabotuva nozot...druga rabota nemam si....a kje dadese li avstriecot na makedonec 5000 evra za da mu izrabote noz ili kompleksi kje imase kje ne tretirase kako "citizens of the Republic of North Macedonia" a ne "macedonians"...Inconito ,
Vladimir III
Na linkot od Avstriecot shto vi go pishav pogore ima se da se poraca. Se e racna rabota izraboteno kaj nego vo Burgeland.Imav prilika pri eskurzija vo Carnuntum da pominam i do kaj nego.
Koj ne go biduva sam da si napravi neka si kupi od kaj nego. Kvalitet shto da vi raspravam i se po zhelba.
https://www.carnuntum.at/de
----------------------------
Sto ti e ovoj link za kukji, fasadi, muzeji....nema ama bash nikakva dopirna tocka so nozevi bog da cuva
Ne kupuvam nitu od avstriec nitu amerikanec nitu od germanec....ako kupuvam kje kupam ili od makedonec ili od pakistanec...ili od nekoja druga drzava vo azija...