Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Koj znaj da cite e stalno vo prednost.
Sto da citam ima gi ovie na ebay? :ROFLMAO: Zatoa imam i pisano original damaskus od prodavnica za cokoladi ne se kupuva. Damaskus e umetnost i poznava se kolku listovi ima vo nego spored gustinata na sarata...Sarata moze da bide razlicnavo zavisnost od iskustvoto na majstorot.

Primer ova ti e vg10 damaskus so 60 listovi samo 50cm parce dolzina kosta 50 evra...Ova e daleku podobro resenie nego li kupuvanje od ebay somnitelno izraboten damaskus za 50-100 evra :ROFLMAO:
damas.png
Vie trvdete ovde deka vg10 damaskus e fejk damaskus? Kako moze da e fejk koga vo nego ima preku 40+ layers...vo sendvic vg10 core izrabotka...
Tehnologijata se razviva..lugjeto probuvat novi raboti...ima vo denesno vreme i damaskus so titanium...nekoj probuva i so copper...a ima i takvi sto imat probuvano so zlato damaskus...I sto sea i toa e fejk damaskus samo zatoa sto ne e po orginalniot recept? :ROFLMAO:
s-l1600.jpg

IMG_6373-1-e1601896476192.jpg

Incognito, damaskus so titanium (timaskus) se koristi na racki, i elementi za racki.
Skap e timaskusot. Slikava e moja, ne e od net, setot od timaskus pocket klip i timaskus okvir za pivotot cini 8300 denari.20230528_123242.jpg
Nozot e poklon od klient od Texas, isto i setot od timaskus na istiot.

Incognito, damaskus so titanium (timaskus) se koristi na racki, i elementi za racki.
Skap e timaskusot. Slikava e moja, ne e od net, setot od timaskus pocket klip i timaskus okvir za pivotot cini 8300 denari.Прегледај го приврзокот 396056
Nozot e poklon od klient od Texas, isto i setot od timaskus na istiot.
da celo parce so dimensii 35cmx5cm kosta 400-500 evra.

P.S: jas na mojot dzeben nos da stavam timaskus racki i copper damaskus secivo kje digne togas cena 5000 evra za prodazba :ROFLMAO:

Sto da citam ima gi ovie na ebay? :ROFLMAO: Zatoa imam i pisano original damaskus od prodavnica za cokoladi ne se kupuva. Damaskus e umetnost i poznava se kolku listovi ima vo nego spored gustinata na sarata...Sarata moze da bide razlicnavo zavisnost od iskustvoto na majstorot.

Primer ova ti e vg10 damaskus so 60 listovi samo 50cm parce dolzina kosta 50 evra...Ova e daleku podobro resenie nego li kupuvanje od ebay somnitelno izraboten damaskus za 50-100 evra :ROFLMAO:
Прегледај го приврзокот 396049
Vie trvdete ovde deka vg10 damaskus e fejk damaskus? Kako moze da e fejk koga vo nego ima preku 40+ layers...vo sendvic vg10 core izrabotka...
Tehnologijata se razviva..lugjeto probuvat novi raboti...ima vo denesno vreme i damaskus so titanium...nekoj probuva i so copper...a ima i takvi sto imat probuvano so zlato damaskus...I sto sea i toa e fejk damaskus samo zatoa sto ne e po orginalniot recept? :ROFLMAO:
s-l1600.jpg

IMG_6373-1-e1601896476192.jpg
Aj poshto ne znajsh da citash ushte ednash extra za tebe.
Mojot nozh e podarok od Majstor shto sam gi izrabotuva.
I toa mi e povejce vredno i od 20000€.
Prijatelstvo!!!

I nikade ne napishav od koj materijal i kolku listovi se. Makar shto bi ti preporacal ushte ednash da gi prebrojsh .
Dovolno jasno?

Aj poshto ne znajsh da citash ushte ednash extra za tebe.
Mojot nozh e podarok od Majstor shto sam gi izrabotuva.
I toa mi e povejce vredno i od 20000€.
Prijatelstvo!!!

I nikade ne napishav od koj materijal i kolku listovi se. Makar shto bi ti preporacal ushte ednash da gi prebrojsh .
Dovolno jasno?
ama jas ubavo sum procital deka e podarok nego ti kazuvam toj nozh max ima 20-30 listovi...ok ne e problem bitno e da te sluze i da e funkcionalen..

nego i rgja ti fanal, stavi go vo sise koka kola edno 5-6 saati da izleze rgjata.

ama jas ubavo sum procital deka e podarok nego ti kazuvam toj nozh max ima 20-30 listovi...ok ne e problem bitno e da te sluze i da e funkcionalen..

nego i rgja ti fanal, stavi go vo sise koka kola edno 5-6 saati da izleze rgjata.
Cekaj sega,
Ne kazha dali sam izrabotivash damast ili si kupuvash gotov i udri so brusalicata ?

Cekaj sega,
Ne kazha dali sam izrabotivash damast ili si kupuvash gotov i udri so brusalicata ?
ako treba nesto da izrabotam imam si majstori prijateli vo makedonija sto si ja razbirat rabotata i izrabotuvat se od zelezo,
taka da ja ne izrabotuvam ja samo od iskustvo ti kazuvam da ne ocekuvas deka
damaskus noz od 20-30 lista kje bide po kvaliteten od vg10 damaskus so 60 lista vo sendvic izrabotka.
imam damaskus kujnski noz so 400 lista i imam vg10 damaskus so 40 lista i mnogu dobro znam ja razlikata koga se rabote vo listovi i izrabotka.

ako treba nesto da izrabotam imam si majstori prijateli vo makedonija sto si ja razbirat rabotata i izrabotuvat se od zelezo,
taka da ja ne izrabotuvam ja samo od iskustvo ti kazuvam da ne ocekuvas deka
damaskus noz od 20-30 lista kje bide po kvaliteten od vg10 damaskus so 60 lista vo sendvic izrabotka.
imam damaskus kujnski noz so 400 lista i imam vg10 damaskus so 40 lista i mnogu dobro znam ja razlikata koga se rabote vo listovi i izrabotka.
Super, ce mu kazham na prijatelov moj da si kupi naocari za naredniot pat pak da ne se zaebi vo broenjeto.
Sega barem mi e polesno, imam informacija od informirana licnost!:jeeee:

Super, ce mu kazham na prijatelov moj da si kupi naocari za naredniot pat pak da ne se zaebi vo broenjeto.
Sega barem mi e polesno, imam informacija od informirana licnost!:jeeee:
Druze ja neznam koj ti e prijatelot i nebitno toa ama ti kazuvam toj noz ima max 20 do 30 listovi.
Kolku listovi ima na damaskus celik se gleda spored gustinata na sarata. Neznam sto ne ti e jasno?

Sto neznaci toa deka ne e kvaliteten, kvaliteten e na isto nivo so vg10 damaskus...Za osvnovna rabota sluze..

Прегледај го приврзокот 396049
Imas li link kade moze da se kupi ? 50 evra za 50 cm. e dazbe ................ ?
Автоматски споено мислење:

da celo parce so dimensii 35cmx5cm kosta 400-500 evra.

P.S: jas na mojot dzeben nos da stavam timaskus racki i copper damaskus secivo kje digne togas cena 5000 evra za prodazba :ROFLMAO:
Stavi mu 50 karati dijamant i ce kosta milioni $$$$$$$$ :vozbud:

Imas li link kade moze da se kupi ? 50 evra za 50 cm. e dazbe ................ ?
Автоматски споено мислење:

Stavi mu 50 karati dijamant i ce kosta milioni $$$$$$$$ :vozbud:
ima link da zavisi sto kje najdes cenata varira 30-50-100 dollara.

15cmx2.5cmx3mm - 40 dolara

Последно уредено:
@Vladimir III uste edno mi ispadna pred malku surfajki na ebay. Ama ova e cisti damaskus ne e so vg10.
50cm 150 evra WTF :D Ova za mec izrabotka e izgleda.

Od Pakistan .......begaj podaleku :vozbud: Sepak , koj znae sto e sto se sto doajga od tamu .Ovaj tvrdi deka e 1095/15N20 kombinacija ?

Od Pakistan .......begaj podaleku :vozbud: Sepak , koj znae sto e sto se sto doajga od tamu .Ovaj tvrdi deka e 1095/15N20 kombinacija ?

Nemora da znaci ako e od pakistan deka nema da bide kvalitetno i dobro. Za parite spored mene extra e. A toa dali e od 1095/15N20 kombinacija koj go znae...
neznam, ama spored videoto sto sami si go dokumentirat barem sigurno e deka ne e od strafovi i sajki :D
Spored mene samoto toa sto sami se snimat i dokumentirat na video znaci deka nemat nisto sto da krijat..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom