Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
2 април 2020
Мислења
37
Поени од реакции
36
Здраво друштво, после некое време еве пак активен на форумот. На интервји со татко ми и брат ми бевме 03.06.2021 во конзулатот во Битола и после некои си 3-4 месеци ни излезе и бројчето. Но после толку време чекање статусот ни остана на Приета Молба по што се јавив во Битола и ми рекоа дека документите ми се вратени назад бидејќи немаме стар документ издаден од некои бугарски орган. По долго време најдов и добив стар бугарски докумемт Ванчило, некој попис каде е попишан Татко му, Мајка му и Брат му на прадедо ми(он не е бидејќи не бил тогаш сеуште роден) и сега планирам да внесам се како дополнителен документ за сите тројца. Е сега прашањето ми е, дали тој документ ќе ни биде уважен на мене и на брат ми (бидејќи идеме 4то колено) и дали би ни помогнал да добиеме ние државјанство. Некој по упатен или со сличен слувај да каже.

Фала ви многу однапред.

Член од
5 август 2020
Мислења
37
Поени од реакции
17
Здраво друштво, после некое време еве пак активен на форумот. На интервји со татко ми и брат ми бевме 03.06.2021 во конзулатот во Битола и после некои си 3-4 месеци ни излезе и бројчето. Но после толку време чекање статусот ни остана на Приета Молба по што се јавив во Битола и ми рекоа дека документите ми се вратени назад бидејќи немаме стар документ издаден од некои бугарски орган. По долго време најдов и добив стар бугарски докумемт Ванчило, некој попис каде е попишан Татко му, Мајка му и Брат му на прадедо ми(он не е бидејќи не бил тогаш сеуште роден) и сега планирам да внесам се како дополнителен документ за сите тројца. Е сега прашањето ми е, дали тој документ ќе ни биде уважен на мене и на брат ми (бидејќи идеме 4то колено) и дали би ни помогнал да добиеме ние државјанство. Некој по упатен или со сличен слувај да каже.

Фала ви многу однапред.

A oti ne si prashash vo ambasada vo bitola pa tie najdobro da ti objasnat .... Sepak tie go rabotat to i mislam deka najdobro ke ti odgovorat tie okolu tvojot slucaj.Pozdrav

Член од
26 јануари 2020
Мислења
902
Поени од реакции
1.192
После колку време се променува статусот и што е следно после положително?

Член од
8 септември 2018
Мислења
154
Поени од реакции
291

Фала ви многу однапред.
Носи го да, а таму кај шо се копии обавезно заварени на бугарски нотар и во молбата да стои оригинала се намира в преписка номер.... От 20хх год

Член од
2 април 2020
Мислења
37
Поени од реакции
36
Носи го да, а таму кај шо се копии обавезно заварени на бугарски нотар и во молбата да стои оригинала се намира в преписка номер.... От 20хх год
имам извадено 3 оригинали, за секој посебно по еден. Него муабетот ми беше дали ќе ми биде уважен бидејки 4ти степен ми доаѓа.

Член од
23 септември 2022
Мислења
8
Поени од реакции
6
имам извадено 3 оригинали, за секој посебно по еден. Него муабетот ми беше дали ќе ми биде уважен бидејки 4ти степен ми доаѓа.
Мислам дека само до трето колено може.

Член од
27 септември 2016
Мислења
196
Поени од реакции
122
Nekoj od da e preflen zadolzitelna na finalna? da znam do kade se jas sum 21xxx/2021 intervju sofija

Член од
6 април 2015
Мислења
17
Поени од реакции
6
А бидејќи е поминато доста време покрај тој документ, потребно е од ново лекарско и за неосудуваност,?? бидејќи од 2021 нема промена на статус(приета молба- за сличен пример прашувам), а сите документи се сеуште во конзулат вратени..

Член од
18 јануари 2023
Мислења
4
Поени од реакции
2
Drustvo, po mojoj proceni, oko 2 godine se ceka od zadolzitelno na finalno ukoliko nema dopune ( ako je dopuna u ovoj fazi ). Neko da ima precizniju analizu?

Член од
21 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
192
А бидејќи е поминато доста време покрај тој документ, потребно е од ново лекарско и за неосудуваност,?? бидејќи од 2021 нема промена на статус(приета молба- за сличен пример прашувам), а сите документи се сеуште во конзулат вратени..
Да ти требаат нови и добиваш ново бројче. Јас бев на интервју во конзулат 2021 Август (приета молба), а во Фебруари 2023 доставив стар документ. Добив ново бројче задолжителна 03/2023 и ми побараа како дополнителни документи лекарско уверение и потврда за неосудуваност за да почне постапката

Член од
7 ноември 2023
Мислења
2
Поени од реакции
3
Dobar dan! Pre par dana mi se promenio status u Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
46xx/2021
Sta raditi? Da li ostaje sad samo da cekam kada ce nesto da se promeni? Koliko moze da traje to? Da li su nekome odobrili posle ovog statusa? Hvala!

Последно уредено:
Член од
10 јули 2023
Мислења
33
Поени од реакции
52
Денеска радосна промена кај мене, преписка бр 54.. од 4 . 2021, вратен на задолжителна во 3. 2023, па повторно финална 10.10.2023 и денеска положително, преку родител /токму на празников Св,Димитрија кој го славиме /

Kajgana Shop

На врв Bottom