- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.758
- Поени од реакции
- 16.981
Овие се тие американци што имаат победено на математички олимпијади?Најискрено не го ни зедов во обзир тоа. Јас одам по логиката на кадарот што излегува од сите држави со Болоњски систем, со чест на исклучоци, али најголеми просеци и уште пониско од тоа завршуваат факултети.
Втора работа која ми е мерка се олимпијадите за Математика и Информатика, во топ 5 со години се земји од Истокот или САД.
Тоа воукерството е капак на се.
Потполно се согласувам точно кажанообразованието ми е увек чудна ствар. Со оглед дека овде маста ни ја вадат за еден испит а студирањето таму е ко некоја заебанција во споредба. Више би рекол праксирањето и работата врз реални проекти ги носи таму кај што се. Тоа е нешто што ние го немаме.
изгубија овие забеганите во Полска што сакаа да се тепаат со Русија. Сега друга власт има.Здраворазумната логика дека некој твојата држава ја бутка во војна со Русија се смета за антиукраинско размислување.
Добредојдовте во 21 век на двојни стандарди. Да биде уште потрагично голем дел од Пољаците се против помагање на Украина и влегување во кофликт (војна) со Русија. Некој сепак ја научил лекцијата од 20 век.
![]()
Polish social media accounts revive anti-Ukrainian sentiments
Poland expects to host around one million Ukrainian refugees amid Russia’s invasion of Ukrainemedium.com
Ова краткорочно може да е добро, долгорочно може да биде лошо ако на власт доведат политичари што ќе бидат промигранти и про геј-ретардос политика.изгубија овие забеганите во Полска што сакаа да се тепаат со Русија. Сега друга власт има.