Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
8 септември 2018
Мислења
154
Поени од реакции
291
Да и кај брат ми беше така, нема веза, они тоа сами си го оправаат во системот, нека иде до НАП да си среди, упатени се тетките таму, знаат шо треба
Автоматски споено мислење:

Од вчера кај мајка ми финално, документи по брат, плус вн3сени родствени вр'зки од општина младост кај шо е заведена како негова сестра, интервју 19.01.2021 во Битола, формирана преписка јуни 2021, број 81хх/2021

Според тоа шо го глеам последно (зборува за оние кои си се по редовна постапка без нередовен статус, ако се враќани од нередовна на финална, не важи), значи од тоа шо глеам по другар кој е со документи од родител, преписка 58хх/2021, мајка ми документи по брат 81хх и познаници шо беа со неа 80хх од кои таа шо беше само со документи од Струмица одма и излезе статус нередовна а другите се со валиден документ и ги држат на финално за да после некое време преминат на положително, тоа е моја проценка, не мора да е вистина

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2016
Мислења
527
Поени од реакции
677
Да и кај брат ми беше така, нема веза, они тоа сами си го оправаат во системот, нека иде до НАП да си среди, упатени се тетките таму, знаат шо треба

Од вчера кај мајка ми финално, документи по брат, плус вн3сени родствени вр'зки од општина младост кај шо е заведена како негова сестра, интервју 19.01.2021 во Битола, формирана преписка јуни 2021, број 81хх/2021

Според тоа шо го глеам последно (зборува за оние кои си се по редовна постапка без нередовен статус, ако се враќани од нередовна на финална, не важи), значи од тоа шо глеам по другар кој е со документи од родител, преписка 58хх/2021, мајка ми документи по брат 81хх и познаници шо беа со неа 80хх од кои таа шо беше само со документи од Струмица одма и излезе статус нередовна а другите се со валиден документ и ги држат на финално за да после некое време преминат на положително, тоа е моја проценка, не мора да е вистина
Дали може било кога да отиде човекот со документ од фзом и после тоа веќе нема да должи или само ќе му се избрише претходниот долг а понатаму пак ќе треба да плаќа или?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.129
Поени од реакции
3.996
za kolku vreme izlegva adresata lege 6 i kako da znam deka e izlezena
Кога ќе предадеш во општина за пријавување адреса, самите ќе ти кажат за колку дена ќе ти биде готова и кога може да поминеш да ја земеш потврдата.

Член од
25 октомври 2022
Мислења
10
Поени од реакции
8
Кога ќе предадеш во општина за пријавување адреса, самите ќе ти кажат за колку дена ќе ти биде готова и кога може да поминеш да ја земеш потврдата.
jas ja podnesov preku ambasada

Член од
8 септември 2018
Мислења
154
Поени од реакции
291
Дали може било кога да отиде човекот со документ од фзом и после тоа веќе нема да должи или само ќе му се избрише претходниот долг а понатаму пак ќе треба да плаќа или?
Зависи за шо ме прашуваш, реално ако имаш престој во Бугарија се дава на некаков основ, или како студент да дојдеш или со работна дозвола, но и во двата случаи фирмата или факултетот соодветно, ти плаќа осигуровки, проблемот со брат ми беше, заврши мај 2022 факултет па од мај 2022 до јуни 2023 беше во мк, сега пак се пресели во софија, тука работи и за тој период однесе од фзом документ дека имал осигурување во мк, за да си го префрли сега во Бугарија, одиш им носиш документ и им кажуваш дека ти треба без прек'сване, заради пасош и ќе ти го средат, за кој период им однесеш за тој ќе ти средат, другото треба да ти си го доплатиш

Член од
13 април 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
Kako bracen partner da se stekne so bg drzajvanstvo dokolku poseduva samo soprugot?

Член од
8 септември 2018
Мислења
154
Поени од реакции
291
Внесуваш брак во обредна зала во општина кај шо си заведен во Бугарија и 5 години престој и работа во бг, само на тој начин добива она по тебе пасош
Kako bracen partner da se stekne so bg drzajvanstvo dokolku poseduva samo soprugot?

MaxiDj

Sexy Girls from your town for night
Член од
23 ноември 2015
Мислења
15
Поени од реакции
4
Тоа е друго, рачунај на околу 3 месеци но може да варира.
А дали знаете како може да се провери дали ти е излезената адресата во општината ?

Kajgana Shop

На врв Bottom