Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.464
Поени од реакции
28.806
Najverojarno dvete zemji ke se osakateni posle ova. Vsusnost ima mnogi mali sansi deka Rusija kje izleze so prazni race od tuka, ama vekje plati mnogu a i kje plakja za ova use mnogu godini.
Па добро, Украина барем плати а ништо не доби.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.210
Поени од реакции
13.639
Чекајте малце. За 2-3 години се очекува да почне воената инфустрија фулл да работи, тие и до сега веќе требаше да форсираат ама ај мали Цокоца да не се разочара. Тоа све само за Украина ќе се донира. Па тоа фабрики на РајмМетал и турски дронови Бајрактари па Фински AMV XP , па тоа шведските , папап. Јебеш ти и така сјебана економија во Еу. Ќе фрчат нови крцка Леопарди и СторумШадоу.

За година две.

Еве па и Арестович нешто крека следен фирер да сакал да биде.

Лудници.

Што направија до Ф16ките .
Од Абрахмсите ни трага ни глас.

Невидливи се овие. Исто како руските т-55 што крекаше овде дека на фронт ги пуштиле Русите еден од небањативе.

Каква трагикомедија на Западната аристократија. Уште еден куртон искористен и фрлен некаде под кревет.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.390
Поени од реакции
18.541
Абе членот мкд не е ни министер во Русија, ни дел од војската. Ти викаш биле јасно дефиниран, значи си видел некаде таква листа од министерството на Русија/Путин, затоа те прашувам да ја споделиш. Еве јас такво нешто не сум видел

Напротив, исто како тебе растен со срањата на Холивуд и најсупериорната раса во Универзумот-американците.
Еве уште го чекам "топ ганот" со ф15ката да им еби мајката на су57ците, ама ќе да тренира уште со другарчињата ;)
Mislam deka Putin bese prilicno jasen vo govorot. Veruvam klipot moes sam da go najdes. Neso denacifikaciaj, demiliatizacija, taka idese.

Inaku mislev na postot kako ubavo obasnuvanje so kaj se, ne deka clenot e izvor na apsolutna vistin. Tuku spisokot ao 500k zaginati nacisti, od koe ministerstvo izleze.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Mislam deka Putin bese prilicno jasen vo govorot. Veruvam klipot moes sam da go najdes. Neso denacifikaciaj, demiliatizacija, taka idese.

Inaku mislev na postot kako ubavo obasnuvanje so kaj se, ne deka clenot e izvor na apsolutna vistin. Tuku spisokot ao 500k zaginati nacisti, od koe ministerstvo izleze.
Епа еве ти викам дека ако било денацификација истата си тече, долг процес си е ова, кауза е јбг. Германија во втора светска војна е денацифицирана од пола свет - со години, од кај сега Русија да ги уништи нацистите преку ноќ?
Исто и на Блиски Исток, САД ги толчеше Ирак и Авганистан со години, демек да им воведе демократија и вредности, па нивните ектремисти се посилни од било кога, а демократијата никогаш полоша. Колку што гледам на форумов овие акции беа класифицирани како нешто што требало да се учи во учебниците (демек по арно) ;)

Исто демилитаризација, оружје имаат се додека некој ги спонзорира, нивното го изгореа уште во првите 3 месеци. Русија не гледам да имаат проблем со оружје и муниција, си пердашат со артилеријата ден и ноќ и покрај страшни рестрикции од цел свет (значи имаат независна индустрија). За време на ебана корона пола западен свет беше на колена поради недостаток на продукти од Кина, иако нели тие се изворот на цела технологија и знаење ;)
Колку што е лошо ова, толку е и арно за Русија како воена сила (ќе биде полошо за народот), но им се одврзаа рацете на политичарите да зголемат буџети за воена индустрија и да се произведува како никогаш претходно.

На крај од денот го јаде таквото Украина, во Моска се здрави зградите и патиштата, за разлика од нив овие наредни 30 години нема да можат да реконструираат и да исчитат тоа што се сјеба во овие година и кусур. Им ја собраа најдобрата земја, како тргнало ќе им го затворат целиот излез на море, им ја отселија пола држава и истепаа едно чудо население, мене ми изгледа како прилично добра зделка.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.586
Поени од реакции
8.389
decki ja slushnav vecerva samo najavata na Germanskive vesti,

Denes bile nejgolemite napadi od ruska strana za 2023 godina!
Dali ima nekoj povejce detali ?

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.210
Поени од реакции
13.639
decki ja slushnav vecerva samo najavata na Germanskive vesti,

Denes bile nejgolemite napadi od ruska strana za 2023 godina!
Dali ima nekoj povejce detali ?
Боље не слушај. Таблоидите нивни уште ја дешифрираат веста дека Путин починал пред некоја недела.

На ниво на тоалетна хартија се медиумите Западни.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.212
Боље не слушај. Таблоидите нивни уште ја дешифрираат веста дека Путин починал пред некоја недела.

На ниво на тоалетна хартија се медиумите Западни.
Kakva publika, takvi mediumi.
Realno gledano prosecen zapadnjak e otupen do nivo na zelka salata. I ne deka se tie nesto posebno genetski glupi a nie pametni tuku sistemot im e takov da sve im e smisleno za da ne ni moraat da se macat da mislat ako ne sakaat povekje od ajde da recam relativno lagoden zivot.
Sto ima toj da se zamara, da misli i proveruva. Taka e kako sto pisi ili se kazuva, pa prema toa i mediumite ne se ni zamaraat da smisluvaat vest koga znaat deka i random glupost ke pomini kaj random zelka.
Kako sto rekov kakva publika, takvi mediumi.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.210
Поени од реакции
13.639
Kakva publika, takvi mediumi.
Realno gledano prosecen zapadnjak e otupen do nivo na zelka salata. I ne deka se tie nesto posebno genetski glupi a nie pametni tuku sistemot im e takov da sve im e smisleno za da ne ni moraat da se macat da mislat ako ne sakaat povekje od ajde da recam relativno lagoden zivot.
Sto ima toj da se zamara, da misli i proveruva. Taka e kako sto pisi ili se kazuva, pa prema toa i mediumite ne se ni zamaraat da smisluvaat vest koga znaat deka i random glupost ke pomini kaj random zelka.
Kako sto rekov kakva publika, takvi mediumi.
Знам. Искусив време на корона на Западот. Знам како мнозинството се крстеше во вакцините потикнати од медиумите со нивните бомбастични наслови и фамозните експерти доктори чии студии имаа важност од 3 месеци. Сега чутат како покиснати што две години ја урнисуваа економијата. За тоа човекови права и слободи да не правам муабет.

И опет иста прича.

И ќе пишат слободарски свет. Да слобода курот на улица да покажуваш. Ама нема слобода ако извикаш слободна Палестина или пред некое блиско време дека цела Ковид политика е глупост тешка дубара.

Тешка контрола. Преку социјални мрежи и тн. Социоинжинеринг. Орвел вода може да носи.

Комотно може човек да се води по таа логика. Се што ти пласираат медиумите, се котра човек кон тоа треба да се однесува.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.212
Знам. Искусив време на корона на Западот. Знам како мнозинството се крстеше во вакцините потикнати од медиумите со нивните бомбастични наслови и фамозните експерти доктори чии студии имаа важност од 3 месеци. Сега чутат како покиснати што две години ја урнисуваа економијата. За тоа човекови права и слободи да не правам муабет.

И опет иста прича.

И ќе пишат слободарски свет. Да слобода курот на улица да покажуваш. Ама нема слобода ако извикаш слободна Палестина или пред некое блиско време дека цела Ковид политика е глупост тешка дубара.

Тешка контрола. Преку социјални мрежи и тн. Социоинжинеринг. Орвел вода може да носи.

Комотно може човек да се води по таа логика. Се што ти пласираат медиумите, се котра човек кон тоа треба да се однесува.
Jbg, toa e cenata na uspehot.
Kako bese ona, losi vreminja pravat jaki ljuge.
Jaki ljuge pravat dobri vreminja. Dobrite vreminja pravat imbecili od ljuge, a tie pak losi vreminja i se taka vo krug :toe:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.558
Поени од реакции
35.353
^^ Oдамна повеќето му се таму... Рон па 103.2% сигурно е на блок.
Автоматски споено мислење:

Но настрана мајтапи со недоветни и недоквакани... Глејте ваму Северна Кореја да ти била поспремна и посилна од целиот Запад. Сва среќа Корејциве што се вакви хуманисти и љубители на мир, замислете да посакаа да го освојат светот. :unsure:

„Политико“: Северна Кореја ја вооружува Русија побргу отколку што Западот ја вооружува Украина

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Све што создаде Руската држава, од директори до милионери и инженери ги среди по брза постапка.. Секој месец листата се проширува.

Не знаев дека олигарсите (секаде и секогаш инжењерите се производ на образованието, зошто тоа би било поинаку во РФ) во РФ се создадени од државата руска, цело време бев под убедување дека тоа им беше подарок од западниве демократи ама сега откако ти потврди дека се производ на РФ државата, нема дилеми така е.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.886
Поени од реакции
4.589
еве едно мало потсетување за тие што ги фаќа амнезија
втора најсилна армија во светот

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.231
Поени од реакции
9.841
еве едно мало потсетување за тие што ги фаќа амнезија
втора најсилна армија во светот
Не е втора, прва е...после сите нови стратешки оружја кои ги имплементираа скоро. Фали уште да се стави у употреба Буревестник и нема јенките да ги стигнат за 10 год. Да не правиме муабет што цел нуклеарен потенцијал е застарен и треба да се смени за некоја година а немаат абер.

Kajgana Shop

На врв Bottom