Za navijac na SAD, ne mozhes da najdesh pogolem navijac od mene. No shto e preterano e preterano. Izgleda i samite grakani na SAD i Evropa se protiv, problemot e kaj elitata na politicarite.
Makedonija e primer, site gragani se protiv vojna vo Gaza, premierot glasa vozdrazhano. Mislam deka politikata vo svetot vo ovoj moment, ne e toa shto mislat lugeto. Veruem deka ke se smeni.
Za navijac na SAD, ne mozhes da najdesh pogolem navijac od mene. No shto e preterano e preterano. Izgleda i samite grakani na SAD i Evropa se protiv, problemot e kaj elitata na politicarite.
Makedonija e primer, site gragani se protiv vojna vo Gaza, premierot glasa vozdrazhano. Mislam deka politikata vo svetot vo ovoj moment, ne e toa shto mislat lugeto. Veruem deka ke se smeni.
Политиката никогаш не е и не била тоа што мислат или сакаат луѓето... Инаку како во Македонија би било можно ДУИ да е на власт две децении? Како би било можно во НАТО да влеземе без референдум? Како би било можно Шведска и Финска во НАТО да влезат без референдум? Како би било можно сите западни земји да си уништуваат демографија со легализирање лгбтп пропаганда врз деца, и менување пол (сакатење) на деца и било кој? Итн, итн, итн...
Дури и во Израел да има референдум дали да се случува ова што IDF го прави во Газа и Западен Брег, јас како хуманист сакам да мислам дека мнозинството би биле против. Исто како што во секоја држава мнозинството би било против непотребни човачки страдања. Но народот не одлучува ништо, само ни прават филм и привид дека нешто одлучуваме и дека демек постои демократија.
Затоа што Израел нема да може сите да ги убие. Нема ни 5% да мораат да убијат за да ги натераат да избегаат од Газа... И ваљда веќе ти е јасно дека повеќето (скоро сите) од нив ќе завршат во Европа.
Вчера гаѓаа шаторски камп со избеглици. НАМЕРНО ги гаѓаа. Дури и eбaниот CNN ги критикува за тоа, не го слушна интервјуито со IDF што го поставив поназад?
Јасно е дека нема да застанат во убивање цивили, со нескриена намера да направат етничко чистење. Треба да сте ептен многу глупи за се обидете да го негирате тоа.
Во Газа и Израел се цивили и невини, во Европа ќе бидат муџи и пореметени. Ок.
Веројатно е безполезно да се пиши дека сите страни имаат свои цели и интереси и дека САД не се виновни за се.
На темава, @jamajka е во право.
Кога би типувал, и јас би играл на Ердо. Лајното ја користи секоја прилика да биди во корист.
Да не заборавиме чии "хуманитарни" бродови влегуваа во Газа, на чија територија беа обучувани десетици илјади исламисти за војни во Сирија, Либија, Ирак, на чија страна војуваше Хамас во Сирија и сл.
Од страна на Израел, најдобро им е да ги нема Палестинците во Газа бидејќи очигледно служат како надворешна алатка на Турција/Катар/С.А. против Израел.
^^ А ќе „заминат во Европа“ затоа што Израел ги убива со цел преостанатие да ги протера - и со тоа и тие мали преостанати делови од Палестина етнички да ги исчисти. Ајде не е сложено, дури и ти можеш да го разбереш тоа.
Сам се демантираш себеси..1000 видеа денот постираш од жртвите, а од друга страна велиш дека ако истите се преселат во Европа така наеднаш со магија ќе станат набруталните и најрадикалните кољачи и убијци. Дај одлучи се бре човек, жртви се или кољачи? Ајде можеш ти, знам јас...
Сам се демантираш себеси..1000 видеа денот постираш од жртвите, а од друга страна велиш дека ако истите се преселат во Европа така наеднаш со магија ќе станат набруталните и најрадикалните кољачи и убијци. Дај одлучи се бре човек, жртви се или кољачи? Ајде можеш ти, знам јас...
Од страна на Израел, најдобро им е да ги нема Палестинците во Газа бидејќи очигледно служат како надворешна алатка на Турција/Катар/С.А. против Израел.
Ova stokava evrejska, svesno raketira civili... Ne se ni trudat da demantiraat, naprotiv, potvrduvaat.
Denas, navodno, povtorno raketiran izbeglicki kamp
Ova stokava evrejska, svesno raketira civili... Ne se ni trudat da demantiraat, naprotiv, potvrduvaat.
Denas, navodno, povtorno raketiran izbeglicki kamp
Па нели болницата ја гаѓале, од кај сеа паркингот? Нели имаше опсежна анализа на 500+ жртви во болницата, ракетите со кои биле гаѓани итн итн? Збунет сум сега.
Па нели болницата ја гаѓале, од кај сеа паркингот? Нели имаше опсежна анализа на 500+ жртви во болницата, ракетите со кои биле гаѓани итн итн? Збунет сум сега.
Не си збунет, се праиш на тошо и се потсмеваш со смајлиња-пост ко некој недоквакан тинејџер... Толку не можеш да вратиш со фер однос - на фер однос? Мора да се конфронтираш?
Не виде синојќа дека Израел намерно гаѓале бегалски камп? Дури и си признаа на CNN. Толку си како паднат од Марс на дискусијава што се чудиш дека Израел намерно убива цивили? Па тоа им е целата стратегија, да убиваат цивили додека не ги натераат сите да избегаат во Египет и Јордан, за потоа да ја изораат цела Газа, а потоа и Западниот Брег.
Потоа тие цивили ќе завршат во Европа... Ќе се церекаш и на тоа??
Што мислиш дека се деси со многумина од тие ДЕЦА/ЦИВИЛИ после сведочење на крвава смрт на најблиските, и сето тоа додека „демократскиот и хуман“ запад им дава нескриена поддршка на нивните крвници??
Тие сега дефакто и дејуре се цивили, но утре ќе станат муџи. Голем дел од нив секако ќе станат. И тие утрешни муџи ќе бидат таму во истата таа Европа која сега со свои очи ја гледаат како го поддржуваат Израел да им ги убива најблиските, ги гледа како умираат од бомбардирање, ги гледа како умираат од болести заради од недостаток од вода и лекови. Итн, итн. Не треба да бидеш видовит за да знаеш што извесно ќе се случи со тие луѓе, и какви последици ќе има Европа. Пошто не се сомневај дека ако на Израел му успее ова - дека најголемиот дел од нив ќе завршат во Европа.
Навистина не знам зошто со сила се правиш глуп. Или не се правиш?
Разликата? Тоа што првиве се многу подобро наоружани, и тоа што САД со ЕУ вазалите стојат позади нив?
Или ти мислеше на етичката разлика? Во тој случај веројатно многу малку, со задршка дека сепак едните се колонизатори и агресори а другите се бранат. И тоа се брои за нешто.
Не си збунет, се праиш на тошо и се потсмеваш со смајлиња-пост ко некој недоквакан тинејџер... Толку не можеш да вратиш со фер однос - на фер однос? Мора да се конфронтираш?
Не виде синојќа дека Израел намерно гаѓале бегалски камп? Дури и си признаа на CNN. Толку си како паднат од Марс на дискусијава што се чудиш дека Израел намерно убива цивили? Па тоа им е целата стратегија, да убиваат цивили додека не ги натераат сите да избегаат во Египет и Јордан, за потоа да ја изораат цела Газа, а потоа и Западниот Брег.
Потоа тие цивили ќе завршат во Европа... Ќе се церекаш и на тоа??
Не се церекам на жртви, ниту поддржувам убивање, се церекам на кромидот што го папаш цело време а нас ни трубиш дека ние лапаме кромид. Само што ти вешто се вадиш и негираш дека си го изел стапот. Разбери, пропаганда јадеш и ти цело време со твитовите и линковите што ги постираш, не викам дека баш секој твит или линк ти е пропаганда или лажен, да не ме сфатиш погрешно, ама има добар процент на промусли пропаганда во нив.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.