Криминалци и криминални групи во МК

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
417
Поени од реакции
792
kakvi pacienti ima tuka so IQ 30 sto se palat na vakvi nepismeni likovi demek kriminalci bile hahaha kakvi mizerii od lugje ima grevovi ste... decishta nepismeni idete skolo zavrsete stanete lugje, ne da se palite na vakva seljacna banditi so glumat kriminalci
Џабе им се кажува кога младинава се пали на овакви ликови, самата држава е крива кога не инвестира во здравство, образование, економија итн.Да беше како што треба сега ке се промовираа други нешта но тоа е што е..

Член од
22 јуни 2019
Мислења
245
Поени од реакции
866
kakvi pacienti ima tuka so IQ 30 sto se palat na vakvi nepismeni likovi demek kriminalci bile hahaha kakvi mizerii od lugje ima grevovi ste... decishta nepismeni idete skolo zavrsete stanete lugje, ne da se palite na vakva seljacna banditi so glumat kriminalci
Само бегање од оваа држава.Што кога ке завршат школо кога шефот ке им биди со средно или со купена диплома.До пред 30 години беше срамота да кажеш дека се познаваш со лихвар или криминалец ги сметаа како најдолен слој во опшеството.Денеска тие се ценети граѓани,верувај ми повеке врати можат да отворат во државава од некој ценет доктор.

Член од
31 октомври 2023
Мислења
3
Поени од реакции
10
Само бегање од оваа држава.Што кога ке завршат школо кога шефот ке им биди со средно или со купена диплома.До пред 30 години беше срамота да кажеш дека се познаваш со лихвар или криминалец ги сметаа како најдолен слој во опшеството.Денеска тие се ценети граѓани,верувај ми повеке врати можат да отворат во државава од некој ценет доктор.
pa toa mi bese poentata... so skolo uste polesno se izlaga od ova vukojebinava severdzanska... raspadnato opstestvo e tuka vekje... pogotovo SK....

Последно уредено:
D

Diferans

Гостин
Не брзај многу со заклучоци. Писмени неписмени, многу добро го сконтале светот и векот. И она што го прават го прават на очиглед на сите, што би се рекло од меч живеат, од меч умираат, грешат и скапуваат по затвори.
За разлика од нив, меѓу оние чесните, со одела, парфимирани, со факултети, со звања и тракатанци сум видела толку нечесност, интриги и подлост што ги прави Радевци да изгледаат како романтични наивчини. И тоа зошто државава е до тука, е повеќе дело на овие финиве, костимосаниве, образованиве, прекрасниве...

Член од
19 август 2017
Мислења
272
Поени од реакции
872
Не брзај многу со заклучоци. Писмени неписмени, многу добро го сконтале светот и векот. И она што го прават го прават на очиглед на сите, што би се рекло од меч живеат, од меч умираат, грешат и скапуваат по затвори.
За разлика од нив, меѓу оние чесните, со одела, парфимирани, со факултети, со звања и тракатанци сум видела толку нечесност, интриги и подлост што ги прави Радевци да изгледаат како романтични наивчини. И тоа зошто државава е до тука, е повеќе дело на овие финиве, костимосаниве, образованиве, прекрасниве...
Ne samo u MK, tuku na globalno nivo e isto.

Smesni mi se oni sto se palat na "zemi educiraj se, diplomi, kostumi, stani covek, pomogni mu na opstestvoto", kur moj, ko demek tie lugje go spasavaat svetot.

Da ne bidam svaten pogresno, kriminalcite ne gi pravdam uopste, samo ne e mnogu porazlicna igra od korporaciskiot svet i ostanatite modeli na opstestvoto, samo tuka e mnogu pobrutalno, po-"raw", bez gluma i celofani, inace ne e nesto mnogu porazlicno od obicniot i "civiliziran" svet.

Член од
26 октомври 2023
Мислења
46
Поени од реакции
137
Не го разбирам процесот на размислување, те пукаат пред неколку месеци пробуваат да те убијат, се спасуваш .
И не задаваш контра удар.
Продолжуваш да си тераш, си одиш во истиот мол, си одиш во истата теретана...
Се надевал дека му простиле ?!
Ти даваат гол, ама ти сеуште не напаѓаш, но се надеваш дека нема да примиш уште еден гол, а сеуште си во играта...
A sto drugo ima opcija?
koj boss utepa ovoj i sto napraj? Utepa po naracka dete fudbaler.
Uste se slika nasmean ko mislis nobelova dobil, simni ja glavata dole srami se budalo.
Sega ne veruvam ni od doma deka ke iskaca, ni pa do east gate.

Kajgana Shop

На врв Bottom