K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590
Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Оној Гане шо туку плачи по интернетов бе, како не му е срам после две дадени шанса особено втората се испосра и го задавија одма, па скажува како тој бил ранк 1, по кој параметри е уште ранк 1 и тој да кажува првин немало да се бори со никој друг освен за шампионот, па после да барал дека морало да се борат со него и послаби борци? Кој кур фактор е? ИНтересен ми беше за гледање со просечни или потпросечни фајтери, ама вакво егоцентрично копиле.. ајт мрш

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Оној Гане шо туку плачи по интернетов бе, како не му е срам после две дадени шанса особено втората се испосра и го задавија одма, па скажува како тој бил ранк 1, по кој параметри е уште ранк 1 и тој да кажува првин немало да се бори со никој друг освен за шампионот, па после да барал дека морало да се борат со него и послаби борци? Кој кур фактор е? ИНтересен ми беше за гледање со просечни или потпросечни фајтери, ама вакво егоцентрично копиле.. ајт мрш
Зборуваш за Сирил Гане?
Типот беше задавен од Џон Џонс :)

Немаше среќа пошо финишот беше прерано и немаше простор да покажи никаква конкурентност против Џонс, претпоставувам затоа и не доби шанса за титула овојпат. Нека ме корегира некој доколку се работи за повреда или нешто слично.

Павлович прави ремпејџ моментално, тој имаше загарантирана позиција. А Аспинал ваљда се посреќи со ситуацијата на Гане.
Мене лично таа борба (Павлович-Аспинал) ми е далеку повозбудлива од било кој од овие двајца против Гане.
Гане е врвен страјкер се тоа супер, али јбг не те возбудува ко ќе го гледаш.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Зборуваш за Сирил Гане?
Типот беше задавен од Џон Џонс :)

Немаше среќа пошо финишот беше прерано и немаше простор да покажи никаква конкурентност против Џонс, претпоставувам затоа и не доби шанса за титула овојпат. Нека ме корегира некој доколку се работи за повреда или нешто слично.

Павлович прави ремпејџ моментално, тој имаше загарантирана позиција. А Аспинал ваљда се посреќи со ситуацијата на Гане.
Мене лично таа борба (Павлович-Аспинал) ми е далеку повозбудлива од било кој од овие двајца против Гане.
Гане е врвен страјкер се тоа супер, али јбг не те возбудува ко ќе го гледаш.
Гане е препоптентно копиле. За него зборував иначе.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
1698750104644.png

Прогноза народе?

Алекс неодамна претрпе тежок нокаут од Израел, така да, ако евентуално оваа борба е brawl како што сите очекуваат, тогаш предност му давам на Прохацка. Сметам дека издржливоста му е на повисоко ниво отколку на Алекс.

Алекс е подобар страјкер и знае да се брани, страна која па на Јири му е слаба...

Ако Јири ја корегира ужасната дефанзива, мислам дека ќе го победи Перера.

O

ob1

Гостин
Прегледај го приврзокот 396274

Прогноза народе?

Алекс неодамна претрпе тежок нокаут од Израел, така да, ако евентуално оваа борба е brawl како што сите очекуваат, тогаш предност му давам на Прохацка. Сметам дека издржливоста му е на повисоко ниво отколку на Алекс.

Алекс е подобар страјкер и знае да се брани, страна која па на Јири му е слаба...

Мислам дека ќе зависи од физичката спремност и како е после повредата на рамото кај Прохацка.

Да не беше повредата, all in на Јури ќе беше, човекот е ментална тврдина.
Самурај, во главата и психата е премногу јак што пред борбата не дозволува никаква психичка предност да имаш врз него.

На Переира од друга страна му одговараат вакви противници, тепачи со многу подобри одбрани од Прохацка знаел да ги размонтира.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Прегледај го приврзокот 396274

Прогноза народе?

Ова за мене е match-up на годиниата. Не сум се чувствувал волку возбуден за некоја друга борба оваа година. Да, борбите како Волкановски - Махачев и Пехера - Адесања беа долгоочекувани со интересни позади и позади нив, но оваа... Двајцата борци со толку малку борби во најдобрата организација, а со толку многу достигнато; двајцата со харизматични приказни и начин на „војување“; двајцата во долго време мртвата, но и моја омилена категорија - полутешка. Едвај чекам да ги видам овие двајца џинови во октагонот, да го направат навидум мал и тесен. Човек што со денови не излегува од темна соба со цел да стане посилен vs. човек што ја совладал својата зависност од алкохол и станал шампион во најголемата кикбокс организација.

Покрај оваа борба, Павлович со Аспинал ќе ја гледам со големо внимание, бидејќи еден од нив ќе сака да фрли „скришен“ удар и да го совлада својот противник. Сето ова траејќи само еден момент, еден миг.

Беноит Саинт Денис е бореше во Париз пред точно два месеца, човекот покажа срце и вештина, оставајќи голем впечаток. Неговата борба е непропуштлива.

Мојот фаворит е човекот што го победи тренерот на Переира. :duel:

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Мене повеќе ме влече на победа на Переира. Не знам, се мислам дека ќе го закачи со серија удари и ќе го патосира, нешто слично како Изи. Сепак оставам простор борбата да иде и во друг правец, мислам дека моменти ќе решеваат.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Мене повеќе ме влече на победа на Переира. Не знам, се мислам дека ќе го закачи со серија удари и ќе го патосира, нешто слично како Изи. Сепак оставам простор борбата да иде и во друг правец, мислам дека моменти ќе решеваат.
Мислиш дека Перера ќе го стави на пети Прохацка? :D
Никој не го направил тоа досега. Типот едноставно не отстапува место па макар и локомотива да е пред него.
Во секоја борба го удараат и пак ги притиска.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Мислиш дека Перера ќе го стави на пети Прохацка? :D
Никој не го направил тоа досега. Типот едноставно не отстапува место па макар и локомотива да е пред него.
Во секоја борба го удараат и пак ги притиска.
Па имам таков филинг, али као што пишав многу возможно е и во друг правец да отиде борбата. Доколку Оливеира не успее прилично брзо да го нокаутира ( први две рунди) ондак би требало Прохацка да победи. Во секој случај треба да биде добра борба.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Гледам она ФЦН во Белград (регионална платформа на ММА), има борци од цел регион, али до сеа македонец нема. Толку ли бе неаме борци ни за регионално ниво??

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.116
Гледам она ФЦН во Белград (регионална платформа на ММА), има борци од цел регион, али до сеа македонец нема. Толку ли бе неаме борци ни за регионално ниво??
Има некој Македонец Андреј Цветковски од Куманово, менаџер му е Иван Дијаковиќ има 2-2 скор до сега, па ке видиме што понатаму. Tренира во Ахилеј во Белград, доста познат клуб во балканскиве рамки.

Инаку бев на три приредби во последните година дена и оваа беше убедливо најпополнета, како поради борбите, така што и ФНЦ е најдобра регионална организација. Полека рамо до рамо доаѓаат со Загреб и Хрватите. За Македонија сигурно има таленти доста, е сега дали е проблемот што нема кој да ги потурне или клубовите кои (не)постојат не работат како треба.

П. С. Имаше и Светско аматерско првенство во ММА исто во Белград, не испратив дали имавме репрезентација.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.116
Има и најава за Шуга-Вера и Волкановски-Топуриа, секако до 300 ке има големи борби, а за 300 очекувам лудница од карта.

Kajgana Shop

На врв Bottom