Криминалци и криминални групи во МК

Член од
24 август 2017
Мислења
598
Поени од реакции
1.365
Се што пишав пред 3 дена денеска Код го кажале, само јас бев глуп, а сега ке стискате лајкови на снежана лупевска хаха
пишав дека “раде го приметил убиецот и почна да се спушта надоле”- некои тука правеа мајтап и кажуваа како сум бил будала, како можел да го познае и слично- за сега да слушнат на Код како сам го изјавил раде истото.
Исто пишав и дека извршителот е максимално професионален по моја анализа и некои се смееја и кажуваа од кладилница муабети прости рекла казала- сега погледнете го видеото на Код каде се гледа сторителот како иде надоле на есклаторот- се држи за лентата СО ТРЕНЕРКА, а не директно со прсти. Значи пиел кафе, пушел цигара, плакал со пари и ниеден отпечаток нема. Исто анализата нивна кажува и дека само мал дел од телото на жртвите било откриено за стрелање и биле во движење, а напагачот успеал да ги погоди прецизно и се работи за исклучителен стрелец. На крај ладнокрвно заминал од молот без да паничи или да бега.
И после пак комунална хигиена ќе кажува некој интернет телетабис дека сум бил хаха
Druzeee, ne e toj profesionalec nego ili taa tvojata sluzba teletabis e ili ne saket da go fatet 3to nemat, kako mojt da e profi koa piel kafe I cigari ?? Znajs deka DNA lesno se najdvit od to, ili onaka za sekretarka te cuvaja vo taa sluzbata. Ae ke recime security potfrli za vreme na desavkata so monotoringot, ama sho e posle pukajneto verojatno na godisen odmor bile I tie. Sho e so site security kameri niz grad i reakcijata na MVR koja pritom imat pukajne vo Mall i to vtorpat vo mesec dena ??? Sho e so site javni zakani deka ke go likvidiret a plavi orkestar se ponasat ko da ne znajt da svirit ?? I za koj crni profi zboris ti koa likot I'm pukat vo grb na 5 metri od nego a se ponasat kao pikado prvpat da igrat, za da ironija pogolema onaka klinacki si zaminvit falit samo use poljubac da I'm dajt preko kamera za da e ona full profi

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
Работата е тоа што поголемиот дел од форумов немаат пукано со огнено оружје за да знаат дека ова не е Call of Duty ili counter strike игра па да е така лесно и едноставно да погодиш мета од 10 метри а не пак да се затрчаш и да погодиш мета во движење за 3 секунди 10 куршуми хахах.. се што кажа се сложувам со тебе :)
смањите доживјај со тоа мета во движење, скалине се движат со 2км на сат...

Член од
27 октомври 2017
Мислења
674
Поени од реакции
963
Profesionalec e za balkanski uslovi...
Da bese vistinski profesionalec nemase ni da znaeme.deka nekoj bil pukan, ednostavno ke isceznese

Член од
8 јануари 2022
Мислења
87
Поени од реакции
245
Се што пишав пред 3 дена денеска Код го кажале, само јас бев глуп, а сега ке стискате лајкови на снежана лупевска хаха
пишав дека “раде го приметил убиецот и почна да се спушта надоле”- некои тука правеа мајтап и кажуваа како сум бил будала, како можел да го познае и слично- за сега да слушнат на Код како сам го изјавил раде истото.
Исто пишав и дека извршителот е максимално професионален по моја анализа и некои се смееја и кажуваа од кладилница муабети прости рекла казала- сега погледнете го видеото на Код каде се гледа сторителот како иде надоле на есклаторот- се држи за лентата СО ТРЕНЕРКА, а не директно со прсти. Значи пиел кафе, пушел цигара, плакал со пари и ниеден отпечаток нема. Исто анализата нивна кажува и дека само мал дел од телото на жртвите било откриено за стрелање и биле во движење, а напагачот успеал да ги погоди прецизно и се работи за исклучителен стрелец. На крај ладнокрвно заминал од молот без да паничи или да бега.
И после пак комунална хигиена ќе кажува некој интернет телетабис дека сум бил хаха
А код се исто од “безбедносните служби”? Затоа ваква држава имаме од безбедњаци ко тебе, блинда што кажуваат како да си седнале во кладилница со еспресо од апарат и тренерка дваесет години стара.Ни едно зборче не знаеш профисонално да се изразиш,а си бил во безбедносната служба на комунална, и таа служба е многу за тебе.

Член од
2 ноември 2022
Мислења
37
Поени од реакции
199
А код се исто од “безбедносните служби”? Затоа ваква држава имаме од безбедњаци ко тебе, блинда што кажуваат како да си седнале во кладилница со еспресо од апарат и тренерка дваесет години стара.Ни едно зборче не знаеш профисонално да се изразиш,а си бил во безбедносната служба на комунална, и таа служба е многу за тебе.

Ostaj go specijalecov ziti se,se filma demek nesto gi razbira rabotite a prodava semki na pazar.
Se vrti u krug so sedum recenici prodava pamet

Член од
25 октомври 2013
Мислења
193
Поени од реакции
303
Поука до сите млади луѓе да не се лажат по брзи и лесни пари. Жално до семејствата што ги изгубиле своите најмили. Работи си од 8 до 16 и спиеш мирно, одколку да завршиш некаде закопан на некоја нива или растворен во киселина.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.681
Поени од реакции
4.562
Јас како што сфатив, Беланоца/Барон го контролираат источно Скопје заедно со Аеродром и Кисела Вода, со влијание во Центар и Карпош, додека западно и северно Скопје + Центар го контролираат Сарај/Чаир ...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.523
Поени од реакции
9.394
јакиве фаци, криминалциве од кога многу се прецениле и си зеле за сила да се пресметаат со полицијава, добиле ќотек што ќе го памтат цел живот, сега ко ПИЧКИ ќе штрајкувале со глад и ќе се жалеле кај народниот правобранител и хелсиншки комитет, пичкетини.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.142
Професионален убиец што пуши цигари и пие еспресо во кладилница додека чека дојава од некој трет за тоа каде му е пленот и што не ја ликвидира метата едноставно не може да биде ПРОФЕСИОНАЛЕН УБИЕЦ. Кај таквите луѓе нема простор за грешка, ако треба да те убијат ќе те убијат и нема теорија да те промаши куршумот или да те погоди па да останеш жив. Да не се правам експерт ама ова им е изведено шарлантански, у сред трговски центар со трилион камери и луѓе наоколу, притоа пукачот шетајќи се низ молот без маска и со истата облека и при влез и при излез... Целта им била по секоја цена да се ликвидира Штекли, не бирајќи начин, место и време. Веројатно вака постапиле поради тоа што Штекли е добро чуван и паркингот во Ист Гејт е единственото место кај што он е ранлив. Али сепак, аматерски изведено.

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Може некој да објасни што е професионален и непрофесионален убиец?
На која академија се завршува за професионален и дали дипломата е призната надвор од државава?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.142
Може некој да објасни што е професионален и непрофесионален убиец?
На која академија се завршува за професионален и дали дипломата е призната надвор од државава?
Нема академија, обично се луѓе кои се бавеле порано со воени дејствија, значи војници, разузнавачи, полицајци и слично. Нормално дека тоа не е легално и дека да најмиш таков лик треба да се обратиш кај правите луѓе и да ја платиш правата сума, али дека постојат тоа е факт. Разликата меѓу професионален убиец и обичен лик што праи криминал или обичен тепач е што кај профи убиецот нема простор за грешка, добива инфо за тоа кој му е мета, го анализира секој негов потег до најситен детал и бира најпогодно место и време за ликвидација и ја ликвидира метата без да остави ниту еден траг. Е во тоа е разликата, а овде у Ист Гејт за све се работи само за професионален убиец не.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.669
Професионален убиец што пуши цигари и пие еспресо во кладилница додека чека дојава од некој трет за тоа каде му е пленот и што не ја ликвидира метата едноставно не може да биде ПРОФЕСИОНАЛЕН УБИЕЦ. Кај таквите луѓе нема простор за грешка, ако треба да те убијат ќе те убијат и нема теорија да те промаши куршумот или да те погоди па да останеш жив. Да не се правам експерт ама ова им е изведено шарлантански, у сред трговски центар со трилион камери и луѓе наоколу, притоа пукачот шетајќи се низ молот без маска и со истата облека и при влез и при излез... Целта им била по секоја цена да се ликвидира Штекли, не бирајќи начин, место и време. Веројатно вака постапиле поради тоа што Штекли е добро чуван и паркингот во Ист Гејт е единственото место кај што он е ранлив. Али сепак, аматерски изведено.
Не очекувај многу од ваквиот тип на професионални(полупрофесионални)убијци,ако воопшто можат да се наречат така.
Дури и атентатори на ЦИА и МОСАД имаат неуспешни атентати,камоли овие.

На крај краева,доколку метата добро се чува не е така едноставно да се ликвидира.Убиецот треба да собере информации за жртвата што воопшто не е лесна работа и остава многу докази.
Во такви околности,убиецот многу често нема простор да одбира каде и кога да ја ликвидира жртвата.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Немора да биде екс војник,џандар или било шо..може да биде и маратонец и спортист но истовремено профи хитмен .. пример за тоа е Ајсмен од Англија кој ги уби главните босови со дрога изминативе години додека џогираше и возеше точак .. и го фатија преку енкрочат коа им го дешифрираа

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.142
Не очекувај многу од ваквиот тип на професионални(полупрофесионални)убијци,ако воопшто можат да се наречат така.
Дури и атентатори на ЦИА и МОСАД имаат неуспешни атентати,камоли овие.

На крај краева,доколку метата добро се чува не е така едноставно да се ликвидира.Убиецот треба да собере информации за жртвата што воопшто не е лесна работа и остава многу докази.
Во такви околности,убиецот многу често нема простор да одбира каде и кога да ја ликвидира жртвата.
Во ред е сето ова, не реков дека секогаш со 100% успешност се атентатите и ликвидациите, ама начинот на кој е ова изведено мене ми е аматерски, а реков не сум експерт, што значи и волку (малку) информации колку што ги имам и јас и сите тука треба да ни покажат дека е аматерски направено. Напаѓачот имал логистика нормално, некој му кажал кога, каде и во колку ќе биде Штекли на тоа место, ама сиот чин мене ми е малце бизарен, веројатно се доволно силни тие што го најмиле за да не се замараат за доказите, трагите и слично, пошо очигледно е дека не се бираат средства и време за ликвидацијата на Штекли, него битно им е да го ликвидираат.

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Нема академија, обично се луѓе кои се бавеле порано со воени дејствија, значи војници, разузнавачи, полицајци и слично. Нормално дека тоа не е легално и дека да најмиш таков лик треба да се обратиш кај правите луѓе и да ја платиш правата сума, али дека постојат тоа е факт. Разликата меѓу професионален убиец и обичен лик што праи криминал или обичен тепач е што кај профи убиецот нема простор за грешка, добива инфо за тоа кој му е мета, го анализира секој негов потег до најситен детал и бира најпогодно место и време за ликвидација и ја ликвидира метата без да остави ниту еден траг. Е во тоа е разликата, а овде у Ист Гејт за све се работи само за професионален убиец не.
Ова изгледа ко да е професионално планирано единствено место каде нема простор да бега лево десно е ескалаторот второ свртен е со грб и трето погоден е (во врат ваљда) но преживеал.
Не знам како попрефесионално би можеле да направат.

Kajgana Shop

На врв Bottom