Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш правилна теза и правилен поглед на работите па заота и ќе ти одговорам. Еве вака човечки, верувам дека на секој фудбалер поготово на младите кога некој во нивна чест изработил нешто му е мотив плус да го даде својот максиум на теренот, верувам дека короеографиите даваат посебна драж на натпреварите. Понатаму освен од Шт(р)ип имаме црно на бело видео извештај. ако не се лажам ние сме единствена група која континуирано вадиме видео материјал од секоја утакмица без разлика на бројка. Сакам да ги избегнвуам контра репликите и прашање на прашањето но ова е зицер таков да не можам да го пропуштам. Друже зборуваш константно околу поддршката и навивањето каква поддршка давате вие со вашето присуство од 30до40 луѓе на просечна утакмица верувам и дали реципрочно мислиш дека вашето бодрење е со 30% бројка од нашата стандардна е подобро. Значи имаш добар коп, имаш кореографии, пиро кое придонесува за подобро навивање. имаме одличен ростер на песни, константно се прават нови сите карики работат. Верувам дека твојот поглед околу инднината нема да се оствари. Многу труд е вложено во таа трибина за тек така да пропадне. Мислењето дека си најдобар е мнгоу лош мајндсет затоа ние на шала викаме Леверкузен секогаш при врвот но далеку од истиот, дека секогаш има простор за напредок. Делуваш на паметен дечко се надевам ќе ме сфатиш

Ќе пукнете од завист бреее, светлосни години пред сите вас во сите аспекти од навивачкиот свет, мислам треба ние да ја бојкотираме темава и да не се понижуваме да дискутираме на навивачки теми со вас.

Attachments

• 20231029_174526-COLLAGE.jpg
    20231029_174526-COLLAGE.jpg
    1,9 MB · Прегледи: 106
Пола од тука мислам дека немаат ни капацитет да ја разберат денес кореографијата на Комити , а не па сами да смислат такво нешто ..

Пораката со кореото е јасна бројот 87 , годината на основање на Комити и двете бои црната па црвената ако приметувате убаво на сликите , плус се чека и видеото да се види колку е ова добро направено ..

Како бе луѓе златни бројката не е најважна?
Зошто сите групи имаМЕ слаба бројка, па сега не ни одговара и ај ќе се лажиме самите, кореографијата е најважна, комтинуитетот е најважен, пирото било најважно, сите да ги истепаме е најважно....
Сето ова е важно да, АМА вратете се малку на то ЗОШТО ПОСТОИ ЕДНА ГРУПА!?!?!
Групата служи за бодрење на клубот, за атмосфера, за да го крени адреналинот на своите играчи и да напрај притисок на противниците, големата бројка ја носи моќта на групата, ако сакаш да си некој кур фактор треба зад тебе да има 300-500 луѓе НАЈМАЛЦЕ и сите врати ти се отворени, те боли кур и за политика и за полиција и за Албанци и за бугари.
Куро голем ако се бериме помалце од 100 луѓе на утакмица и извадиме ВАУ кореографија или запалиме многу пиро.
ПРВО И ПРЕД СЕ Е ЗАПАМТЕТЕ - ГЛАС И АТМОСФЕРА, после корео, пиро, тепање реквизити итн...
Престанете да се лажите и да ги лажите другите намерно или ненамерно и признајте си сите дека на буквално секоја група во македонија бројката е мала.
За Чкембари треба просекот да биди најмалце 200 луѓе, за Комити 600-700 ( и поќе со оглед дека е 10 пати поголем град од Бт... и престанете да бладвате дека има 100 групи во ск, дека имало ѓупци, Албанци и сл. и кај нас има па не се вадиме со то)
Се друго е или не знаење или намерна пропаганда и мачкање очи за сопствени цели.
ИНАЧЕ...
Ова е постигнато најпресно на ракомет во Битола кај шо секој се воодушевил, се пожалил или имал трема пред да игра во Битола.
И за крај, пошто ме влеичите за уста.
Чкембари НЕ се организираја за купот против Тиквеш, немаше ни најава ни ништо.
Чкембари на домашните утакмици се во просек 80-100 луѓе на фудбал и на ЛШ во просек 400 - 450 луѓе (иако 80% од северна трибина се Чкембари ама ајде нека ви биди...), освен последната после големото разочарување.
Е сега ривалите ни, реално имат добри кореографи и мислат дека се нешто специјално недостижни и ЗАМИСЛИ единствени биле со трицифрена бројка не знам од кога, па дај бе да му ебам мајката смешно е... како прво и прво во скопје живее пола македонија, а раководството од златните просперитетни дечки до сега втор пат видени на планетава немат авторитет да соберат редовни ни 250- 300 комити, пак ќе речам кореографите ви се добри ама не ве оставам да си уживате во лагите со светлосни години, летвички и останати врвови... секој некогаш бега од реалноста ама ова вашето е претерано преувеличвање и претерано омаловажување.
Сеа вистина за крај...
До таму оди комплексот на некој луѓе шо ДУРИ и шверцери и балисти ги нарече единствени шо некогаш парирале на бројката и континуитетот, Битола не се важи, Прилеп не се важи, останати градови не се важи.
Со вакви лаги привлеквате само малоумни луѓе и еден ден ќе се разбудите со еден куп идиоти околу вас ќе се чудите шо да му прајте.

abe ostaj toa, temata e navijacki grupi, vie ne licite na grupa 90% od vremeto. 2-3 koli i na prsti da ve broi covek ne e grupa... neznam sto ne vi e jasno, deca od gradinka za rodenden se sobiraat poveke od vas. brojkite se losi sekade ama kaj vas se smesni

abe ostaj toa, temata e navijacki grupi, vie ne licite na grupa 90% od vremeto. 2-3 koli i na prsti da ve broi covek ne e grupa... neznam sto ne vi e jasno, deca od gradinka za rodenden se sobiraat poveke od vas. brojkite se losi sekade ama kaj vas se smesni
Ама зато па на Рибари му клаваш лајк кога гостуваат четворица со мотка димензии на шал. Двојниот аршин не дозволува место за дискусија, посебно не во тема каде скоро сите освен некои сме анонимуси и величиме муда што ретко кој ги има во стварниот живот, нешто налик BigMac и ти.

Последно уредено:
eve nesto na prva sto najdov, vakvi imalo 100 :D brzata ptica itrica i komiti p.s ne mi prakaj svadbari, dui , i red drugi albanski partii i lugje, ako imas nesto od sverceri kako grupa prati mi da ne ja spustame debatava nisko.
ova e smesno sto obajvuvas zimi se nie so vakvi videa ne se zanimavame be znaes i sam deka vasi clenovi sekogas jadat kjutek vo vasi maali sekoja prosalva bilo kakva ne imate po centar po rekord slavime tie se vasi mesta neli zosto ednaska ne dojdovte u cair da slavite nesto a neli cair e vo skopje
drugo za slucai znaes i sam deka golemite slucai se pobedeni od Shverceri za ova teme ne zboruvaj zavrseno e pokazano e dokazano e znaci temolam ako imas muda ajde organizirajte dojdete u cair.
Ve cekame vo Cair Picki

ova e smesno sto obajvuvas zimi se nie so vakvi videa ne se zanimavame be znaes i sam deka vasi clenovi sekogas jadat kjutek vo vasi maali sekoja prosalva bilo kakva ne imate po centar po rekord slavime tie se vasi mesta neli zosto ednaska ne dojdovte u cair da slavite nesto a neli cair e vo skopje
drugo za slucai znaes i sam deka golemite slucai se pobedeni od Shverceri za ova teme ne zboruvaj zavrseno e pokazano e dokazano e znaci temolam ako imas muda ajde organizirajte dojdete u cair.
Ve cekame vo Cair Picki
Na proslavi koj pobedi be ako gi smetas pobeda sto na poedinci gi udirate so noz kako picki za da im zemete sal alal da vi e ama toa ve pravi picinja vo dusa zatoa ne do sega tuku dozivotno nema da smeete posle kameni da setate so obelezja sverceri zosto se serete vo gaki od Makedonci jaki ste samo vo grupa i so oruzje, nie sme bile picki ahahha toa na policijata mozes da i kazes ne na nas da ima dozvola doagame 100% ama tesko za zal , a za golemite slucajngo pamtam koga slavevte titula pod juznata tribina koga vi gorese udarnoto zname, za drugi golemi neznam potseti me? Pedalja decki ste sekogas i sekade edna tepacka kaj sto ne begate kazi mi?

Ама зато па на Рибари му клаваш лајк кога гостуваат четворица со мотка димензии на шал. Двојниот аршин не дозволува место за дискусија, посебно не во тема каде скоро сите освен GoranBt сме анонимуси и величиме муда што ретко кој ги има во стварниот живот, нешто налик BigMac и ти.
Од уста не не истаде...

Ve cekame vo Cair Picki

Ау кој ке ве трпи нареднава недела вас...

Ако така сакаш, изволте

Прегледај го приврзокот 396134

- Комити со објави, мобилизација, видео најави, што уште не.
- Чкембари и Лозари, без никаква најава за навивање, никаква објава.

а што има врска ако се прават објави,мобилизации,видео најави?
Тој што сака да оди на утакмици ке се распраша ке се јави, башка вибер групи имате сигурно си кажувате такви работи, се јавувате по блиски да викнете уште некој.
Затоа пак ке ти кажам лоша споредба правиш

Ама зато па на Рибари му клаваш лајк кога гостуваат четворица со мотка димензии на шал. Двојниот аршин не дозволува место за дискусија, посебно не во тема каде скоро сите освен некои сме анонимуси и величиме муда што ретко кој ги има во стварниот живот, нешто налик BigMac и ти.

ne. uglavno ne klikam lajkovi na gluposti. aj najdi kade toa sum napravil. poslednata nivna utakmica i fotkite od nea se bas nesto nevideno od niv i vo oh i pokazuvaat napredok. dobija lajk za toa.

Ve cekame vo Cair Picki
FB_IMG_1652707588152.jpg

Како тоа Комити сте ги тепале а сликава што вика , шах мат :)
После оваа брука што ви се случи , вие и Лозари ке имате кошмари до крај на животот од Комити ..:)

Дали си член на некоја навивачка група?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom