Веќе 20 дена не загинал ниеден евреин цивил.Не знам што очекуваа Хамас кога влегоа во еврејските населби и убија и заробија на варварски начин преку 1000 луѓе. Веројатно најдобро од сите нас знаеле како функционира Израел до сега и што ке следи. Друга работа гледам сите велат дека Газа била блокирана од сите страни и немало храна, вода и лекови, али битно ракети има. И тие ракети што ги испалуваат од Газа може да погодат еврејско школо или болница. Сега ние треба да делиме правда помеѓу два народа кои буквално сакаат едни со други да се истребат до последен. Иди најди им крај.
?? Divide & Conquer: Who Hasn't Had an EVIL Plan Backfire on Them? ????
t.me/RiseGS/7771
0:10 ??Hamas openly thanked Ukraine for selling them weapons
Middle Eastern channels report that most of the RPGs used by Hamas in the Al-Aqsa Flood operation were supplied from Ukraine
t.me/UkraineHumanRightsAbuses/33757
2:12 ?2009 Ron Paul’s speech on the House floor comes back to haunt:
- But there is a political liability which I think is something that we fail to look at because too often there is so much blowback from our intervention in areas that we shouldn’t be involved in... Hamas was encouraged and actually started by Israel because they wanted Hamas to counteract Yasir Arafat... So we first, indirectly and directly through Israel, helped establish Hamas. Then we have an election where Hamas becomes dominant, then we have to kill them. It just doesn’t make sense. During the 1980s, we were allied with Osama bin Laden and we were contending with the Soviets. It was at that time our CIA thought it was good if we radicalized the Muslim world. So we finance the Madrassa schools to radicalize the Muslims in order to fight the Soviets. There is too much blowback.
t.me/UkraineHumanRightsAbuses/33779
??WikiLeaks Posts Cables from More than Decade Ago Claiming Israel WANTED Hamas to Attack
Is history repeating itself? Does it explain how Mossad missed large-scale invasion prep.?
t.me/RiseGS/5930
1:39 ?It comes at a time when Israel never felt as invincible... only ten days ago Netanyahu at the UN was re drawing the map of the middle East with no place for the Palestinians... now ten days later the Palestinians have proven not only they are present but they are the drivers of what now looks like a new middle east that won't be decided by Israel and it's cronie allies in the region and the West but by resistance movements on the ground.
t.me/UkraineHumanRightsAbuses/33670
0:12 ?? BREAKING: Netanyahu Compares Hamas to ISIS in Address to Nation
“We haven't seen these horrors of Hamas since the horrors of ISIS, we will defeat it as the world defeated ISIS.”
t.me/RiseGS/6028
America’s CIA & Israel’s Mossad Created Al-Qaeda and the ISIS Terror Group
https://politicalvelcraft.org/2017/08/16/americas-cia-israels-mossad-created-al-qaeda-and-the-isis-terror-group/
Is ISIS (ISIL) a CIA-Mossad Creation? Yes!
https://themillenniumreport.com/2016/03/is-isis-isil-a-cia-mossad-creation-yes/
Forwarded from SouthFront: Analysis & Intelligence
https://southfront.press/isis-militants-in-ukraine-last-check-mark-on-map-for-terrorists/#
t.me/UkraineHumanRightsAbuses/33789
?? Egypt Calls Out ????'s Lies Over Intel
Despite a denial by PM Benjamin Netanyahu, Egypt stands by that it gave Tel Aviv a 10-day warning.
"We do not deviate even an inch from what we said to a number of international media“.
t.me/RiseGS/6035
FALSE FLAG OPERATION
https://stateofthenation.co/?p=190309
Не направиле ништо израелците да го спречат нападот, им одговарал, али овие исто едвај чекале да искористат шанса да нападнат. Не дека ги оправдувам или бранам Израел, далеку од тоа, само муабетот ми е дека Палестинците немаат политичко водство, ги водат радикални структури и едноставно додека е ваква ситуацијата нема да има мир.Веќе 20 дена не загинал ниеден евреин цивил.
Ама затоа 7000 палестински да.
На 7 октомври знаеја ќе Хамас ќе нападне и ништо не направија, им требаше таква дешавка и ја дозволија.
Еве на западен брег се пацифистите, и што, стануваат малцинство лека полека.Не направиле ништо израелците да го спречат нападот, им одговарал, али овие исто едвај чекале да искористат шанса да нападнат. Не дека ги оправдувам или бранам Израел, далеку од тоа, само муабетот ми е дека Палестинците немаат политичко водство, ги водат радикални структури и едноставно додека е ваква ситуацијата нема да има мир.
No takers...
Na Wikipedia pisuva deka 85% od naselenieto vo West Bank se palestinci, okolu 100k od niv rabotat vo Izeael. Plus vo samiot Izrael vnatre ima preku 1m arapi koi ziveat normalno. Taka da taa opcija e sigurno podobra od ova vo Gaza sega.Еве на западен брег се пацифистите, и што, стануваат малцинство лека полека.
Најдоброто нешто што сега Хамас треба да го направат е да се предадат. Фино лепо да се постројат и со рацете горе да излезат од Газа, до последен.... тие и онака се веќе мртви луѓе, ако се мажи барем нека го спасат населението од натамошно страдање. На такво нешто треба да ги повикаат и од ОН и сите оние кои искрено сакаат да му помогнат на цивилите а не да трујат со празни резолуции и муабети кои Израел не ги ферма два посто ниту пак има простор да ги ферма...Веќе 20 дена не загинал ниеден евреин цивил.
Ама затоа 7000 палестински да.
На 7 октомври знаеја ќе Хамас ќе нападне и ништо не направија, им требаше таква дешавка и ја дозволија.
Ама чекај малку... Па ако го направат тоа, тогаш како Израел ќе има изговор да ја изора и да ја исчисти Газа?Најдоброто нешто што сега Хамас треба да го направат е да се предадат. Фино лепо да се постројат и со рацете горе да излезат од Газа, до последен.... тие и онака се веќе мртви луѓе, ако се мажи барем нека го спасат населението од натамошно страдање. На такво нешто треба да ги повикаат и од ОН и сите оние кои искрено сакаат да му помогнат на цивилите а не да трујат со празни резолуции и муабети кои Израел не ги ферма два посто ниту пак има простор да ги ферма...
Па судејќи со она погоре дека Израел (наводно) убиле стотина+ Палестинци и од Западниот Брег, тогаш луѓето веројатно си размислуваат нешто вака отприлика „Ако веќе гинам тогаш подобро да загинам со пушка во рака, отколку берејќи маслинки“.Na Wikipedia pisuva deka 85% od naselenieto vo West Bank se palestinci, okolu 100k od niv rabotat vo Izeael. Plus vo samiot Izrael vnatre ima preku 1m arapi koi ziveat normalno. Taka da taa opcija e sigurno podobra od ova vo Gaza sega.
Како можеш да гледаш поразлично од да го наречиш точно како што се вика правилно: воено злосторство?Може ли да слушнеме што мислат оние што беа во депресија заради 40 измислени бебиња, како гледат на овие деца?
Јас од кога ти велев дека Хамас е зло за Палестина? Јас од кога ти велев дека Хамас да го немаше Израелците требаше да го измислат? И Палестинците треба прво да си расчистат со Хамас...Ама чекај малку... Па ако го направат тоа, тогаш како Израел ќе има изговор да ја изора и да ја исчисти Газа?
(полека полека и ќе стигнеш до правата намена на Хамас)
Ке загинат многу цивили и газа ке биде изорана но нема да биде исчистена. И натаму таму ке живеат Палестинците, намалени за десет - петнаесет илјади, но во иднина самите ке го бесат секој кој ке помисли да прави лајна како Хамас. Конечно ке сватат дека целиот арапски и исламски свет кур ги боли за нив.Ама чекај малку... Па ако го направат тоа, тогаш како Израел ќе има изговор да ја изора и да ја исчисти Газа?
(полека полека и ќе стигнеш до правата намена на Хамас)
Па судејќи со она погоре дека Израел (наводно) убиле стотина+ Палестинци и од Западниот Брег, тогаш луѓето веројатно си размислуваат нешто вака отприлика „Ако веќе гинам тогаш подобро да загинам со пушка во рака, отколку берејќи маслинки“.
Автоматски споено мислење:
Ахем...
Има верници фанатХмм... Но во Западниот брег, таму нема Хамас ама...
Албанија ја нема а Косово ја има ....