- Член од
- 22 октомври 2020
- Мислења
- 66
- Поени од реакции
- 174
Ne e Damskus Damaskus e koga celo secivo e izraboteno od damaskus celik .Ova na linkot e laminat, .Sredinata e eden celik /obicno mnogu pokvaliteten/ a stranite se damaskus celik ......
od stranicata vo linkot.................The Vg-10 steel core is sandwiched between laminated steels on both sides.
Znaci ova e damaskus
A ova e laminat so damaskus od strana
Автоматски споено мислење:
Znaes li koj 100% nerdzosuvaki celik e vo prasanje ? Me cudi lujge sto kortstat voden kamen za ostrenje da ne mozat da ja natocat .Probaa ili samo taka ti rekoa ? Trkni do Prilep , jas ce ti e naostram ako ne e meka kako kaskaval .. ..Дечки мала помош ако може. Си купив од Camouflage ваква мачета Bush machete with scabard на Mil tec
Прегледај го приврзокот 395154
Меѓутоа мачетата не е доволно остра. Ја однесов на машинско острење ножеви со воден камен од таму ми рекоа дека неможела да се наостри пошто самото сечило било изработено од неквалитетни матријали(иако од самиот производител стои дека сечилото е изработено од 100% нерѓосувачки челик). Купив whetstone за острење меѓутоа тешко ми оди пошто немам вештина за острење, тешко го погодувам аголот на сечилото.
Да ве замолам за помош вие поискусните да ми кажете како или каде би можел да ја наострам .
Samo €19.95 ? Izgleda e kaskaval . . . ..
Последно уредено: