Политички случувања во Израел

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
ХАМАС НЕ Е ЕДНАКВО СО ПАЛЕСТИНА...

Јас сочувствувам со Палестинците, ама хамас се непријатели на палестинците исто колку и Израел. Израел да не постоеше Хамас требаше да го измисли (нешто што и најверојатно го има)...

Така да терајте си филмот, дека ако сме за да се уништи хамас сме против Палестинците, тогаш што да ви речам...
Автоматски споено мислење:

@Vanlok

Еве иако малце офтопик е, едно мало прашање...Дали КУРДИТЕ заслужуваат да имаат држава на територијата на денешна Турција, Сирија Ирак и Иран? Што мислиш ти, исто ме интересира и @Vanlok што мисли за тоа...Курдите се исто така напатен народ, секаде се тепани и во Турција и во Иран во Сирија не се, ама немаат незаависна држава... И се даааалеку побројни од Палестинците...И нив им ја зеле територијата како на Палестинците, па не гледам многу да се плаче тука за нивната судбина...
Некако појела маца језик...Никој де одговара на ова....Курдите не се луѓе?? Курдите страдаат исто ако не и повеќе од Палестинците...

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Добро, аман... Да земам ако не боенка да нацртам дека САД ги плетка работите, и скроз е небитно дали Палестиците се подложни на користење како радикали. И дека ако продолжат вака работите идат накај пратка од милион-два Арапи во Европа. И дека сето тоа ќе влијае и на нас.

На страна тоа што колку да не ги сакам Арапите/муџите, онакво човечко страдање не е во ред. Лицемерието од западот не е во ред, па и ние врз нас го осеќаме истото лицемерие. И на крај колку да не ги сакам Арапите/муџите, не ги сакам ни Евреите. Крајно за нашите интереси зборувам, македонските. И за емпатија кон човечки страњада.

Ајде, не зборувам за некои имагинарни работи.
САД, САД, САД.... Бранко е крив. Ако не беа САД тоа муџите се така кроток и љубезен народ шо на мравка не газат а не пак ли човек да заколат и дури е чудно како тоа Израел неможат никако да се договорат и живеат со нив во мир па едина опција им е да ги држат со огради и оружје и сите пари да си ги трошат на војска и оружје и пак да немаат мир. Еве види каков свет се муџите и во државите каде што САД немаат никакво влијание. Еве кажи дали во Чеченија САД ги плеткаат работите па се орки, Дагестан и незнам уште кој курстан или во Индија, Афрички земји, Турција, Иран.... ете таму Бранко нема влијание ама види дека се пак исти орки.
Тоа што ги прибираат по западна европа е слабост и со тоа треба итно да се прекине, тука треба да се држи линијата на Орбан. Мислам дека Французите, Германците, Енглезите... ја научија лекцијата а ние треба да учиме од нивните грешки и да не дозволиме овде да се населат орки. Еве сега треба како народ да ја препознаеме опасноста од увоз на ,,работна сила,, нешто што на големо го заговараат работодавците и власта...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.802
САД, САД, САД.... Бранко е крив. Ако не беа САД...
Ако не беа САД сега немаше да имаш Шќиптари за сатрапи. Процесирај го тоа.

Курдите не се луѓе?? Курдите страдаат исто ако не и повеќе од Палестинците...
Што сакаш бе Кико за Курдите да ти пишувам на тема за Израел?

Сакаш да ти напишам за етничкото чистење од минтоив месец, стотици илјади Ерменци Христијани етнички исчистени од Нагорно Карабах, за што западните медиуми НЕ НИ ЗУЦНАА ама сега за Израел кога отворија една уста - и Украина престана да постои во вестите. За тоа сакаш да зборуваме? Сакаш да ти напишам за претходниот геноцид, Ерменскиот Геноцид? Знаеш кој им бил главен извршител на Турците, и кој ги правел најзверските злосторства? Буквално колење и не само колење, туку силување бебиња?
Курдите во моментов никој не ги убива, ниту па по било која геополитичка насока нас Македонците не не допира што се дешава со Курдите. Ќе ме извиниш што не ги жалам нешто посебно.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Едно е некој да е спремен друго е сите да се спремни. Пример, ако пробаш да правиш хамас у Кавадарци или Неготино ваљда ке најдеш ни еден или еден кој ке ги земе парите ама после кога ќе треба да се пука ке го фати пролив и ке извади лекарско... а ако пробаш да правиш хамас у арачиново или шипковица нема ни да ти требаат пари а ке се пријават повекето...
Секаде имаш такви ликови, немаше да имаш „подземје“ во секој град ако немаш вакви. Секој што е во состојба да удира рекет, шитка дрога, е спремен да прави и поголеми срања за поголеми пари.
Различен е само процентот и мотивацијата, таму може ќе најдеш и будали што се поттикнати од религија, но во нашите кругови имаш бараби кои се исклучиво мотивирани од пари и немаат лимит.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Сакаш да ти напишам за етничкото чистење од минтоив месец, стотици илјади Ерменци Христијани етнички исчистени од Нагорно Карабах, за што западните медиуми НЕ НИ ЗУЦНАА ама сега за Израел кога отворија една уста - и Украина престана да постои во вестите. За тоа сакаш да зборуваме? Сакаш да ти напишам за претходниот геноцид, Ерменскиот Геноцид? Знаеш кој им бил главен извршител на Турците, и кој ги правел најзверските злосторства? Буквално колење и не само колење, туку силување бебиња?
Курдите во моментов никој не ги убива, ниту па по било која геополитичка насока нас Македонците не не допира што се дешава со Курдите. Ќе ме извиниш што не ги жалам нешто посебно.
Ете тука те чекав, знаев дека ќе го напишиш ова.

Имаме тука неколку факти:
  • Имаме состанок тет-а-тет, Путин - Ердоган, зад затворени врати, 3,5 часа. Имаше уште тогаш написи дека главна тема не им била Украина туку Нагорно Карабах...
  • По две недели, Азербејџан го освојува Нагорно Карабах, и тоа кога никој не очекуваше дека тоа ќе се случи толку брзо...
  • Ќути Русија, ќути САД, ќути Турција,ЕУ, Кина, Азербејџан слави, Ерменија го крка по тил.
  • Русија ќути, слатка одмазда си чека поради прозапад избраната власт во Ерменија, плус сака да му напрај мал атер на султанот.
  • САД ќути зошто мора и тие да му фрлат некоја коска на Ердоган.
  • ЕУ ќути зошто има гооолеми договори со Азербејџан за гас..
  • Турција сака да се наметне како Тито на времето. Декларативно изјавите на Ердо се контразападни, а постапките му се усогласени со Западот. Ни девојка ни невеста во случајот. Турците се трговци, што уште еднаш се докажа тоа...
Тука можеш да го видиш се она за што јас зборувам. Секој си го тера интересот. Ниту на САД ниту на Русија му е гајле нит за Ерменци, нит за Македонци нит за Албанци, нит за никој. Утре и Русија како сега САД, ќе ти ги спрегни албанците на врат за да те контролира, не се секирај, око нема да му трепне..

Никој не ги убива Курдите, зошто нема пропаганда..Тивко ги убиваат доста години...И тоа сите четири: Турција, Иран, Ирак и Сирија...

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
Кој влегол да убива?
Хамас, или општо Палестинците?

Нели напишав поназад дека Хамас узурпира власт, поточно се диктат. Последни избори таму се пред средната возраст на популацијата.

Така е. Ама прашањето од милион долари е - каде тепаат Христијани?
Најчесто таму каде што западните почнале некои ујдурми. Ете кажи ми пример каде тепаат Христијани а јас ти ќе ти посочам кој ги направи срањата таму. Можам од Македонија да почнам ако сакаш.

Тоа сигурно многу ќе им значи на тие неколку милиони недолжни еврејски цивили. :unsure:
Hamas se Palestinci brat, da ne se fakjame za ona, site Muslimani ne se teroristi ama site teroristi se muslimani. Sega za Hristijani gi istrebija vo Sirija, vo Egipet gi nishtat, vo Afrika ima organizacija mudzi shto gi pravi partal, so dve imina beshe ne se sekjam tochno. Ima ushte mnogu mesta shto ne gi znam, me mrzi da guglam.

Кој влегол да убива?
Хамас, или општо Палестинците?

Нели напишав поназад дека Хамас узурпира власт, поточно се диктат. Последни избори таму се пред средната возраст на популацијата.

Така е. Ама прашањето од милион долари е - каде тепаат Христијани?
Најчесто таму каде што западните почнале некои ујдурми. Ете кажи ми пример каде тепаат Христијани а јас ти ќе ти посочам кој ги направи срањата таму. Можам од Македонија да почнам ако сакаш.

Тоа сигурно многу ќе им значи на тие неколку милиони недолжни еврејски цивили. :unsure:
Ja mislam, ne sum 100% samite Evrei, ko shto imam sluchano izjavi se gotovi da odat na se ili nishto i za niv ko i za drugive e se ili nishto. Pa predhodno nemav videno vo vojna lugje masovno da se vrakjaat nazad doma, obichno begaat…

Последно уредено:
Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
Ushte edna teorija moja kje e ako ima nova
U pravo si..
Ete, primer, sinot na precednikot, kur ne mu cue od taa plazata vo Majami
Haha znaev kje pishi nekoj za toa, ne pishav i imav dupka vo prikaznata me fati :). Proveri po aerodromi shto se deshavashe ko pochna konflikt. Netanhaju nema da zrtvuva nikoj, mu go skinale brat mu ko bil mlad, moze i toa e edna od prichinite shto e poluden sega…

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
ХАМАС НЕ Е ЕДНАКВО СО ПАЛЕСТИНА...

Јас сочувствувам со Палестинците, ама хамас се непријатели на палестинците исто колку и Израел. Израел да не постоеше Хамас требаше да го измисли (нешто што и најверојатно го има)...

Така да терајте си филмот, дека ако сме за да се уништи хамас сме против Палестинците, тогаш што да ви речам...

@Vanlok

Некако појела маца језик...Никој де одговара на ова....Курдите не се луѓе?? Курдите страдаат исто ако не и повеќе од Палестинците...
Во западен брег нема Хамас, палестинците ги пикнаа во уште помали гета него ли во Газа.

Расте бројот на деселеници и на населби.

Не знам дека е стрелана некоја ракета од западен брег, ама затоа го трупаат местото со евреи.

Врти сучи Израел има план и го остварува со бунтовани палестинци или пацифисти.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.802
Утре и Русија како сега САД, ќе ти ги спрегни албанците на врат за да те контролира, не се секирај, око нема да му трепне..
Гледај, се расфрлаш со небитни моменти (овде, или за нас) и никако не ја правиш поентата што сакаш да ја направиш... А за ова што го цитирам, коментар овде:

Hamas se Palestinci brat, da ne se fakjame za ona, site Muslimani ne se teroristi ama site teroristi se muslimani.
Јасно ти е ваљда дека меѓу Палестинците има и православни христијани?
Пред некој ден пишувавме за разурната црква бомбардирана од Израел.

U pravo si..
Ete, primer, sinot na precednikot, kur ne mu cue od taa plazata vo Majami
Ме мрзи да му барам статистички податоци за дезертирања (голем скок годинава во однос на било која година претходно). Пред некој ден гледав, не ми изгледаше релевантно за постирање.

Ама да, па секако дека на западни и еврејски медиуми нема да го чуеш тоа туку ќе гледаш за авиони полни со доброволци и повратници. Не сакам да кажам дека Израелците бегаат од војување, секако не повеќе од било кои други, туку дека многу лесно се паѓа на пропаганда.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.802
Ги поистоветуваат сите Палестинци со вас (по муслиманска линија), додека Израел (кои не би не измочале ако гориме) ги поистоветуваат со нас Македонците. И сето тоа истовремено додека САД ве подржува вас против нас, и ги поддржува Израел против Палестинците (меѓу кои има и Христијани).

Абе да не си им во чевлите, којзнае какви главоболки имаат за да задржат толку очигледно спротиставени светогледи во главата. :unsure:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Како Македонци, кој од Палестинците и Израелците е поприродно да се поддржува?
Ајде не е тешко, 2+2 не е висока математика.
Никој!!!!!!!!!!!!!!!

Ако гледаме Евреите ни се поголеми пријатели од орките, орка со задоволство ќе дојде да сече глави за УЧК, додека Израел нема да им прати оружје и можеби ќе ни пружи помош на нас, остај што го помагаат Суратот, таму е друга причината.

Нашиот непријател е САД и ја подржуваме Русија во Украина оти дефакто е војна на САД со украинско топовско месо, ваму војната е на Израел со подршка на САД, е сега ако влезе и Иран во игра тоа ќе биде друга работа и војната нема да биде Иран-Израел, туку Иран-Сад со подршка на Израел.

Палестинците би требало да се подржат оти насилно ги иселуваат од нивното парче земја им прават геноцид

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.802
Ако гледаме Евреите ни се поголеми пријатели од орките, орка со задоволство ќе дојде да сече глави за УЧК, додека Израел нема да им прати оружје и можеби ќе ни пружи помош на нас, остај што го помагаат Суратот, таму е друга причината.
Хаха па баш со Ерменците е одличен примерот. Израел само што ги видовме како сесрдно му помогнаа на Суратот за Азербејџан да направат етничко чистење минтиов месец, каде стотици илјади Ерменци Христијани беа етнички исчистени од Нагорно Карабах. Jaс веќе реков, Израел не би не измочале ако гориме не па ќе не помогале против волјата на САД (чии вазали се и Израел како и УЧК).

Палестинците би требало да се подржат оти насилно ги иселуваат од нивното парче земја им прават геноцид
Во тоа со нив можеме да се споредиме, а додатно е тоа што имаме заеднички непријател (не мислам на Израел).

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.393
Поени од реакции
5.019
Плодна/неплодна почва, дефакто и дејуре ти се покажува дека онде и се ора и се сее, а богами и кој е фармерот што жнее.
Ете да ја употребам твојата аналогија, ама и ќе посочам дека намерно не го кажав нашиот збор - земјоделец. За да ти текне. :)
Долго пред да постои Хамас, Палестинци се разнесуваа по ноќни клубови и пазари низ Израел.

Предосаден си со таа Америка. Смири нерви.

Kajgana Shop

На врв Bottom