Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Zdravo, me interesira kolku se kvalitetni ovie sivi THRAKON blokovi ? Gledam ima zgrada sto se gradi pa me interesirase dali ovie se kvalitetni ili eftini i nekvalitetni
?
Јас се чудам воопшто на целата градба и како некој издал дозвола за градба и статика на зграда каде што буквално по 40 квадрати (отприлика според сликата како што гледам) од секој спрат се држат само на трегер и плоча. Освен ако нема на сред соба столб, тогаш во никој случај не би купил стан овде. Па и градежната фирма, страшно и катастрофа, без стандарди. Небаре в село казарница си градел некој. И на крај модернистичка фасада која ќе покрие све брилијантно. Градежна мафија.

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
895
Поени од реакции
1.375
Јас се чудам воопшто на целата градба и како некој издал дозвола за градба и статика на зграда каде што буквално по 40 квадрати (отприлика според сликата како што гледам) од секој спрат се држат само на трегер и плоча. Освен ако нема на сред соба столб, тогаш во никој случај не би купил стан овде. Па и градежната фирма, страшно и катастрофа, без стандарди. Небаре в село казарница си градел некој. И на крај модернистичка фасада која ќе покрие све брилијантно. Градежна мафија.
Баш точно наведено.

Затоа повеќе ме влече да купам стан во постари градби, оти новиве не се за верување, никако!

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.913
Дали некој знае колкава е шансата да се протурка законов за покачување на ддв-то на становите, од 5 на 18% по Нова Година, и дали ке се однесува и на нови станови?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.290
Баш точно наведено.

Затоа повеќе ме влече да купам стан во постари градби, оти новиве не се за верување, никако!
Pa ne e bas pravilo deka novite ne gi biva...Ke si proveris koja firma gradi. Imas firma I firma...

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Баш точно наведено.

Ова она југословенското: еее порано се знаеше квалитет.
Купи таков и спреми си 10к минимум за реновирање. А и надај се комшијата над тебе дека е дал тој пари за реновирање. Протекува над мене парното, кај мене на биро и се поплавува и долниот стан. Буквално неделата ме чекаа пред зграда да се вратам спремни за расправање и да ме селат тие под мене. Немаше вц да не протече.
Лебарки насекаде, лифт никаков, нема хидроизолација, па ни звучна каде во градски ѕид го слушав дебелиот комшија преку ѕид како крчи, комшии од оние што сеуште не научија македонски и причају српски ама веќе се мали бројот. Можеш да се тешиш единствено дека најверојатно ќе издржи земјотрес.
Колку и да не ги сакаме Чифлиганец или Голден Арт ама пре би живеел во некоја нивна зграда отколку во овие постари градби.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.411
Cifliganec gradese ubavi zgradi, negovite se i najkvalitetni od ,,novite,,. E sea tuk tamu minus po nekoj kvadrat
Од аспект на естетска убавина, нема ништо убаво во правоаголниците, и на Чифлиганец, и на другите. Ама најисплатливи се.

Од аспект на квалитет, може да се согласам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.416
Поени од реакции
18.580
Од аспект на естетска убавина, нема ништо убаво во правоаголниците, и на Чифлиганец, и на другите. Ама најисплатливи се.

Од аспект на квалитет, може да се согласам.
jas ne sum bil nikogas po estetika :D

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.913
2700-3200E во Лимак, Diamond of Skopje, 2300Е во Golden Art кај Треска, за квадрат. 3500-4000Е е стан во Белград на река, изграден.

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
895
Поени од реакции
1.375
2700-3200E во Лимак, Diamond of Skopje, 2300Е во Golden Art кај Треска, за квадрат. 3500-4000Е е стан во Белград на река, изграден.
Малце се 3000 евра, по 4000е/м2 нека качат нека изедначат со главни градови од ЕУ :)

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.913
Ова Лимак во третата и четвртата зграда?
Да, првата и втората се распродадени, моментално продаваат во третата кула. Четвртата засега не е отворена за продажба.

Kajgana Shop

На врв Bottom