Политички случувања во Израел

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.407
Копнената офанзива врз Газа е одложена се додека не пристигнат дополнителни трупи на Сад во Израел.

Со вклучување на Сад, веќе шансите на Хамас и Хезболах се нула.

Сад веќе срушија дронови пуштени од Јемен, башка што праќаат оружје и друга помош, имаат пуштено и екипа за ослободување на заложниците, не е чудно директно да се вмешат.

За жал Сад само ќе го навлечат гневот.
Вие до крај ќе им служите така да не верувам дека ќе настрадате...не биди тажен.

Ф

Флеш

Гостин
чекај сеа праќање трупи не ги прави американците соучесници во војнава?
Како би сакал Путин едноставно,да даде наредба една,да спушти војници од Сирија доле во Либан . Па како ќе заќути САД во мешање работи

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.256
Интересно е како кога некој нема аргументи во расправија или едноставно му е преку миле да се докажува со друг, веднаш или се прави поголем Македонец или се кара со друг Македонец *(кој меѓу останатото е иселен заради нефункционалното општество или ради финасии, небитно - најчесто првото) па со тоа мисли дека неговото сопствено јас или „позиција“ во општеството веднаш стануваат повреднувани, а тука се претвора во форумски херој.

Бафра, Дарлинг и слични крстоносни ликови свршуваат во гаќи на вакви муабети. Овај гревот дури и ти лајкал.
Убаво ти одговори Игор, ефтин обид. Срамно дури.

Подобро земи продолжи да се интересираш за Германскиот (пошто едно време го учеше или барем имаше интерес да го учиш) па дувни му ја на време или учи нешто друго од јазици (Руски, пример) па пак дувни му ја пак на време пошто вака или така годините си минуваат. Ќе остани само омразата помеѓу членовите овде шо ја ширите и потрошеното време.

На крај, Владе ќе те смести во ливадарки и чао после. :D

А гледам уште не пропушташ прилика во секој момент да реплицираш на пост од Бјонс и да ја влечкаш по темите. Некои навики умираат тешко, се чудам како не ви се смачи на двете со години - иако знае често и да ти преќути и да те остави последното капаче ти да го ставиш во преписките.

Раздели па владеј, за жал како Македонци на понеубавата страна од оваа поговорка сме по сопствен избор.

Замисли да бевме сложни како шиптаранатa, само замисли... :toe:
Десетару Крстев,

Како и по обичај, со аргументи интелктуално не може да ми парираш, па на беден начин се обидуваш да ме вовлечеш во преписки за бијонс и владе мкд, кои за разлика од тебе барем се трудат да си го образложат своето мислење.

i kstati, ya ochen' khorosho ponimayu russkiy.

Khoroshego dnya
Pogovori s rukoy.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
Од друга страна изгледа како да се иде на ескалација на Блискиот Исток. Затоа што Израел постојано ги провоцира соседите, буквално повеќе пати ги бомбардираа Сирија и Либан...
I Egipet...
Ok, se izvinile, po greska bilo...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.817
I Egipet...
Ok, se izvinile, po greska bilo...
Рафа граничниот премин?
Десетина пати барем, и тоа не го рачунам... Абе ги бомбардираа меѓународните аеродроми во Дамаск и Алепо, има и цивилни жртви. Замисли некој да го бомбардира ЏФК или Хитроу, да убие цивили, и тоа да не биде повод за војна.
Автоматски споено мислење:

Туку налетав на нешто интересно, и пошто нема посоодветна тема ќе го оставам овде:

и во повикување на целосно истребување на Евреите, како што пишува во основачката декларација на Хамас.

Знам дека сето ова е конфликт на интереси, но во случајот со Палестина, Русија бира тотално погрешен партнер на блискиот исток.
Налетав на твојов коментар додека пребарував тема за Холокауст (нема), па си реков ај да те пингам да го погледаш документарецов.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
Zaebano e edno da si verski fanataik i da imas pomesani cuvstva.
Prvo ti od Palestinskive mudji i opsto mudji po beliot svet maka nemas videno osven sekako ako si emigriral i se pravis pogolem vernik od papata vo Rim, pa kao ti precat drugite emigranti vo zemjata kade sto i ti sam si emigriral, demek ti podobar emigrant od drugite, tebe gazdata mnogu te zasaka, biznisot ke ti go prepisi muabet. Porealno e deka si videl maka od lokalnite mudji ili siptarаnata lokalna i tuka e zaebot. Bas tie tukasnite od koi si videl maka ja imaat celosnata podrska od SAD i zapadot, istiot toj SAD i zapad koj navodno gi nejkat ovie drugite mudji vo Palestina. I sega pomesani cuvstva, e pomesani se, ni ugore ni udolu rabotata ;).
P. S patem receno shiptarаnata voopsto nema problem so ostanatite nivni sonarodnici od druga veroispovest, taka da bas i nema tuka lokalno vrska so religija kolku so nacionalnost ali ok, ako gledas od prizmata na verski fanatik togas religijata bi ti bila logicno objasnuvanje za se.
Eheeeej brat da me prashashe na chat shto
rabotam, kaj sum od kaj sum, se kje ti kazev, nemashe tolku greshni predpostavki da pishesh. Nitu imam gazda, nitu so Mudji rabotam, nitu so Evrei rabotam, nitu sum videl maka od nekoj. Mudji gi vkluchuvam i nashite “mudji” a tamu vishe imam kompetencija ne gi sakam,ne deka sum pretrpel traumi od niv. Mnooogu sme off topic da ne spamime tuka, celo vreme jadam lajna za toa a ja stanav beter, se izvinuvam.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.636
Поени од реакции
42.169
Рафа граничниот премин?
Десетина пати барем, и тоа не го рачунам... Абе ги бомбардираа меѓународните аеродроми во Дамаск и Алепо, има и цивилни жртви. Замисли некој да го бомбардира ЏФК или Хитроу, да убие цивили, и тоа да не биде повод за војна.

Туку налетав на нешто интересно, и пошто нема посоодветна тема ќе го оставам овде:

Налетав на твојов коментар додека пребарував тема за Холокауст (нема), па си реков ај да те пингам да го погледаш документарецов.
гледајќи го документарецов човек ќе рече дека евреите биле само на прошетка до Аушвиц.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
ami od vcera ako citas da mudzive se krivi ako gledas od pred 100 ina godini ke svatis deka mudjive se napraeni od izrael i amerite kolku i da ti e plitka taa glavata ke svatis deka se e zabegano i ednostavno , da si imavme problem so bugarite iliti grcite iliti albancite pa i srbite da ne bombardiraat redovno ke svatese ama toa e mileniumec

ami od vcera ako citas da mudzive se krivi ako gledas od pred 100 ina godini ke svatis deka mudjive se napraeni od izrael i amerite kolku i da ti e plitka taa glavata ke svatis deka se e zabegano i ednostavno , da si imavme problem so bugarite iliti grcite iliti albancite pa i srbite da ne bombardiraat redovno ke svatese ama toa e mileniumec
eve ti go liban pred burkite

Тоа кога ќе сватите тогаш реплицирајте ми ... as i am the spamer and you can.t default over me.

za 10 godini imame nacizam propagiran od strana na ukraina do nivo sto vo skolite se propagira deka samo mrtov rusin e dobar rusin , generaciite sto pominale niz toa obrazovanie se nacisti so pedigre posto neli iq 10 i 100 da e propagandata te pravi toa sto si dodeka ne si umen i da svatis deka vo celata igra ti si zrtva .
More Ajnstajn mene mi e plitka glavata, ama znaesh neshto drugo da kazesh, ne mi se obrakjaj so MALOUMNI ne komuniciram. Plus se shto si pishal nemoj da mislish deka si ja otkril Amerika. Ne me interesira tvoe mislenje drzisi go vo sebe:facepalm: . Od koja zooloshka izleze bre:facepalm:

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.256
гледајќи го документарецов човек ќе рече дека евреите биле само на прошетка до Аушвиц.
Ментална гимнастика на макс е искривувањето докази за холокаустот.

Мислам дека главно Американците се неверници и негатори на холокаустот. Не знам дали е вообразеност или е во прашање само потребата за да бидат во центарот на случувања. Па во Европа во речиси секој втор град имаме музеи за случки од војната.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.636
Поени од реакции
42.169

Мислам дека главно Американците се неверници и негатори на холокаустот. Не знам дали е вообразеност или е во прашање само потребата за да бидат во центарот на случувања. Па во Европа во речиси секој втор град имаме музеи за случки од војната.
треба да им е срам вакви искривувања на историјата да праат. Многу зачестија вакви ментални гимнастики на некои ликови и редефинирање на цела историја зошто тоа што се дешавало не им се свиѓа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.252
Eheeeej brat da me prashashe na chat shto
rabotam, kaj sum od kaj sum, se kje ti kazev, nemashe tolku greshni predpostavki da pishesh. Nitu imam gazda, nitu so Mudji rabotam, nitu so Evrei rabotam, nitu sum videl maka od nekoj. Mudji gi vkluchuvam i nashite “mudji” a tamu vishe imam kompetencija ne gi sakam,ne deka sum pretrpel traumi od niv. Mnooogu sme off topic da ne spamime tuka, celo vreme jadam lajna za toa a ja stanav beter, se izvinuvam.
Anonimen forum e ova, niti prasvam, niti se zamaram :toe: .

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638

Па кои докази ги имаш дека се случило такво злодело како што сакаат да излажат? Физички било невозможно, а и зашто евреите кои биле во првите ешалони би го дозволиле тоа за своите сонародници? :toe:
После коронава цензурите, казните да се замолчат неистомислениците, не ти е сомнително што само негирањето на холокаустот е забрането, да не речам кривично дело?

Како после 1ва светска војна по весници се пишува за истата бројка од 6 милиони евреи дека страдале! На Балканов кој и да си прашал од постарите генерации, ретко некој ќе ти каже дека Германска војска направила некое злосторство, во однос на другите нивни сојузници (посебно татарите и шќиптарите). Не се земаат во обзир одмаздите кога партизаните ќе преебеле некој Германец :anco:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom