Анксиозност

Член од
12 мај 2015
Мислења
110
Поени од реакции
172

Ги има ли некој земено овие и дали имаат ефект

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939

Ова е најслабиот тип на магнезиум (оксид).
Зависи од килажа и колку си анксиозен/а, не е баш делотворен.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.043
Дали , доколку имаш анксиозност, поставена дијагноза од лекар ,дали те следува боледување без разлика дали ќе користиш лекови или ќе се бориш едноставно.
Кој треба да ти даде боледување ,ако некој има искуство.

Sent from my SM-A025G using Tapatalk

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.715
Поени од реакции
42.305
Дали , доколку имаш анксиозност, поставена дијагноза од лекар ,дали те следува боледување без разлика дали ќе користиш лекови или ќе се бориш едноставно.

Ништо не ти следува освен терапија. Боловање може да ти даде матичен.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.043
Јасно , терапиите знам се по 6 месеци а боледување изгледа од 2 недели повеќе не може да ти даде...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.188
Поени од реакции
10.158
Јасно , терапиите знам се по 6 месеци а боледување изгледа од 2 недели повеќе не може да ти даде...

edna nedela imas od maticniot doktor, a poveke denovi boleduvanje samo od specijalist, pa potoa od komisija.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.432
Поени од реакции
11.284

Матичен до 7 дена. Подолго од тоа до 15 дена треба да имаш боледување од психијатар. Повеќе од 15 дена, мора да се продолжи боледувањето од лекарска комисија.
Автоматски споено мислење:

Може, зависи од состојбата и дијагнозата. Психијатар треба доколку смета дека има потреба за боледување подолго од 15 дена, да напише на извештајот, па потоа пациентот се упатува на лекарска комисија за да се одобри продолжување на боледувањето.

Член од
4 март 2011
Мислења
8
Поени од реакции
1
Ги пијам поради одредени кардиолошки проблеми, но се си мислам дека истите ми се јавија не поради одредена кардиолошка патологија, туку баш поради анксиозноста. Поточно нетипично покачен пулс и притисок, во дадена стресна ситуација. После недела дена пиење почувствував осетно подобрување на одредени сензации, т. е. симптоми кои ги поврзувам со анксиозност. Како трема и претерано возбудување. Не ни знаев како делуваат дур не се почувствував како поопуштен, па гуглав после тоа.

Не би ти препорачал на своја рака да пиеш бета блокатори, иако истите, барем мојот-Небилет го даваат и без рецепт. Се мислам дали да продолжувам, зашто после миљон испитувања се испостави дека кардиолошки сум ок, па дали вреди да се пие поради анксиозност или сам да се соочувам и борам со истата а не со лекови(не би го пиел лекот најмногу поради можноста за еректилни дисфункционалности, но еве за месец дена скоро не приметив такво нешто). А и зошто да пијам лекови, кога изворот на проблемот е од различна природа.
Здраво, знам дека е после повеќе години, но сепак барам искуство од некој кој успеал да се откаже од Небилет. Дали го откажа лекот или уште го земаш? Ако го откажа, на кој начин го направи тоа? На упатството пишува дека треба постепено да се намали дозата, но докторот вели дека може одма да се прекине. Читав на интернет дека не е препорачливо нагло прекинување.

Член од
19 март 2011
Мислења
65
Поени од реакции
20

Магнезиум бисглицинат/хелиран магнезиум. Пробај, го има на Солгар исто, само многу малку ќе ти трае пакувањето, не повеќе од 20 дена мислам.

Здраво, знам дека е после повеќе години, но сепак барам искуство од некој кој успеал да се откаже од Небилет. Дали го откажа лекот или уште го земаш? Ако го откажа, на кој начин го направи тоа? На упатството пишува дека треба постепено да се намали дозата, но докторот вели дека може одма да се прекине. Читав на интернет дека не е препорачливо нагло прекинување.
Било кој антидепресив и слично не смеат да се прекинуваат нагло. Не дека е непрепорачливо-НЕ СМЕЕ!

Kajgana Shop

На врв Bottom