Друже, ја кажав што ми е “фетиш”Ама овој Тзлатко се замишлја дека знае се а другите ништо не знаат само тој никој друг. Па и колку вулгарно се понаша.
Типичен прилепски мајмун.
Не е тема, тие гуми што ги спомнав Сава и Корморан имам позитивно искуство не се прам некој паметен.
Плус не се ни кинески
Паметните дур се мислат шо клима да купат дали Vivax или Haier, будалите си го живеат животот...Mi se može be nie prilepčani sme takvi rodeni pametni.....
Klima imam stara nekoja NEO koja se koristi predimo za ladenje taka da ne brzam nešto....Не сте интересни со гумиве тука, дај отворете си башка тема...
@tzlatko не се кандиса и ти DM да си земеш, ете @PticaSelica ја испофали, или чекаш снег да падне да видиш испод 0 што ќе јави?
Toa e auto swing, smeni ,ja nasokata na duvajne na manual ...од вчера ми излезе овај знак на далечинскиот што значи? И како може да се исклучи?Прегледај го приврзокот 395108
Kako da go napravam toa ?Toa e auto swing, smeni ,ja nasokata na duvajne na manual ...
Stisni na Swing i ke se iskluciKako da go napravam toa ?
27-8 е дневната, само што стално има отворено врати према две соби од 16м2@PticaSelica
Vo kolku m2 ti e montirana Mitsubishi Electric DM ?
Да те прашам за Daikin климите што ги имаш, дали е тоа Sensira моделот и дали се произведени во Турција?Togash gi imav parite na kup se "optegnav" edno chudo pari za DAIKIN vo dnevna/spalna/detska
Кај мене е 5-6 отприлика… дефинитивно под препораките!Да те прашам за Daikin климите што ги имаш, дали е тоа Sensira моделот и дали се произведени во Турција?
Автоматски споено мислење:
@PticaSelica да се вратиме велиш на тема клими? Хехе
Кога го купуваше Мицуто знам еден од главните фактори ти беше и висината на внатрешна поради ограничен простор за монтирање.
Како е за сега дали има некој "проблем" заради тоа што е на помалку од 10 сантими од плафон?
Јас имам порачано уште една клима и се базирав на препораките од производителот кој вели доволни се 3cm. Но по форумиве кружат информации за 10-15cm
Прегледај го приврзокот 395122
Да те прашам за Daikin климите што ги имаш, дали е тоа Sensira моделот и дали се произведени во Турција?
@PticaSelica да се вратиме велиш на тема клими? Хехе
Кога го купуваше Мицуто знам еден од главните фактори ти беше и висината на внатрешна поради ограничен простор за монтирање.
Како е за сега дали има некој "проблем" заради тоа што е на помалку од 10 сантими од плафон?
Јас имам порачано уште една клима и се базирав на препораките од производителот кој вели доволни се 3cm. Но по форумиве кружат информации за 10-15cm
Прегледај го приврзокот 395122
Разликата ја прави друго - тоа што топлината сама по себе се собира во најгорните слоеви од просторот притоа во тие 10 цм од собата ќе е насобран најтоплиот водух а ти ако ја монтираш уште повисоко ќе усисува уште потпол воздух.Кај мене е 5-6 отприлика… дефинитивно под препораките!
Ама разлика нема и не би ни можело да има…
Површината на усис е и онака далеку поголема од површината на издув! Плус издувот е ограничен за насочување на воздухот… Усисот не е!
Многу е просто во суштина…
Јас верувам и на 2-3цм нема да има разлика…
Ама секој нека си ги прати препораките на производителот!
@Goran^^^ Ти со парапетната беше?!
Мислам секој може да си направи тест…
Стај два листа А4 формат озгора, покриј пола усис! Ништо!? Покриј 2/3?! Разлика неш? И така…
Кога ќе видиш дека пола усис покриен не влијае никако…
Како може тогаш 3 сантима да влијаат!?!
Поголема разлика ќе има ако изменувачот/турбината е затестена отколку тоа…
Ама пак, секој на свој ризик и слушајте фабриката што препорачува…
Делумно точно. Би важело на метар и пол, два, два ипол метра разлика.Разликата ја прави друго - тоа што топлината сама по себе се собира во најгорните слоеви од просторот притоа во тие 10 цм од собата ќе е насобран најтоплиот водух а ти ако ја монтираш уште повисоко ќе усисува уште потпол воздух.
Тоа претпоставувам е услов плус за да искусиш почест он-офф принцип на работа и повисоки отчитувања на температурата во собата од самиот уред.