Најекономично греење и ладење

Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
Ама овој Тзлатко се замишлја дека знае се а другите ништо не знаат само тој никој друг. Па и колку вулгарно се понаша.
Типичен прилепски мајмун.
Не е тема, тие гуми што ги спомнав Сава и Корморан имам позитивно искуство не се прам некој паметен.
Плус не се ни кинески
Друже, ја кажав што ми е “фетиш” :ROFLMAO:
Мала шала…
Татко ми беше шофер со миљони километри…
Овие совети, земи ги како он да ти ги дал, а не јас…
И било кој друг шофер да прашаш истото ќе го добиеш…
За клими можеме до утре сабајле да се расправаме(мање битно)! Ама ова не подлежи на дебата! Факт!

И не дека Сава се лоша марка(мислам дека некоја од големиве ги купи, могуче Мишелин треба да проверам…), ама сепак на тест се помеѓу последните секогаш! А тоа е објективно мерено.
Ако во тој ценовен ранг нема нешто поарно, тогаш океј. Ама за илјадарка по гума разлика, секогаш би зел нешто подобро, ни секунда не се мислам! А најчесто и толку е разликата од Ш до Б класа гума.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.230
Поени од реакции
2.930
Не сте интересни со гумиве тука, дај отворете си башка тема...

@tzlatko не се кандиса и ти DM да си земеш, ете @PticaSelica ја испофали, или чекаш снег да падне да видиш испод 0 што ќе јави?

Член од
2 август 2014
Мислења
1.759
Поени од реакции
4.108
Не сте интересни со гумиве тука, дај отворете си башка тема...

@tzlatko не се кандиса и ти DM да си земеш, ете @PticaSelica ја испофали, или чекаш снег да падне да видиш испод 0 што ќе јави?
Klima imam stara nekoja NEO koja se koristi predimo za ladenje taka da ne brzam nešto....
Sega i ne e moment nešto se trkalaat stari modeli, možebi na prolet...

Член од
3 јули 2010
Мислења
36
Поени од реакции
13
од вчера ми излезе овај знак на далечинскиот што значи? И како може да се исклучи? 20231021_181241.jpg

Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
@PticaSelica
Vo kolku m2 ti e montirana Mitsubishi Electric DM ?
27-8 е дневната, само што стално има отворено врати према две соби од 16м2
Сега на топлово, комедии… после уште една клима ќе се пушта… не верувам да одам со трите наеднаш… ипак дрвата не коштаат злато.

D

Deleted member 157923

Гостин
Togash gi imav parite na kup se "optegnav" edno chudo pari za DAIKIN vo dnevna/spalna/detska
Да те прашам за Daikin климите што ги имаш, дали е тоа Sensira моделот и дали се произведени во Турција?
Автоматски споено мислење:

@PticaSelica да се вратиме велиш на тема клими? Хехе
Кога го купуваше Мицуто знам еден од главните фактори ти беше и висината на внатрешна поради ограничен простор за монтирање.
Како е за сега дали има некој "проблем" заради тоа што е на помалку од 10 сантими од плафон?
Јас имам порачано уште една клима и се базирав на препораките од производителот кој вели доволни се 3cm. Но по форумиве кружат информации за 10-15cm

20231011_083529.jpg

Последно уредено од модератор:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
Да те прашам за Daikin климите што ги имаш, дали е тоа Sensira моделот и дали се произведени во Турција?

Кога го купуваше Мицуто знам еден од главните фактори ти беше и висината на внатрешна поради ограничен простор за монтирање.
Како е за сега дали има некој "проблем" заради тоа што е на помалку од 10 сантими од плафон?
Јас имам порачано уште една клима и се базирав на препораките од производителот кој вели доволни се 3cm. Но по форумиве кружат информации за 10-15cm

Прегледај го приврзокот 395122
Кај мене е 5-6 отприлика… дефинитивно под препораките!
Ама разлика нема и не би ни можело да има…

Површината на усис е и онака далеку поголема од површината на издув! Плус издувот е ограничен за насочување на воздухот… Усисот не е!

Многу е просто во суштина…
Јас верувам и на 2-3цм нема да има разлика…

Ама секој нека си ги прати препораките на производителот!

@Goran^^^ Ти со парапетната беше?!

Мислам секој може да си направи тест…
Стај два листа А4 формат озгора, покриј пола усис! Ништо!? Покриј 2/3?! Разлика неш? И така…

Кога ќе видиш дека пола усис покриен не влијае никако…
Како може тогаш 3 сантима да влијаат!?!

Поголема разлика ќе има ако изменувачот/турбината е затестена отколку тоа…

Ама пак, секој на свој ризик и слушајте фабриката што препорачува…

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.230
Поени од реакции
2.930

Прегледај го приврзокот 395122
Кај мене е 5-6 отприлика… дефинитивно под препораките!
Ама разлика нема и не би ни можело да има…

Површината на усис е и онака далеку поголема од површината на издув! Плус издувот е ограничен за насочување на воздухот… Усисот не е!

Многу е просто во суштина…
Јас верувам и на 2-3цм нема да има разлика…

Ама секој нека си ги прати препораките на производителот!

@Goran^^^ Ти со парапетната беше?!

Мислам секој може да си направи тест…
Стај два листа А4 формат озгора, покриј пола усис! Ништо!? Покриј 2/3?! Разлика неш? И така…

Кога ќе видиш дека пола усис покриен не влијае никако…
Како може тогаш 3 сантима да влијаат!?!

Поголема разлика ќе има ако изменувачот/турбината е затестена отколку тоа…

Ама пак, секој на свој ризик и слушајте фабриката што препорачува…
Разликата ја прави друго - тоа што топлината сама по себе се собира во најгорните слоеви од просторот притоа во тие 10 цм од собата ќе е насобран најтоплиот водух а ти ако ја монтираш уште повисоко ќе усисува уште потпол воздух.
Тоа претпоставувам е услов плус за да искусиш почест он-офф принцип на работа и повисоки отчитувања на температурата во собата од самиот уред.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
Разликата ја прави друго - тоа што топлината сама по себе се собира во најгорните слоеви од просторот притоа во тие 10 цм од собата ќе е насобран најтоплиот водух а ти ако ја монтираш уште повисоко ќе усисува уште потпол воздух.
Тоа претпоставувам е услов плус за да искусиш почест он-офф принцип на работа и повисоки отчитувања на температурата во собата од самиот уред.
Делумно точно. Би важело на метар и пол, два, два ипол метра разлика.
Ама колку може да се раслои воздухот од 3 до 15цм?!
Плус она влече од сите правци истовремено!
Треба со некој чад да се направи тест,(а сигурно и има такви од производителите…)
Ќе се изненадиш колку насумично вовлекува отсекаде… (дури и оздола нагоре)

Проблемот е маркетингот како и секогаш, што користат упростени, дури и неточни слики/анимации за да доловат или рекламираат како работи климата…

Kajgana Shop

На врв Bottom