toa deka ke ima posledici e druga rabota, ama me interesira eve ti kako zamisluvas deka se pravi toa ili si tolku picka od covece sto nema muda ni da pomisli deka nesto takvo e vozmozno?
Moжеби сум субјективен, зашто тргам од себе, ама ми делува дека на народов веќе му е побитно како да се исели од тука, отколку кој ке дојде на власт. На народов им е преку глава од истите ветувања секои избори, а потоа истиот исход, максимална пљачка, безаконие и тендераштво во секоја пора каде има државен буџет за цицање. У последно време, од ДУИ ни на ред не можеш да дојдеш.
Тука сметам дека ке го изедат сите помали партии, вклучувајки ја и Левица, зашто мислам дека мноооогу луѓе нема да излезат да гласаат, што од што се иселени, што од тоа дека им прекурчило се, што од тоа дека младава генерација 2% не ги интересира политика. Го гледам Максо, се готви за премиер, формирал партија. Ни најмалку не е свесен дека ке помине како бос по трње, мислејки дека со едно интервју дадено во Бугарија ке спечали доволно поени тука, премиер да биде. Народот не му заборава дека агитираше самиот за промена на името дур беше во СДСМ, ама сега промената на историјата му пречи. Викенд политичари, во петокот едно зборуваат, во понеделник друго.
Истото го имам и јас забележано, на мнозинството луѓе им е најбитно да си најдат подобри услови за живот т.е. да се иселат од Македонија отколку каков исход ќе имаат изборите (тука не ги бројам неписмените партиски полтрони кои чекаат партиско вработување зашто не се способни за нешто повеќе). Баш и во однос на ова кажав дека тие негативни размислувања што ако дојде Левица на власт или ако добијат поголема политичка моќ, на некој начин се и безначајни. Што друго преостанува на наредните избори отколку да се даде поддршка од Македонците на Левица која има нов начин на размислување на работите во однос на СДС-ДПМНЕ? Да се даде по „илјадити“ пат поддршка на двете партии кои направија Македонија да стане дно во Европа и шампион во иселување на населението?
Лично, Левица веќе не ја ни сметам за мала партија бидејќи константно се шири со партиски ограноци низ цела држава, а факт е дека на наредните избори ќе има релативно мала излезност, што е и логично кога секојдневно се иселуваат луѓе. А Максо може максимум еден пратеник да добие, од такви како него вртикапи мислам дека на народот му е дојдено преку глава и веќе тие приказни не поминуваат, нека си тера локална политика.
toa deka ke ima posledici e druga rabota, ama me interesira eve ti kako zamisluvas deka se pravi toa ili si tolku picka od covece sto nema muda ni da pomisli deka nesto takvo e vozmozno?
Не знам, ти објасни ми. Јас не само што мислам него и знам дека нема да се случи тоа, а знаеш и ти само се праиш со сила мутав. Така идело тоа, у прв ден на власт ќе вратиш име, нема проблем. Не сме Америка бе мајсторе, играме како што ќе ни кажат од надвор, што не сфаќаш?
У Македонија нема никакви политички опции добри за гласање . Има лоши и помалку лоши .
Се е шлајм од политичари кои останало во последни 30 години .
Додека не видам политичари да стават национален интерес пред личен интерес , не ме интересира ништо .
Апасијата го донесе Заев,сега изиграва Максо ама у понапредна верзија, а Максо ти е фактички уште у алфа верзија , се доработува Кумановецот , чоекот лично кој му бацуваше лице на Заев кога бумбар го правеа .
Од слободна воља сме сведени да гласаме од потреба . Да има некој баланс.
Вмро се гарантирани победници . Ќе немаат притисок и слободно ќе бидат у лер . Ни да завршат шо ветиле,ни помалку простор за грешки и крадење .
Гласај за Левица ,да имаат шо појќе пратеници, појќе пратеници е еднакво на притисок на Мицика и Дпмне . Мицика е слаб лидер . Апасијата е добар,ама погрешно добар . Иначе двајцата се исто гомно . Нема избор ,или да пропадне глас или глас барем .
Самите сме криви оти од народот нема притисок , им се даде да ги имаат овие норми и традиции на однесување , затоа и паднато е квалитетот на лидерство . Нема народ , нема јавен притисок .
Не знам, ти објасни ми. Јас не само што мислам него и знам дека нема да се случи тоа, а знаеш и ти само се праиш со сила мутав. Така идело тоа, у прв ден на власт ќе вратиш име, нема проблем. Не сме Америка бе мајсторе, играме како што ќе ни кажат од надвор, што не сфаќаш?
fakt e deka ako sakame bukvalno mozeme sekundarno da go vratime imeto. nemoze nekoj da te spreci u toa, dogovori ne se vecni, ima miljarda slucaevi koga se prekrseni ili ponisteni.
posledicite ne gi diskutira on. vika taka i taka ke napravel...
i kakva vrska ima amerika? neli se nas sojuznik sto glumi demonkratija i pocituvanje na voljata na narodot i slicni gluposti.
od se ova edino nesto sto e jasno e deka ti nemas muda i volja da poddrzis vrakanje na imeto na drzavata be severdzance...
fakt e deka ako sakame bukvalno mozeme sekundarno da go vratime imeto. nemoze nekoj da te spreci u toa, dogovori ne se vecni, ima miljarda slucaevi koga se prekrseni ili ponisteni.
posledicite ne gi diskutira on. vika taka i taka ke napravel...
i kakva vrska ima amerika? neli se nas sojuznik sto glumi demonkratija i pocituvanje na voljata na narodot i slicni gluposti.
od se ova edino nesto sto e jasno e deka ti nemas muda i volja da poddrzis vrakanje na imeto na drzavata be severdzance...
Како успеа да поврзеш 37 приказни алал да ти е. Ако ти беше муабетот теоретски дали можеме тогаш да, можеме, а дали е тоа изводливо е друга работа. Теоретски и јас можам да ја ебам Џесика Алба, а дали е тоа изводливо не сум баш сигурен.
Не е тука работата за кого ќе гласам бе теле, реагирав на членот што се попали дека ќе апселе у првиот ден и дека ќе врателе име, толку. Ме заболе стапот мене и за Левица и за Вмро и за СДСМ, оваа држава секако нема никаква иднина и затоа ќе им нацртам еден кур сега на избори и ќе си отидам. Северџан ми вика бе
И да, како бе каква врска има Америка? Па играме како што они ќе кажат, што не сфаќаш? Или со сила се праиш глуп?
П.с. Јакиот патриот Кано што пишува латиница и 80 години иселен од државата.
Како успеа да поврзеш 37 приказни алал да ти е. Ако ти беше муабетот теоретски дали можеме тогаш да, можеме, а дали е тоа изводливо е друга работа. Теоретски и јас можам да ја ебам Џесика Алба, а дали е тоа изводливо не сум баш сигурен.
Не е тука работата за кого ќе гласам бе теле, реагирав на членот што се попали дека ќе апселе у првиот ден и дека ќе врателе име, толку. Ме заболе стапот мене и за Левица и за Вмро и за СДСМ, оваа држава секако нема никаква иднина и затоа ќе им нацртам еден кур сега на избори и ќе си отидам. Северџан ми вика бе
И да, како бе каква врска има Америка? Па играме како што они ќе кажат, што не сфаќаш? Или со сила се праиш глуп?
П.с. Јакиот патриот Кано што пишува латиница и 80 години иселен од државата.
Затоа што гомната Заев и компанија го дадоа газот под кирија и сега ќе го плаќаме цехот ние. Затоа што има многу поголеми играчи од Македонија во регионот и пошироко чии интереси се поголеми и поважни од нашите.
Џесика Алба нема да ми легне у кревет сигурно, ама сестра ти без проблем ќе улета.
Затоа што гомната Заев и компанија го дадоа газот под кирија и сега ќе го плаќаме цехот ние. Затоа што има многу поголеми играчи од Македонија во регионот и пошироко чии интереси се поголеми и поважни од нашите.
Џесика Алба нема да ми легне у кревет сигурно, ама сестра ти без проблем ќе улета.
Видук оноа што го напиша е убедливо најблиску до вистината.На народов дефинитивно му е преку таквоето од празни ветувања и измами.
Светот барем сега е отворен за секого и човек многу лесно може да си ја спаси душата со иселување или работење во странство подолг период од годината.
Ние младиве многу не ја мирисаме политиката пошто знаеме колку е саатот и колку е земјава па и светот корумпиран.Политиката ти е чиста омраза и интерес.
Само глуп и наивен човек верува дека овоа државиче може да се спаси.Ама стварно оноа треба да си ептен глуп и занесен да веруваш во такво нешто.
^
Ме замисли коментаров за една хипотетичка ситуација.
Колку од вас би го прифатиле Димче за диктатор под услов да поништи се од менувањето на знамето навака. Значи државата се вика Македонија, ти си Македонец со македонски пасош, знамето и грбот се кутлеш и лавче или нешто слично, браќата зауздани, итн.
Комунистичка "утопија" на Апасиев но идентитетот е навистина бетон или безредиево со константни понижувања?
Da im bese biten nacionalizmot na lugjeto tuka, nemase da doeme do ova deredze.
Realnosta e deka taa utopija nikoj nema da ja prifati, zaso nema da e utopija. I ne e problem diktaturata. Taa politika kje si povlece mn ponizok standard od sega, gubenje na stranski investicii,golema sansa za voen konflikti so brakjata i megjunarodna izolacija. Kolku i da galamat sega, ni 1 posto od populacijata ne e spremen za vskov trejd.
Видук оноа што го напиша е убедливо најблиску до вистината.На народов дефинитивно му е преку таквоето од празни ветувања и измами.
Светот барем сега е отворен за секого и човек многу лесно може да си ја спаси душата со иселување или работење во странство подолг период од годината.
Ние младиве многу не ја мирисаме политиката пошто знаеме колку е саатот и колку е земјава па и светот корумпиран.Политиката ти е чиста омраза и интерес.
Само глуп и наивен човек верува дека овоа државиче може да се спаси.Ама стварно оноа треба да си ептен глуп и занесен да веруваш во такво нешто.
Svetot bese otvoren i vo 2016, a mladite bea i togas mladi pa bea izgoreni za politika. Taka da spored mene gresna vi e procenata deka lugjeto stanale pametni i ne se zamaraat so politika.
Nema interes za politika od dve pricni:
1 Kategorija, neutralnite glasaci. Nema golema razlika megju politikite na vmro/sdsm so bi privleklo nekoj pasiven glasac da se vkluci vo disusija za politika. Prakticno nema draz kaj opozicijata da gi naelektrizira ovie glasaci.
2 Kategorija, standardnite partiski aktivisti. Rabotata vo drzaven sektor(tradicionalno nivniot kais) vekje ne e tolku atraktivna. Dobar del od dudlacite napustaat za da idat vo privaten sektor, i potoa bas ne se motivirani da zamaraat za politika.
Ne svakjaat deka pomegju nas i toj multipolaren svet(sto mislam e neizbezen), ima zid pogolem od kineskiot. Ovoj region e betoniran kako zapaden i nie sme zadnji so kje odlucuvaat toa da se smeni.
Da im bese biten nacionalizmot na lugjeto tuka, nemase da doeme do ova deredze.
Realnosta e deka taa utopija nikoj nema da ja prifati, zaso nema da e utopija. I ne e problem diktaturata. Taa politika kje si povlece mn ponizok standard od sega, gubenje na stranski investicii,golema sansa za voen konflikti so brakjata i megjunarodna izolacija. Kolku i da galamat sega, ni 1 posto od populacijata ne e spremen za vskov trejd.
Svetot bese otvoren i vo 2016, a mladite bea i togas mladi pa bea izgoreni za politika. Taka da spored mene gresna vi e procenata deka lugjeto stanale pametni i ne se zamaraat so politika.
Nema interes za politika od dve pricni:
1 Kategorija, neutralnite glasaci. Nema golema razlika megju politikite na vmro/sdsm so bi privleklo nekoj pasiven glasac da se vkluci vo disusija za politika. Prakticno nema draz kaj opozicijata da gi naelektrizira ovie glasaci.
2 Kategorija, standardnite partiski aktivisti. Rabotata vo drzaven sektor(tradicionalno nivniot kais) vekje ne e tolku atraktivna. Dobar del od dudlacite napustaat za da idat vo privaten sektor, i potoa bas ne se motivirani da zamaraat za politika.
Автоматски споено мислење:
Ne svakjaat deka pomegju nas i toj multipolaren svet(sto mislam e neizbezen), ima zid pogolem od kineskiot. Ovoj region e betoniran kako zapaden i nie sme zadnji so kje odlucuvaat toa da se smeni.
Апасиев рече дека со сите ќе има разговор, па дури и со Америка. Му се вади изјавата од контекст дека сака само со Кина и Русија да биде. И како можеш да добиеш меѓународна изолација ако ги спикаш криминалците во затвор и ако ги поништиш сите штетни договори за државата?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.