- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.257
- Поени од реакции
- 2.998
Добро е, се спушти со АП да ја споредуваш АмберкатаProduct Fiche za AP i za Amber Nordik imate prikaceni na postov
Значи веќе имаш Амберка набавено затоа си жестокKade moze Amber nordik da duva 1 saat so 58 , pa treba nadvor da ja stavis ili da otvoris i vrati i prozorci
Aj da zavrsi renoviranjevo niz doma , da ja montiram klimata pa ja ke ti napravam video .
Nego kako istera razlikata da e duplo , demek tvojta po stara cena trosi struja.
A transportot , bas toa rabotam , od 15-17k $ po konteiner, momentalno e 900 $ China do UK , za do Solun sigurno slicno e.
A za kolez braaat, site kolat braaat.
Nego ne kaza kako se isplati da zemes Mitsu LN35 za 100% poskapa cena , postedliv bil, pa koga ke izgori 50k razlika u struja? za 200 godini ?
Ајде те чекаме да снимиш штом така... ќе бидне зимово или наредно?
Еве и Стрелчо во секој момент може да ја сними... ехе од две снимки можиме и подобра да одбериме
Со цената на струјата не сфати изгледа, еве ти попросто со пример, хипотетички, ако е поеконична некои 10% и тие 10% значеле 500 денари на сметката во 2020, со цениве во 2024та тоа ќе биди 1000 денари разлика...
Јас климата пред 3 години ја земав (свршен чин) аma цената на струјата варира...
Мое размислување, со малку поголема инвестиција во поквалитетен уред (потрошувач) кој го користам голем дел од годината како основно грејно тело никогаш нема да сум зијан!
But thats just me...