Политички случувања во Израел

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.994
Поени од реакции
7.653
Не сум ама мајка ти била па говорам и во нејзино име пошто се трудам да не сум од оние кои кур не ги боли ако не е лично засегнат. Така барем мислам дека треба да биде, ама ете чат-пат се појавуваат и вакви мислења кои ме тераат да помислам дека може и грешам.
A tebe shto te boli kur za palestincite???

Da ne te boli ushte 9kata od spomeni pa ne zaboravash taka lesno? I majki da ne meshash oti se po spisok...seljak eden.

Ushte ednash za site shto me citirale,
Kako mozhite site vo eden lonec da gi stavate?
Ili ako bile muslimani site se djubrina?

I @Staufer pola azija e muslimanska! Od site si videl maka? Indonezija.....

I dali gi zaboravi demonstraciite shto gi praveshe obicniot narod vo Iran?
Ili ako nekoj Sheik, ili nekoj zabegan ja ima vlasta i tera kako shto mu cini takvoto i ja koristi religijata kako opravdanie znaci i deka cela drzhava e zabegana?

A i prashaj se shto ubavini videle tie muslimanite poslednite 100 godini od tie vashi ubavi Katolicki demokratii i prashaj se dali ne im doshlo preku glava ( Im gi ispustija zemjite, sekade do kaj shto pojdoja mejce rasplakaja) i pravat toa shto pravat?

Ili lele bolelo! A kako doshlo do toa ?

Ili prashaj se Egejcite da imale Bombi i Raketi dali ce gledale kolku Grcki deca ili Civili bi zaginale ?

Последно уредено:
Член од
22 декември 2018
Мислења
491
Поени од реакции
691
Ајде кулен жити чајна, кажи зшто да се сотрат будистички земје? Знаеш ли нешто за будизам и за тија државе.
Или онакој си тресна.
Беше посочено како пример, како размислуваат дел државите од Блискиот Исток

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.004
Поени од реакции
24.481

Da ne te boli ushte 9kata od spomeni pa ne zaboravash taka lesno? I majki da ne meshash oti se po spisok...seljak eden.

Kako mozhite site vo eden linec da gi stavate?

I @Staufer pola azija e muslimanska!

Od site si videl maka? Indonezija.....
I dali Zavoravi na demonstraciite shto gi praveshe obicniot narod vo Iran?
Ili ako nekoj Sheik, ili nekoj zabegan ja ima vlasta i tera kako shto mu cini takvoto znaci i deka cela drzhava e zabegana?

A i prashaj se shto ubavini videle tie muslimanite poslednite 100 godini od tie vashi ubavi Katolicki demokratii i prashaj se dali ne im doshlo preku glava ( Im gi ispustija zemjite, sekade do kaj shto pojdoja mejce rasplakaja) i pravat toa shto pravat?

Ili prashaj se Egejcite da imale Bombi i Raketi dali ce gledale kolku Grcki deca ili Civili bi zaginale ?
На сељачка реплика мајмунско-прилепска сељачко ќе одговарам бе шанкуре, кој ти е тој муабет да не те силувале, што сакаш букет цвеќе? И ѓубриња се него што, ако 3% се асални за нив ли да се фаќаме, за исклучоците? Овој се радувал кога кољаље таму каури викал ако им е така треба и сега треба да го жалам пошто брат му загинал од ракета? Епа нема да го жалам. Кога е обратна ситуацијата како бе нема некоја муслиманска организација или поединци да осудат тоа? Еве гледам сега статија на оф нет арапите во белата куќа биле запоставени

додека немуслиманите во шиптaрските земји не можат да припарат до позиција градоначалник а не па до тамошните "Бели Куќи". Запоставени биле. Во Египет Копти умираат овие запоставени се осеќале. Во Белата Куќа.

И како може еве и на темава има и пропалестинска и произраелска страна меѓу Македонците додека кај нашиве шиптaри сите се за Палестина. Оди во Турција, Пакистан, Косово, Ирак и другите шиптaрски земји и најди ми 2% од населението кој не е за Палестина. Или општо за немуслиманската страна во било кој конфликт. Еден бе нивен да излезе и да каже за некоја ситуација-Абе дечки, не е во ред вака што прават муслиманите. Еден, не мора да е ситуацијата во Израел, било која ситуација кога се муслимани инволвирани. А они прослави прават кога ги утепаа од Чарли Едбо или професорот Самуел Пати, кога се силуваат и убиваат немуслимани во нивни земји или ги нема нигде или слават. Не биле исти, кур не биле исти ебате, следбеници на педофил и психотичен сериски убиец силувач на жени и ограбувач на каравани. Е сега ти ја гранатираат куќата и сакаш да те жалам. Епа не те жалам.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175

Kako mozhite site vo eden lonec da gi stavate?

I @Staufer pola azija e muslimanska! Od site si videl maka? Indonezija.....

I dali gi zaboravi demonstraciite shto gi praveshe obicniot narod vo Iran?
Ili ako nekoj Sheik, ili nekoj zabegan ja ima vlasta i tera kako shto mu cini takvoto i ja koristi religijata kako opravdanie znaci i deka cela drzhava e zabegana?

Vidi kako se diskriminirani Hristijanite na svetsko nivo:

Vo Indonezija sepak na visoko nivo.

Mojot stav e sledniot. Ili Hristijani ke uzivaat vo prilicno isti prava vo Muslimanski drzavi kako muslimani vo Hristijanski, ili voopsto nema potreba nie tolku da gi tolerirame do stepen da ne tepaat doma.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
На сељачка реплика мајмунско-прилепска сељачко ќе одговарам бе шанкуре, кој ти е тој муабет да не те силувале, што сакаш букет цвеќе? И ѓубриња се него што, ако 3% се асални за нив ли да се фаќаме, за исклучоците? Овој се радувал кога кољаље таму каури викал ако им е така треба и сега треба да го жалам пошто брат му загинал од ракета? Епа нема да го жалам. Кога е обратна ситуацијата како бе нема некоја муслиманска организација или поединци да осудат тоа? Еве гледам сега статија на оф нет арапите во белата куќа биле запоставени

додека немуслиманите во шиптaрските земји не можат да припарат до позиција градоначалник а не па до тамошните "Бели Куќи". Запоставени биле. Во Египет Копти умираат овие запоставени се осеќале. Во Белата Куќа.

И како може еве и на темава има и пропалестинска и произраелска страна меѓу Македонците додека кај нашиве шиптaри сите се за Палестина. Оди во Турција, Пакистан, Косово, Ирак и другите шиптaрски земји и најди ми 2% од населението кој не е за Палестина. Или општо за немуслиманската страна во било кој конфликт. Еден бе нивен да излезе и да каже за некоја ситуација-Абе дечки, не е во ред вака што прават муслиманите. Еден, не мора да е ситуацијата во Израел, било која ситуација кога се муслимани инволвирани. А они прослави прават кога ги утепаа од Чарли Едбо или професорот Самуел Пати, кога се силуваат и убиваат немуслимани во нивни земји или ги нема нигде или слават. Не биле исти, кур не биле исти ебате, следбеници на педофил и психотичен сериски убиец силувач на жени и ограбувач на каравани. Е сега ти ја гранатираат куќата и сакаш да те жалам. Епа не те жалам.
По истава твоја логика на Запад никој не се бунеше со децении претходно, а ниту па сега се буни за ѕверствата што ги прават нивните влади, тоа значи ни белиот човек не е поарен. Русите самите милиони си утепаа.
Цели нации, раси, религии да ги класифицираш како зло, не е баш нормално и како да си спремен за во нов крстоносен поход :toe:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.994
Поени од реакции
7.653

Odlicen si!
Teraj dalje. I pojdi ednash do Lerin ne ti e daleku.
Pokraj drugoto mozhebi ce najdish i dobar Opticar

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.637
Поени од реакции
42.172

не знам што ти се они криви кога западот нон стоп има работа со нив и не ги остава на раат. Прво ги бомбардира им ебава матер скроз, после тоа ги бара за работна сила. И сеа некој шо те бомбардирал од вчера очекува ти да го сакаш. Они сами си го створиле тој проблем со муслиманите не им го направил некој друг. Кого го бомбардираш немој да го бараш и овие проблеми би ги немало.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.410
Поени од реакции
24.574

Mojot stav e sledniot. Ili Hristijani ke uzivaat vo prilicno isti prava vo Muslimanski drzavi kako muslimani vo Hristijanski, ili voopsto nema potreba nie tolku da gi tolerirame do stepen da ne tepaat doma.
koj ve prasuva vas be? isti kurac ste i vie i muslimanite, igracki na USA. ako resat vo vasington da vi naselat 2-3M od gaza pak ke si gi priberete i ke si svirkate...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
koj ve prasuva vas be? isti kurac ste i vie i muslimanite, igracki na USA. ako resat vo vasington da vi naselat 2-3M od gaza pak ke si gi priberete i ke si svirkate...
Ti imas komsii muslimani ili vo podobrite kvartoj zivejs tamu vo AUS? I ako da, bi se selil negde kaj komsii muslimani? Ne eden, mnozina.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.994
Поени од реакции
7.653

WOWWW
Si nashol kogo da citirash!!
Screenshot_2023-10-20-12-12-07-546_com.opera.browser.jpg

Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.290
По истава твоја логика на Запад никој не се бунеше со децении претходно, а ниту па сега се буни за ѕверствата што ги прават нивните влади, тоа значи ни белиот човек не е поарен. Русите самите милиони си утепаа.
Цели нации, раси, религии да ги класифицираш како зло, не е баш нормално и како да си спремен за во нов крстоносен поход :toe:
Руси или Сов(ј)ети има огромна разлика исто како Србите во Србија и југословените во Србија..Уште им фигурира петокраката во симболите да и се посерам на неа..

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
не знам што ти се они криви кога западот нон стоп има работа со нив и не ги остава на раат. Прво ги бомбардира им ебава матер скроз, после тоа ги бара за работна сила. И сеа некој шо те бомбардирал од вчера очекува ти да го сакаш. Они сами си го створиле тој проблем со муслиманите не им го направил некој друг. Кого го бомбардираш немој да го бараш и овие проблеми би ги немало.
Ги бара, ги зема, ама ѓубрето од тие муслимански земји. Не ги зема поучените, понормалните, туку баш гледа да се ѓубре, за сега во ЕУ да им прават немири, па да имаат оправдување војска да вадат и да се повтори фашизмот: документите ве молам.

Руси или Сов(ј)ети има огромна разлика
Нема разлика, само глума и ќе видиш наредни години колку мнозинството народ сме сеуште варвари во свеста.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.994
Поени од реакции
7.653
Abe ostaj go!
Jas levoto Jajce go secam ako detevo ne bitolsko evrejce!

Ne, nemam nishto protiv evreite AMA od niv ne mi mozhish nishto drugo da ocekuvash da procitash na temava!

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.004
Поени од реакции
24.481
Од кога сум член Бафра на форумов цело време морав со оваа истава работа за генерализација да се објаснувам и искрено веќе смачено ми е. Ама еве ќе пробам пак, залудно ама може и не за оние другите што ќе читаат.

Кога се социјални теми во прашање за разлика од природонаучни не постои 100% валидна ситуација за ништо, ама тоа не значи дека не постои патерн или дека не може да се извлече заклучок.

Еве на пример Јапонците се тешки воркохолици. И што сега нема да најдеме некој Јамамото кој се дебелее и живее од социјално и цел ден гејма само? Или 100, 1000, 10000 Јамамотовци? И што значи тоа во превод дека не се Јапонците воркохолици?

Или еве на пример некој професор предава за некое афричко племе како неговите припадници секоја пролет учествуваат во танци за добра жетва. И сега јас кревам рака и му викам дека знам некој Нкомбо кој не учествуувал во танците лежел дома тој ден па според тоа неговата теза и книгата за тоа афричко племе не е точна.

Или еве зошто сите генерализираат и се селат во Германии, Канади, Америки или Австралии? Што не си ја пробаат среќата во Пакистан или Камерун или Перу. Што нема ли таму богаташи кои живеат како кралеви што просечниот Германец не може ни да сонува? Што запнале сите за Запад.

Зошто Америка на пример има виза за Алжир, а нема за Канада. Зошто таа генерализација? Апсолутно ниту еден Канаѓанец нема да направи криминал во Америка или да работи и живее на црно или на било кој друг начин да ја оштети државата? Од друга страна секој ли Алжирец од прв до последен ќе работи на црно во Америка, ниту еден ли нема да ги почитува законите и културата во Америка. Зошто вака се генерализира само затоа што едниот се родил во Канада а другиот во Алжир?

Или еве на пример сите викаат бегај од коцкање. Еве јас го ставив станот под хипотека и цел кредит го лупнав на рулетот на парен број. Се падна парен број и ги дуплирав парите, одма затворив хипотеката и купив уште еден стан што го рентам за 300 евра и топ ми е. Јас не знам зошто луѓето не се коцкаат почесто и зошто владее таа стигма дека коцката ќе ти го уништи животот. Еве мене и на еден Трајко ни го збогати, така да не треба да се генерализира.

Значи смачено ми е да се објаснувам на тема не се сите такви, ама јас знам еден Љуљзим што течно збори македонски или општо на тема генерализирање и стереотипи. Глуп и дебилен аргумент е тоа. Не е ни аргумент тешка глупост е. Не можам повеќе да се објаснувам на вакви реплики, сакаш сфати ме, сакаш не.

Kajgana Shop

На врв Bottom