- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 10.268
- Поени од реакции
- 15.381
Ova go najdov na telegram kanalite...no iskreno, posledniot pasus ne go razbiram
Dokazi koji ukazuju na odgovornost Izraela:
- Izraelski avioni snimili su kako bacaju rakete i odlaze neposredno prije "dolaska"
- "Dolazak" sličan drugim poznatim udarcima JDAM-a
- Pojedinačna, velika eksplozija snimljena bez sekundarnih
- Municija je precizno pogodila centar bolničkog parkinga, što sugeriše da je gađana
- Municija je očigledno eksplodirala, što sugeriše da je korišćen upaljač
- JDAM-ovi imaju postavku blizinskog osigurača; koliko ja znam rakete Qasam ne
- Izraelski zvaničnici su tražili evakuaciju bolnice
- Izrael je ranije izvodio udare u blizini bolnice
- Izraelski zvaničnici su prvobitno preuzeli odgovornost
- Izrael je naknadno objavio očigledno lažni materijal koji ukazuje na odgovornost PIJ-a
- Pentagon je podržao izraelske tvrdnje (sa očiglednim neradom) cijeli dan kasnije
- Izraelska vojska je ranije u više navrata hvatana u laži
- Izraelski rezovi koji potiskuju nedosljednu alternativnu odbranu bacaju sumnju na broj žrtava i obim štete ("mi to nismo uradili, ali čak i da jesmo, nije bilo tako loše kao što se tvrdi")
Dokazi koji ukazuju na odgovornost Palestine
- Neke rakete tipa Grad su lansirane u blizini otprilike u isto vreme
- Hamas i PIJ su terorističke grupe koje su vjerovatno vršile napade pod lažnom zastavom u prošlosti
- Reakcija na ovo je od velike koristi Hamasu
Dakle, očito je Izrael bio odgovoran. U stvari, neki od "dokaza" koji su na brzinu proslijeđeni kako bi se oslobodili odgovornosti, kao što je nedostatak očiglednog kratera, su pogubni za njih s obzirom na to da bi automobilske bombe s lažnom zastavom ili ogromne neispravne bojeve glave PIJ-a zapravo ostavile znatan krater eksplodira u dodiru sa zemljom."
Dokazi koji ukazuju na odgovornost Izraela:
- Izraelski avioni snimili su kako bacaju rakete i odlaze neposredno prije "dolaska"
- "Dolazak" sličan drugim poznatim udarcima JDAM-a
- Pojedinačna, velika eksplozija snimljena bez sekundarnih
- Municija je precizno pogodila centar bolničkog parkinga, što sugeriše da je gađana
- Municija je očigledno eksplodirala, što sugeriše da je korišćen upaljač
- JDAM-ovi imaju postavku blizinskog osigurača; koliko ja znam rakete Qasam ne
- Izraelski zvaničnici su tražili evakuaciju bolnice
- Izrael je ranije izvodio udare u blizini bolnice
- Izraelski zvaničnici su prvobitno preuzeli odgovornost
- Izrael je naknadno objavio očigledno lažni materijal koji ukazuje na odgovornost PIJ-a
- Pentagon je podržao izraelske tvrdnje (sa očiglednim neradom) cijeli dan kasnije
- Izraelska vojska je ranije u više navrata hvatana u laži
- Izraelski rezovi koji potiskuju nedosljednu alternativnu odbranu bacaju sumnju na broj žrtava i obim štete ("mi to nismo uradili, ali čak i da jesmo, nije bilo tako loše kao što se tvrdi")
Dokazi koji ukazuju na odgovornost Palestine
- Neke rakete tipa Grad su lansirane u blizini otprilike u isto vreme
- Hamas i PIJ su terorističke grupe koje su vjerovatno vršile napade pod lažnom zastavom u prošlosti
- Reakcija na ovo je od velike koristi Hamasu
Dakle, očito je Izrael bio odgovoran. U stvari, neki od "dokaza" koji su na brzinu proslijeđeni kako bi se oslobodili odgovornosti, kao što je nedostatak očiglednog kratera, su pogubni za njih s obzirom na to da bi automobilske bombe s lažnom zastavom ili ogromne neispravne bojeve glave PIJ-a zapravo ostavile znatan krater eksplodira u dodiru sa zemljom."