Да ама тие погодени подморници или бродови се исто на среќа. Во позадина многу ракети се соборуваат. На пример вчера 3 ATACMS ракети од 6 беа соборени, што укажува на нивната немоќ против саглам ПВО. Тоа со поместувањето на флотата е разумен чекор што секоја морнарица би го направила. Додека со ХИМАРС-от имаме ситуација каде што ,,од што немаат одговор Русите за него", да се користи за хаубици и концентрации на војници. Порано ечеја каналите дека ХИМАРС погодиле многу складишта за оружје, но во последно време се сведе на некоја хаубица, куќа итн. А тоа се должи на електронското попречување на Русите, кое дури и Американците го пофалија.
Aj da probam da objasnam.
Mislam imas pogresno svakjanje za so e sreknja okolnost. Srekja e ako ja vlezam u igra i ja rognam topkata u vis, i taka da mu dadam gol na real. Ako im dadam 10 gola, od 20 suta, toa ne e srekja.
Svakjas sea koja glupost e ova od 3/6 raketi? Isto kako muabetot na ukriancite so unisteni 75/70 dronovi. Nema PVO so kje fati se sekogas, pogotovo vakov tip raketi, a dovolno e samo edna da projde.
Kontinuirano im rokaa brodovi, skladovi do toj stepen da ja premestija flotata, i gi povlekoa ponazad i razdvoija logistickite centri. Nema takvi grupiranja kako porano koga im roknaa 100 mobilizirani u hotel, i zatoa mavaat drugi pomalce atraktivni meti. Toa e celta na oruzjeto, a ne dali unistile 5 tenka ili 10 helikoteri.