Вработување во агенција Венерас

• Креатор на темата Креатор на темата nate27
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 септември 2023
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, во потрага сум по нова работа и постојано ги пратам огласите и веќе долг период забележувам огласи за работа во агенција Венерас, како што можев да приметам агенција за посредување за Германија.Секој месец нов оглас за работа со мотивирачки плати,али ако се толку добри условите немало секој месец нов оглас за работа за иста позиција да имаат,има ли некој да сподели искуство да работел во таа агенција, да знае некој што работел таму или да бил на интервју за работа?

Ги бие глас дека се преваранти.

Не знам каков им е односот кон нивните вработени и какви се условите, ама познавам бааѓи луѓе на кои им беа земени пари за посредништво за да работат во Германија, а на крај останаа и без пари и без Германија.

Подалеку од ваквите сомнителни агенции.

Здраво, во потрага сум по нова работа и постојано ги пратам огласите и веќе долг период забележувам огласи за работа во агенција Венерас, како што можев да приметам агенција за посредување за Германија.Секој месец нов оглас за работа со мотивирачки плати,али ако се толку добри условите немало секој месец нов оглас за работа за иста позиција да имаат,има ли некој да сподели искуство да работел во таа агенција, да знае некој што работел таму или да бил на интервју за работа?
Zaboraj Agencii!
Pali Kuferite i pravec Deutcherland ako imash BG Pasosh.
AKo nemash odi na Kurs germanski A1,2 ,3 B1. i posle pravec AMbasada po Viza.
Se drugo e samo Kriminal

Ако имаш пасош јас би ти препорачал Швајцарија. Бирократски е позаебана од Германија, али вреди. Минималецот е х3 поголем од Германија, али почетокот е тежок ако немаш некој наш да ти помогне.

Ако имаш пасош јас би ти препорачал Швајцарија. Бирократски е позаебана од Германија, али вреди. Минималецот е х3 поголем од Германија, али почетокот е тежок ако немаш некој наш да ти помогне.
Da minimalwcot e 3x pogolem.AMA se drugo e 5x poskapo. Primer Pizza, casha sok i kaffe sredno mizeren kvalitet od 50€ nagore , vo Germanija top kvalitet za 20€.
Za Osiguranje, Stanovi , i se ostanato da ne Pishuvam.
Nedaj gospod da imash i dete za v Gradinka.....

Da minimalwcot e 3x pogolem.AMA se drugo e 5x poskapo. Primer Pizza, casha sok i kaffe sredno mizeren kvalitet od 50€ nagore , vo Germanija top kvalitet za 20€.
Za Osiguranje, Stanovi , i se ostanato da ne Pishuvam.
Nedaj gospod da imash i dete za v Gradinka.....

Станот во Германија 800 евра го плаќав, овде 1200. Платата во Германија 2000 нето, овде 4700. За 3 месеци колку што сум тука заштедив 6000 евра, во Германија ќе ми треба 10 месеци за да ги заштедам тие пари.

Јадењето во Алди и Лидл е буквално исто, можда за нијанса поскапо. Со 250-300 франака јадам месечно со сите салтанати, во Германија исто 200-250 евра. Осигурувањето е 300 франака, во Германија е 220-230. Исти курац.

За другите придобивки воопшто да не правиме муабет. За 3 месеци имам видено 5 црнчуги. Во Германија од дома до алди ќе сретнеш 5. Сирија Авганистанци и останати отпади немам сретнато до сега. Како шо реков само многу бирократија има, али тоа е тешко на почетокот. Кога ќе средиш се и ќе влезеш у финтите ти оди рутинирано.

Станот во Германија 800 евра го плаќав, овде 1200. Платата во Германија 2000 нето, овде 4700. За 3 месеци колку што сум тука заштедив 6000 евра, во Германија ќе ми треба 10 месеци за да ги заштедам тие пари.

Јадењето во Алди и Лидл е буквално исто, можда за нијанса поскапо. Со 250-300 франака јадам месечно со сите салтанати, во Германија исто 200-250 евра. Осигурувањето е 300 франака, во Германија е 220-230. Исти курац.

За другите придобивки воопшто да не правиме муабет. За 3 месеци имам видено 5 црнчуги. Во Германија од дома до алди ќе сретнеш 5. Сирија Авганистанци и останати отпади немам сретнато до сега. Како шо реков само многу бирократија има, али тоа е тешко на почетокот. Кога ќе средиш се и ќе влезеш у финтите ти оди рутинирано.
Leleee i nie kako tebe od vcera sme po zapadov pa ce ni prodavash muda za bubrezi.

Ajde pojdi vo Pizzeria kopuk eden i prati ni slika od smetkata. Kupi edno Toblerone i prati slika.
Pijdi na zabolekar i prati smetka!
Za gradinka, pristoen stan, i normalen zvivot da ne ni zboruvam.

Lesno ti e tebe, sam gol pishtol , drtash samo lidl konzervi, spijash vo dupka i tn
Neplajcash nikakvo osiguruvanje, i za nishto nemislish osven koga da slikash neshto za da se pofalish na kajgana.....

A i so platava te zaebale,obicen pottrcko vo kafana zema od 4500-4700 nagore + 2x jadenje.

Leleee i nie kako tebe od vcera sme po zapadov pa ce ni prodavash muda za bubrezi.

Ajde pojdi vo Pizzeria kopuk eden i prati ni slika od smetkata. Kupi edno Toblerone i prati slika.
Pijdi na zabolekar i prati smetka!
Za gradinka, pristoen stan, i normalen zvivot da ne ni zboruvam.

Lesno ti e tebe, sam gol pishtol , drtash samo lidl konzervi, spijash vo dupka i tn
Neplajcash nikakvo osiguruvanje, i za nishto nemislish osven koga da slikash neshto za da se pofalish na kajgana.....

A i so platava te zaebale,obicen pottrcko vo kafana zema od 4500-4700 nagore + 2x jadenje.

Шо се палиш бе будало прилепска? :pos: :pos:

Никаде ни те навредив ни ништо, се запали ко мајмун каков што и уствари си.

Тоблероне.:pos::pos::pos::pos::pos:

Рмбаш таму ко скот за 1650 евра и 185 евра детски додаток. Шансите да ти прават алах акбар се за добри 500% поголеми, али добро тоблеронето е поскапо тука во право си.:pos::pos:

Шо се палиш бе будало прилепска? :pos: :pos:

Никаде ни те навредив ни ништо, се запали ко мајмун каков што и уствари си.

Тоблероне.:pos::pos::pos::pos::pos:

Рмбаш таму ко скот за 1650 евра и 185 евра детски додаток. Шансите да ти прават алах акбар се за добри 500% поголеми, али добро тоблеронето е поскапо тука во право си.:pos::pos:
Prvo treba da imash respekt kon postari.
Vtoro, ako ne ti se bendisuva vistinata nemora da treskash gluposti po temava.
Treti, mnogu mnogu sum daleku od RMBANJE za 1650€. Ne pleskame site sendvici vo McDonald's, toa e rezervirano samo za gladni kokoshki.

Eve ti ceni od prvata Pizzeria vo St.Galwn shro ja najdov na Google.

Screenshot_2023-10-23-14-11-39-973_com.adobe.reader.jpg

Последно уредено:
Treti, mnogu mnogu sum daleku od RMBANJE za 1650€. Ne pleskame site sendvici vo McDonald's, toa e rezervirano samo za gladni kokoshki.

Прегледај го приврзокот 395338
Абе нели ти дома правиш пица, што си се запнал колку се тие вмеана?
Види колку е октопод, јастог, бишенце...

Прегледај го приврзокот 395338

Каде виде било каква навреда во првиот пост каде што ти реплицирав? Ти почна прв со копук, гол пиштол и слични глупости. Нормално ти вратив со ист речник. Ако си стар незначи дека можеш да се понашаш како сакаш и да чекаш почит за возврат.

Јас го разбирам профилот на ликови како тебе, на еден начин дури и го жалам. Заборавени во комфортна зона и сивило, единствено возбудување ви е да извадиш овој месец 200-300 евра повеќе од комшијата македонец и да му го плеснеш тоа у лице во сабота после 17:00 часот на пластичната маса со 65 центи пиво од лименка.

Мене не ми прави никаква разлика дали пицата е 10, 15 или 20 евра. Ти прави тебе, оти ти за друго воопшто незнаеш освен да се натпреваруваш во ситни поени. Ти си сега пресреќен и задоволен оти пицата во Швајцарија е 25 франака, а во Германија 15 евра. Тоа е твојата претстава за квалитет на живот, шо сама по себе е тажна.

И додека ти секојдневно се труеш со вакви приказни и мерење на курови каде е поскапо, јас сум на месец дена до Б2 ниво на Германски јазик, завршени сертификати за аусбилдинг за диспонент за внатрешна транспорт и логистика за цела Европа, и ако се биде во ред и ако даде Господ регистрација на сопствена фирма за транспорт на локални дестинации.

За година дена отсега ќе зимам 12-13к нето како од шала, а ти пак ќе гуглаш каде е поефтина пицата и ќе го тупиш на форумот.

Prvo nauci shto znaci zborot Kopuk pa posle pishuvaj na moe Niveau.

I prilepska Budala ne e navreda?

Ne sum jas vrzan za pizza i ostalo tuku go zedov kako primer ksko najevtino neshto.
Ama shto da ti objasnuvam, ti vaka pameten so 15000 frankoci za godina , dve.

I daj pishi ovde kolku plajash na zabolekar, kilo meso od mesarnica, ili neshto podobro vo Restaurant!kazhi kolku ti e osiguranjeto na kolsta shto ja nemash, kolku e troshik za v gradinka shto ne ni znaesh kade e ili kolku pari e 70m² pristoen stan a ne dupka v planina kaj meckite v komshii. Ili kazna za brzo vozenje do 5km² povejce od dozvolenoto.

Falenje i kurcenje site znaeme po forumov.
Ama realnosta si ja znaesh isto taka, godpodine Disponent.

I pishuvaj si ove KAKO NEKOGASH ce si bidish bogat.

Prvo nauci shto znaci zborot Kopuk pa posle pishuvaj na moe Niveau.

I prilepska Budala ne e navreda?

Ne sum jas vrzan za pizza i ostalo tuku go zedov kako primer ksko najevtino neshto.
Ama shto da ti objasnuvam, ti vaka pameten so 15000 frankoci za godina , dve.

I daj pishi ovde kolku plajash na zabolekar, kilo meso od mesarnica, ili neshto podobro vo Restaurant!kazhi kolku ti e osiguranjeto na kolsta shto ja nemash, kolku e troshik za v gradinka shto ne ni znaesh kade e ili kolku pari e 70m² pristoen stan a ne dupka v planina kaj meckite v komshii. Ili kazna za brzo vozenje do 5km² povejce od dozvolenoto.

Falenje i kurcenje site znaeme po forumov.
Ama realnosta si ja znaesh isto taka, godpodine Disponent.

I pishuvaj si ove KAKO NEKOGASH ce si bidish bogat.

Е добро де, може сака да заштеди човекот? Што му се накурчи не ми е јасно? Ако ти е ОК на тебе терај си.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom